INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

UPDATE VIDEO Scandal la FIFA » 6 membri din Comitetul Executiv au fost reținuți cu două zile înainte de alegeri » Doi vicepreședinți se numără printre aceștia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 mai 2015 10:03

Poliția elvețiană a reținut în această dimineață șase oficiali ai FIFA, aflați la un hotel din Zurich.

13:50

UPDATE: Parchetul elvețian a confiscat documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, în cadrul urmăririi penale începute cu privire la acuzațiile de spălare de bani și management defectuos, în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale 2018, din Rusia, și a Cupei Mondiale 2022, din Qatar.

Știrea inițială:

Aceștia sînt membri ai Comitetului Executiv și sînt acuzați de corupție, pe baza unor acuzații venite din SUA

Persoanele arestate sînt anchetate pentru spălare de bani, înșelăciune, fraudă și luare de mită, totalizînd 100 de milioane de dolari, și vor fi extrădați în SUA, potrivit Mediafax.

Faptele de corupție ar fi fost comise în ultimii 20 de ani și au legătură cu atribuirea organizării unor ediții ale Cupei Mondiale și cedarea drepturilor TV și de publicitate.

Potrivit BBC, patru din cei șase arestați sînt Eduardo Li, președinte al Federației din Costa Rica, Jose Maria Marin, fost președinte al Federației de Fotbal din Brazilia, Jeffrey Webb, vicepreședinte FIFA, și Eugenio Figueredo, vicepreședinte FIFA și membru al Federației din Uruguay.

Jeffrey Webb, vicepreședintele FIFA, se numără printre persoanele reținute. În vîrstă de 50 de ani, Jeffrey Webb este și președintele confederației nord-americane de fotbal, CONCACAF, și președintele federației de fotbal din Insulele Cayman.

Potrivit New York Times, pe lista anchetatorilor americani figurează nouă oficiali FIFA: Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo, Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, Jose Maria Marin și Nicolas Leoz.

Alte patru persoane bănuite de implicare în acest caz sînt reprezentanții unor parteneri media ai FIFA: Alejandro Burzaco, Aaron Davidson, Hugo Jinkis și Mariano Jinkis. De asemenea, Jose Margulies este considerat un intermediar care ar fi facilitat plăți ilegale în acest caz.

Cei șase erau prezenți la Zurich pentru Congres, care va avea loc vineri 29, cînd vor avea loc alegeri pentru președinția FIFA, la care vor candida Joseph Blatter și prințul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
almaviva
almaviva  •  27 Mai 2015, 17:31

Aceste arestari confirma ceea ce o lume intreaga stia: FIFA e un puroi de coruptie care odata urma sa se sparga. As vrea sa vad daca dl. Ioanitoaia comenteaza ceva in legatura cu aceste arestari. Incet-incet, se strange latul si in jurul lui Blatter - amicul lui Sandu ***. Nu pot uita acel editorial impertinent al sau in care il ataca pe Burleanu pentru ca a indraznit sa nu voteze cu Blatter! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mitroi2008
mitroi2008  •  27 Mai 2015, 13:52
Postat de valiza.epo pe 27 Mai 2015, 12:37

In cazul FC Arges au fost implicate persoane cu functii oficiale in club. In cazul Tg. Mures este vorba despre un cetatean particular, fara implicarea clubului! Cu aplicarea regulilor... e alta mancare de peste. In cazul de coruptie "Valiza" Steaua nu a fost penalizata deoarece Becali nu avea nicio functie oficiala la FCSB. Dar "valiza" a plimbat-o vicepresedintele FCSB Teia Sponte!

Domnule Valiza.epo, stiu ca sunteti un propagandist *** si ***, dar de ce mintiti cand spuneti ca respectivul nu avea legatura cu clubul? Chiar daca persoana in cauza activa la o alta sectie a clubului sustinut de alti pdl-isti *** si imputziti ca d-voastra, asta nu inseamna ca nu avea legaturi si cu sectia de fotbal! Pai atunci de ce mai dadea bani multi si isi mai risca libertatea, doar pt k era un suporter oarecare? Va rog respectuos sa va revizuiti afirmatiile!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xnread
xnread  •  27 Mai 2015, 13:39
Postat de xnread pe 27 Mai 2015, 13:38

CONCACAF&Cayman Islands ?:)...dl Warner(predecor Webb) si-a dat demisia pentru acuze de coruptie si vanzare in 2011;)D-nii Webb si Figueredo fac parte din comitetul executiv.Functia include alegerea si data unui campionat mondial..:)Dl Marin a fost pres. al federatie braziliene de fotbal pana acum doua luni;)..Leoz fost presedinte al Conmebol pensionat in 2013 pe caz de boala.Acuzat ca ar fi fost mituit de catre firme massmedia si sportmarketing.Dl Rocha(FIFA Development team) presedinte al federatiei nicaraguane.. ;) ..insa cine-i seful?;):)

predecesor*

Vezi toate comentariile (24)
Comentează