SPORTURI  »  ALTELE  »  KICKBOXING

Un român va lupta pentru titlul mondial la categoria grea » Meciul e pe 5 iunie, la Lille

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2015 18:06

Vedeta Superkombat Benjamin Adegbuyi va lupta vineri, pe stadionul Pierre Mauroy din Lille, în Franţa, pentru titlul mondial la categoria grea, împotriva campionului Rico Verhoeven.

Luptătorul originar din Cluj va deveni al doilea român din istorie care luptă pentru centura supremă la categoria grea în kickbox, după Daniel Ghiţă, care a cedat anul trecut în faţa aceluiaşi Verhoeven la Los Angeles. Adegbuyi, 30 ani, este neînvins din 2012 şi în ultimul său meci a câştigat împotriva camerunezului Daniel Lentie la Superkombat Ploieşti, bifînd al 19-lea succes din carieră la profesionişti.

Cu mamă româncă şi tată nigerian, care e în prezent e decan în cadrul Politehnicii din Lagos, Adegbuyi a început sportul de performanţă la 26 de ani, după ce s-a numărat printre câştigătorii unei selecţii pentru Superkombat organizate de Eduard Irimia în 2010.

"Adegbuyi este dovada faptului că planul nostru de a crea o nouă generaţie de eroi este unul reuşit. Am spus încă de acum doi ani că Benny va deveni numărul 1 din lume, iar acum chiar a ajuns acolo. De curînd, am dezvoltat şi un proiect internaţional, Academia Superkombat, iar la fel ca şi Benny în 2010, s-au înscris deja o mulţime de sportivi talentaţi, dar care nu au nume", a declarat promotorul Eduard Irimia.

Cu 9 victorii consecutive la activ, Adegbuyi, pregătit de Alin Panaite la Respect Gym Bucureşti, se află deja în Franţa, acolo unde miercuri îl va întâlni pe Rico Verhoeven la conferinţa de presă dinaintea evenimentului programat vineri seară. "Sunt mai mult decât încrezător şi sunt sigur că voi fi primul român care vine cu centura acasă. Sunt mai rapid şi mai puternic decît Rico, iar la categoria grea aceste atuuri sunt decisive", a spus şi Adegbuyi, care va deveni tată în premieră la sfârşitul lunii viitoare.

"Vreau să se nască direct cu un tată campion. Sunt motivat fiindcă nu lupt doar pentru mine, ci pentru familie şi ţară. Vreau ca tricolorul să fluture victorios în Franţa", a adăugat sportivul în vârstă de 30 de ani.

Oponentul lui Adegbuyi (198 cm, 118 kg) de vineri, Rico Verhoeven (196 cm, 114 kg) are 26 de ani şi l-a învins pe Daniel Ghiţă în 2014. Cu 45 de victorii, 10 înfrângeri şi o remiză în palmares, olandezul a luptat de două ori şi în România, la Bucureşti şi Oradea, impunându-se de fiecare dată.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
onduku
onduku  •  03 Iunie 2015, 00:45

Barosane Alex, eu zic ca romanul va produce surpriza. E bun olandezul dar al nostru e si mai bun.

onduku
onduku  •  03 Iunie 2015, 00:44
Postat de capitanul23 pe 02 Iunie 2015, 18:53

Mai stie cineva ceva de Ghita ?

Cred ca se va intoarce in Glory intr-o posibila gala in Romania. L-au furat in ultimul meci cu Verhoeven.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Iunie 2015, 19:34

...da ,Benny este cel mai bun la bataie ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează