GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ZI ISTORICĂ

11 ani și o zi de la un succes istoric! Atunci, Grecia sărbătorea cîștigarea Euro 2004, azi e un referendum care ar putea-o scoate din Europa

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iulie 2015 11:40

Pe 4 iulie 2004 Grecia se impunea în finala Campionatului European cu 1-0 în fața țării gazdă, Portugalia, la care deja strălucea Cristiano Ronaldo.

Angelos Charisteas înscria atunci în minutul 57 și producea una dintre cele mai mari suprize de la un turneu final. Poate a doua cea mai mare după cea produsă de Danemarca la Euro 92, atunci cînd echipa nordicilor a fost chemată să participe după excluderea Iugoslaviei și cîștiga în fața Germaniei.

Estadio da Luz din Lisabona era plin. Aproape 63.000 de oameni așteptau succesul țării gazdă. În zadar însă! Grecia, care era ultima cotată la casele de pariuri la acel turneu final, a produs surpriza sub comanda experimentatului Otto Rehhagel.

A bătut Portugalia a doua oară (după succesul din grupă) și a cîștigat Euro 2004. A eliminat în fazele finale pe rînd Franța, Cehia și în finală țara gazdă.

Echipele de atunci:

Portugalia: Ricardo - Miguel, R. Carvalho, J. Andrade, Nuno Valente - Costinha, Maniche - Figo, Deco, Ronaldo - Pauleta. Au mai jucat: Paulo Ferreira, Rui Costa și Nuno Gomez

Grecia: Nikopolidis - Seitaridis, Dellas, Kapsis, Fyssas - Giannakopoulos, Basinas, Zagorakis, Katsouranis - Charisteas, Vryzas. Au mai jucat: Venetidis, D. Papadopoulos

Azi, alegere istorică

Azi, la 11 ani și o zi de la acel succes, în Grecia este ziua referendumului. Aproximativ 10 milioane de oameni nu mai sînt așteptați la sărbătoare, ci la urne pentru a vota în favoarea sau împotriva unor măsuri de austeritate și reforme propuse de creditorii țării.

Acest vot este crucial pentru soarta țării. De acest vot depinde viitorul țării și relația acesteia cu Uniunea Europeană și cu finanțatorii internaționali. La ora 7 s-au deschis urnele.

Ziua este hotărîtoare nu doar pentru arhipelagul elen, ci pentru întreaga Europă, pentru că decizia care va fi luată la urne poate avea consecinţe asupra economiei întregii lumi.

Angela Merkel este gata să lase Grecia să iasă din zona euro, dacă statul elen nu va mai aplica măsurile de austeritate cerute de Uniunea Europeană.

Informaţia apare în publicaţia Der Spiegel, iar cancelarul german crede că o ieşire a Greciei din uniunea monetară nu va afecta foarte mult economiile celorlalte 18 state membre.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (48)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  05 Iulie 2015, 18:55
Postat de educated_fool pe 05 Iulie 2015, 18:44

logica si bunul *** care habar nu au ce se intampla in jurul lor daramite in grecia dar isi dau generos cu parerea

IA LUMINEAZA NE MARIA TA...DACA TE STII INFORMAT

educated_fool
educated_fool  •  05 Iulie 2015, 18:44

logica si bunul *** care habar nu au ce se intampla in jurul lor daramite in grecia dar isi dau generos cu parerea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  05 Iulie 2015, 16:43
Postat de submarina pe 05 Iulie 2015, 16:38

Sa traiti! Stimati Domni, vreau sa primesc un sfat de la dv privind efectuarea unei deplasari in Grecia. Cestia este ca vreau sa-mi petrec o parte din concediu pe litoralul Marii Mediterane in aceasta tara, dar nu stiu daca e momentul potrivit in legatura cu situatia economica si politica instabila din tara respectiva. Merci anticipat!

MERGI CU CASH DACA VREI SA N AI PROBLEME..IN REST E CA SI PANA ACUM...NU S A SCHIMBAT NIKA

Vezi toate comentariile (48)
Comentează