FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce știu cele două transferuri ale Stelei? Profilul complet al "cadourilor" de Ligă făcute de Becali lui Rădoi

Articol de GSP - Publicat luni, 06 iulie 2015 21:48

Steaua a făcut astăzi două transferuri tari, Filipe Teixeira şi Jugurtha Hamroun, doi mijlocaşi care și-au demonstrat deja calitățile în Liga 1.

Înlocuitorul lui Sînmărtean

Portughezul Felipe Teixeira, 34 de ani, a jucat pentru prima dată la nivel de seniori pentru formaţia lusitană Felgueiras, în 1998, după care în 2001 a plecat la Istres. Mai departe a evoluat pentru PSG, din 2002 pînă în 2005, iar în următorii doi ani s-a întors acasă, jucînd la Academica. Mijlocaşul şi-a trecut în palmares şi 3 ani la West Bromwich Albion.

A fost adus în România de FC Braşov, care l-a împrumutat de la Metalurg Doneţk în 2011, iar de acolo Rapidul l-a adus în Giuleşti. Portughezul şi-a trecut în CV şi o formaţie din Ţările Arabe: Al-Shabab, revenind ulterior în România, la Petrolul.

Teixeira a avut primul contactat cu Steaua în primăvara acestui an, cînd s-a întîlnit cu Gigi Becali într-un mall, episod în urma căruia a fost exclus din lotul Petrolului de Mircea Rednic. 

În sezonul precedent, Teixeira a bifat 20 de partide pentru ploieșteni, reușind 8 goluri şi două assisturi.

Puncte tari: tehnic, marcator, eficient, verticalizează jocul
Puncte slabe: are o vîrstă înaintată, încă nu stăpînește foarte bine  limba română

Al doilea după Cernat

Algerianul Hamroun, 26 de ani, a fost surpriza plăcută a Oţelului din returul sezonului trecut, reuşind să înscrie şi în poarta Stelei în meciul cîştigat de gălăţeni, scor 2-1. Mijlocaşul nu are prea multe echipe la activ. A jucat pentru prima dată la EA Guingamp, în 2008 pînă în 2011, după care a evoluat pentru Cernomoreț Burgas, iar în 2012 a plecat la Karabukspor, de unde a venit la Oţelul.

În sezonul tocmai încheiat, Hamroun a jucat 11 meciuri şi a marcat 4 goluri la Oţelul. Mijlocaşul a oferit şi o pasă de gol, reuşind să aibă a doua medie a notelor GSP, după Florin Cernat.

Puncte tari: polivalent (poate juca și mijlocaş central ofensiv, şi lateral), fotbalist de execuţie, agil
Puncte slabe: a avut 6 luni de inactivitate înainte de a veni la Oţelul, e inconstant

400.000 €e valoarea lui Teixeira, conform transfermarkt.de

500.000 €e cota lui Hamroun

Cum ar putea arăta Steaua în noul sezon: Cojocaru - Alcenat, Papp (Tamaş), Varela, Guilherme - Muniru, Teixeira - Ad. Popa (Hamroun), Chipciu (N. Stanciu), De Amorim - Tade (Tudorie)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
fcslbz2003
fcslbz2003  •  07 Iulie 2015, 03:35

'ai sa imi bag. AUZI SI TU...CADOURI. Pentru ***, ziua stelei... e in fiecare zi! :)))))))))) sunteti un ziar ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

qwerty007
qwerty007  •  07 Iulie 2015, 03:07

random..."pai cu basel avem asigurat faptul ca nu pierdem. noi nu suntem cefura cluj sa pierdem cu basel." .......Pai CFR le-a dat cu terenul in cap la Bassel,i-a batut tur retur !! Iar atunci aveau echipa mai buna,voi ati jucat cu ei cand au vandut deja jucatorii importanti !

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  07 Iulie 2015, 00:40
Postat de lssah_ss pe 07 Iulie 2015, 00:32

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează