SPORTURI  »  BOX  »  DECIZIE

Culisele veștii-șoc care a zguduit azi lumea boxului » Cum s-a ajuns ca lui Mayweather să-i fie luată centura WBO

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2015 20:11

Pe 2 mai, lumea întreagă vedea cum Mayweather Jr. unifică titlurile sale la semimijlocie, WBC și WBA, cu centura WBO deținută de adversarul său, Manny Pacquiao, pe care l-a învins în ring.

Reprezentanții WBO i-au retras americanului onorurile cucerite pentru că nu a plătit o taxă, în valoare de 200.000 de dolari, și pentru că nu a renunțat la titlurile sale WBC și WBA de la categoria mijlocie-mică, pe care Floyd le mai are în palmares. Astfel, Timothy Bradley devine deținătorul centurii WBO la semijlocie și va lupta pe 21 noiembrie, la Dubai, cu Sadam Ali, pentru a rămîne campion.

Avertismentul fusese lansat

Mayweather nu a fost de găsit, deși oficialii WBO îl avertizaseră de cîteva zile și au încercat să-l contacteze, ba chiar i-au prelungit termenul limită pînă la care putea plăti taxa și renunța la cele două centuri de la mijlocie-mică.

Rămîne astfel neclar dacă Mayweather va renunța la celelalte patru titluri pe care le deține în acest moment, așa cum declarase după victoria din fața lui Pacquiao. "Vreau să dau și altor boxeri o șansă", spunea Mayweather la momentul respectiv.

"Nu mă lăcomesc. Sînt norocos că sînt campion la două categorii. Nu am fost învins în toată cariera. Este momentul ca și alți pugiliști să se bucure de aceste centuri", adăuga sportivul, care pentru meciul cu Pacquiao a încasat peste 200 de milioane de dolari.

Înainte de a-l învinge pe Pacquiao, Mayweather nu a deținut niciodată titlul WBO.

48 de lupte
are Mayweather la profesionism, nici una pierdută

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  08 Iulie 2015, 00:42
Postat de alexbarosanu pe 07 Iulie 2015, 22:08

e penibila decizia! pai ala a luat pentru meci 200 de milioane si ii ia titlul pentru ca nu a platit 200000 de dolari! ??? manevre de culise ca sa faca taraboi! americanul a luat titlul in ring! toata lumea a vazut! restul nu ne mai intereseaza! e vorba de bani! boxul a fost! acum se platesc polite!

BA NU SE PLATESC NIMIC E ALEGEREA LUI FLOYD.. CA SA NU RENUNTE LA CELELALTE 4 A RENUNTAT LA ASTA..STAI TU LINISTIT CA SI A FACUT EL UN CALCUL

alexbarosanu
alexbarosanu  •  07 Iulie 2015, 22:08

e penibila decizia! pai ala a luat pentru meci 200 de milioane si ii ia titlul pentru ca nu a platit 200000 de dolari! ??? manevre de culise ca sa faca taraboi! americanul a luat titlul in ring! toata lumea a vazut! restul nu ne mai intereseaza! e vorba de bani! boxul a fost! acum se platesc polite!

danieliorga2000
danieliorga2000  •  07 Iulie 2015, 22:08

Timothy Bradley numai prin furt devine campion, ori cu arbitri ori cu alte masinatiuni .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează