FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - STEAUA 0-1

VIDEO Rezervele nu joacă nimic. Dar sînt pe primul loc! Iancu a marcat în minutul 2 cu Botoșani, 1-0, după care atît el, cît şi celelalte rezerve ale Stelei au dispărut de pe teren

Articol de - Publicat duminica, 02 august 2015 00:00

Jalnică, trupa roş-albastră a înscris la singura ocazie clară din meci. A trecut rar de centrul terenului şi a rezistat cu greu în faţa unor botoşăneni insistenţi, însă a obţinut victoria şi a trecut pe primul loc

Un minut şi 52 de secunde. De-atît a avut nevoie Steaua ca să deschidă, aseară, scorul. Superexecuţie a renegatului Iancu, o lovitură liberă bătută acolo unde Pleşca n-ar fi putut ajunge nici cu mănuşi de supererou!

Vezi VIDEO cu golul partidei

Însă cel mai rapid gol al sezonului de pînă acum n-a fost de bun augur pentru fanii întîrziaţi ai oaspeţilor. Care şi-au văzut arareori favorita, după reuşită, trecînd de mijlocul terenului. Cu valuri în tribune, gazdele au prins, liniştite, rădăcini în faţa porţii lui Cojocaru. Şi i-au dat, pe rînd, emoţii căpitanului de ocazie al Stelei.

Asediu la poarta lui Cojocaru

Mai întîi, Batin. Cu un şut deviat de Carp. Apoi, Martinus. Fosta ţintă a Stelei l-a ameţit ca-n Cenuşăreasa pe Guilherme, a încercat "foarfece" de efect şi i-a enervat pe băieţii-n roşu. Rînd pe rînd, Tahar, Neagu şi Rîpă au fost îngălbeniţi de durul Tudor, însă fără să oprească răzmeriţa botoşăneană! Căci Dan Roman a încheiat repriza cu o ocazie uriaşă, şut din întoarcere reţinut de Cojocaru.
Enceanu? Grădinaru? Tudorie? Prezenţi doar pe foaia de meci, declaraţi dispăruţi în nordul ţării.

Thriller nordic

Aseară a fost lună albastră, fenomen mistic şi rar întîlnit, a doua lună plină în iulie. Completată în tablou de un început de repriză secundă adormit: steliştii şi adversarii au ieşit de la vestiare ca personajele din celebrul "Thriller" de Michael Jackson. Cu pleoape şi mişcări greoaie, duium de durităţi şi sperieturi, mingi urmărite relativ şi mereu în grup compact, un "unde-i mingea-i şi grămada" atît de hulit în copilărie. Grădinaru a fost înlocuit de Tade, a intrat şi Muniru. Degeaba.

Iancu, nimic după gol

Amorţeala a fost sigilată de Alexandru Tudor, care n-a dat 11 metri la un contact între Batin şi Toşca. Moment în care tribunele au schimbat valurile cu valsul "Hoţii, Hoţii!", Croitoru a şutat defectuos din unghi şi meciul s-a trezit neaşteptat. Însă tot fără Steaua pe teren!

După gol, adică tot meciul, Iancu n-a existat, mulţumindu-se cu reuşita de erou. Pe teren şi-a făcut apariţia şi Tîrnovan, parcă mirat că Rădoi îl introduce şi pe el. Pe finalul încins, cînd tot Botoşaniul era în jumătatea Stelei.

Cu şansă spre Belgrad

El a ratat cealaltă jumătate de ocazie a bucureştenilor, un şut din centrul careului ce a părut deviat de Ngadeu în corner. Şi atît. O victorie mare pentru Steaua, care a ţinut cu dinţii de un gol venit repede şi a scăpat cu multă şansă după ocaziile gazdelor.
Rădoi a ajuns la 24 de fotbalişti folosiţi în acest sezon, cel mai mult din toată Liga 1. Însă răsuflă uşurat înaintea deplasării de la Belgrad. Unde va fi Zivkovici în loc de Batin.

Cel puţin un penalty

Alexandru Tudor le-a refuzat botoşănenilor un penalty aseară. În minutul 55, Batin a pătruns în careu, a fost atins de două ori în picior de Toşca, apoi împins de fundaşul Stelei, însă "centralul" bucureştean a lăsat jocul să continue. Apoi, după doar patru minute, şutul-centrare trimis de Cabrera l-a atins în mînă pe Rîpă, însă Tudor a considerat că n-a existat intenţie şi n-a dat 11 metri.

22 de ani și 7 lunie media de vîrstă a primului "11" al Stelei trimis în teren, aseară, de Rădoi

caseta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
flomar12
flomar12  •  02 August 2015, 19:22

Baby Steaua a fost jalnica. Sa i vedem miercuri. Eu tot sper ca ne calificam. Macar de ciuda voadtra daca de altceva nu merita. Hai Steaua

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  02 August 2015, 19:14

jalnica fcsb va fi spulberata la belgrad, cu titularii in teren, nu cu rezervele. titulari care nu mai reprezinta nimic nici macar in fotbalul nostru. este inceput de sfarsit la steaua

mama.is.here
mama.is.here  •  02 August 2015, 16:24

iar pe primul loc? sa joace si ASA meciul din etapa si vedem dupa aceea...ofticatilor!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează