FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-1

Steaua anilor '80 nu se menaja! Trei exemple clare că strategia folosită de Rădoi nu e neapărat cea mai bună

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 august 2015 11:02

Strategia lui Mirel a creat deja o întreagă dezbatere şi chiar polemică în rîndul mai tuturor oamenilor de fotbal care au comentat pe marginea modului în care actualul antrenor al roş-albaştrilor a găsit de cuviinţă să pregătească "dubla" cu Partizan.

GSP vine azi cu un alt punct de vedere, dintr-o altă perspectivă. A istoriei Stelei din anii '80, de departe cei mai glorioşi din întreaga existenţă a grupării.

Deşi şi atunci Steaua era angrenată în cea mai importantă competiţie intercluburi, Cupa Campionilor Europeni, şi era nevoită să joace tot la mijloc de săptămînă, înainte cu doar cîteva zile de meciuri decisive pentru fazele finale echipa de atunci şi, implicit, antrenorii, Ienei şi Iordănescu, n-au apelat niciodată la o asemenea metodă: de a nu-şi folosi "11-le" de bază la ultimul meci oficial înainte de un joc pe continent.

EXEMPLUL 1

Derby şi apoi cel mai bun meci din istorie
În aprilie 1986, Steaua se pregătea de cel mai important meci din istoria clubului: returul cu Anderlecht, din semifinalele CCE. În Belgia, Lăcătuş şi compania pierduseră cu 1-0.

Cu doar 3 zile înaintea acelui joc, era programat derby-ul cu Rapid. Emeric Ienei a folosit garnitura standard, iar la meciul cu Scifo şi ceilalţi a schimbat un singur jucător în echipa de start: a ieşit Balint şi a intrat Majearu.

În rest, toţi cei 10, adică Duckadam, Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu, Bălan, Tudorel Stoica, Boloni, Lăcătuş şi Piţurcă, au produs şi victoria clară cu Rapid, 3-1, dar şi fenomenala prestaţie cu Anderlecht, 3-0, considerat poate cel mai bun meci jucat în istoria clubului.

Celelalte două exemple, dar și alte subiecte interesante le puteți citi în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală.

 Alte subiecte exclusiv print:

✓Iubita lui Tănase face senzație! Imagini incendiare cu prietena ex-stelistului
✓Cele mai tari ponturi sînt doar în ziar! Mizează pe noi și cîștigă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
papuravoda
papuravoda  •  02 August 2015, 22:45

Am fost si eu initial de parere ca nu e adecvata strategia cu "odihnirea" jucatorilor, dar: - sistemul actual competitional stimuleaza acest gen de experiment - steaua sigur ajunge in play-off si acolo are 2 castiguri importante: jucatori importanti care, probabil, la data inceperii play-off-ului si-au terminat aventura europeana, cu dorinta de a o lua anul urmator de la capat si, al doilea castig, pusti cu meciuri in picioare. Pana la urma cred ca asta e strategie si de termen lung, nu numai pentru un meci.

101902540162388
Ioan Mongolu  •  02 August 2015, 19:27

TudorE,***,la felul în care îți bați joc de echipe,în primul rand de cele care joaca împotriva echipei tale ...de sponsorizare,***...!Nu se știe...niciodată!Nici măcar privirea ta...*** nu te mai...ajuta!Dimpotriva...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bobomax
bobomax  •  02 August 2015, 18:44

Ziaristi de doi bani care nu-si asuma raspunderea .... articol nesemnat .... pai se poate compara STEAUA din perioada de glorie din anii 80 cu STEAUA de acum ? atunci erau si meciuri mai putine si STEAUA era ajutata de SISTEM sa castige meciurile cu echipele mai mici ...( vezi celebrul meci FC BIHOR - STEAUA 2 - 3 ) .... nici nu trebuiau sa forteze in campionat .... numai un ziarist tinerel si fara experienta mai poate face comparatii din astea sau unul batran si rau intentionat .....astfel de articole duc la ruinarea presei sportive .....

Vezi toate comentariile (29)
Comentează