FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1, GSP.RO

Statistica îl susţine pe Mircea Rednic: cine e ultimul dinamovist convocat la națională

Articol de GSP - Publicat luni, 31 august 2015 00:00

"Cîinii" au fost ocoliţi în mandatul "Generalului". Fundaşul stînga Grecu, ultimul alb-roşu la lot pentru o acţiune oficială, a fost chemat de Piţurcă acum fix un an, în Grecia. Actualul gorjean, rezervă şi pe-atunci, n-are decît 4 meciuri în 2015.

Antrenorul alături de care Dinamo şi-a atins apogeul ultimilor ani, Mircea Rednic, a răbufnit la adresa lui Anghel Iordănescu, selecționer care a ocolit, pînă acum, jucătorii "cîinilor" în noul mandat.

"Cît timp o să fie un stelist la lot, nu o să vedem vreun dinamovist convocat. Sau foarte rar. Trebuie să dea vreo 10 goluri pe meci... Spun asta așa, din dragoste. Noi nu avem valoare. Au toți ăia de la Steaua valoare. Selecționerul îi ia pe toți", a acuzat vulcanicul Rednic.

Iar statistica ultimului an îi dă dreptate!

Stelişti în ultimele două decenii

În cele trei meciuri de la revenirea lui Iordănescu la "naţională", acesta n-a selecţionat nici măcar un fotbalist al lui Dinamo! Iar ultimul a fost o mare surpriză: fundaşul stînga Constantin Grecu, luat de Piţurcă în Grecia pentru debutul preliminariilor CE! Şi mai mult rezervă la "cîini". Între timp, Grecu s-a întors la Pandurii Tîrgu Jiu, a jucat un singur meci în actualul sezon şi doar 4 în anul calendaristic 2015.

Totuşi, Rednic omite un amănunt: în ultimii 22 de ani, un singur selecţioner n-a avut trecut stelist. Răzvan Lucescu. În rest, Iordănescu, Piţurcă, Ienei, Boloni, Hagi şi aceiaşi Piţi şi Puiu!

Trei, dar nici măcar amicale

Iordănescu a chemat trei dinamovişti în stagiul din Turcia (3-15 februarie 2015). Ionuţ Nedelcearu, Steliano Filip şi Valentin Lazăr. Însă meciurile în care au jucat aceştia, 0-0 cu Bulgaria, 2-1 cu Moldova şi 1-0 cu formaţia gruzină Sioni Bolnisi, n-au rămas în palmares. Astfel că tripleta n-a bifat vreo selecţie.

Cer 6 milioane pe el

Convocat la echipa naţională pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia, Florin Andone are probleme la Cordoba, formaţie retrogradată în liga secundă spaniolă. "Am o situație destul de complicată. Președintele nu mă lasă să plec, cine vrea să mă transfere trebuie să plătească 6 milioane de euro. Este o sumă mare, aproape imposibil să dea cineva  banii ăștia. Aș vrea să joc în La Liga, la orice formație", a punctat Andone la Digi.

Azi e reunirea

Dacă Iordănescu a anunţat aseară lotul, "tricolorii" se vor reuni astăzi, la Mogoşoaia, unde vor susţine primul antrenament diseară, la ora 18:00. Plecarea în Ungaria e programată pentru miercuri, cu aterizarea la 16:05, ora României. Antrenamentul oficial are loc joi, la fel ca declaraţiile oficiale ale selecţionerului Iordănescu.

3 anişi 8 luni au trecut de la ultimul meci al lui Grecu la "naţională". Şi singurul: 4-0 cu Turkmenistan, amical

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
zizu
zizu  •  31 August 2015, 13:03

si mai are dreptate intr o privinta! cum s a facut curatenie in vestiar,schimband aproape tot lotul,nici becali nu mai are informatii si nici media,ca sa faca misto de fiecare ragaitura,asa ca,in cazul barboianu....avea dreptate negoita

zidane92
zidane92  •  31 August 2015, 11:25
Postat de adi_stelistul pe 31 August 2015, 09:24

Dinamo a terminat pe 7 ultimul campionat. Cati dinamovisti ati fi vrut sa fie chemati intr-o perioada atat de proasta pentru ei? De ce nu verificati cati jucatori ai Craiovei (de exemplu) au fost chemati? Ca CSU a terminat pe 5. Dinamo a jucat foarte prost in ultimii ani, cred ca si dinamovistii sunt de acord cu asta, ce jucatori sa aiba la nationala?

Baaaaaa tu esti ***? Pai Dinamo a fost pe 7 tot sezonul , iordanescu nu a luat dinamovisti nici cand echipa era in primele 3 ce dracu o tot dam dupa cires sa pice bine pentru unul sau altul! In vremea lui Piturca Lazar si Matei erau cei mai buni din liga 1 in returul sezonului 2013-2014, rezultatul zero selectii , e o problema generala a ultimilor ani ca steaua da 7-8 jucatori la lot si cand era pe 6-7 in clasament si de la Dinamo nu se ia nici cand sunt primii nu ca vezi doamne o scoseram repede din porumbi ca Dinamo a fost pe 7 si gata ne-am spalat pe maini!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

425681587631875
Nick Tudose  •  31 August 2015, 11:08

si daca voi *** a-ti jucat in champions si a-ti adus un amarit de punct in grupe ce *** a-ti realizat cu *** voastra ca nici suporteri numai aveti iar anul asta a-ti facut-o de ***.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează