SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - CANADA 17-15

"Stejarii", mai motivați ca oricînd: "Victoria cu Italia ar fi echivalentă cu surpriza Japoniei în fața Africii de Sud"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2015 21:29

Alin Petrache, președintele COSR, a comentat victoria României în fața Canadei de la Campionatul Mondial de rugby din Anglia, scor 17-15. "Stejarii" pot obține calificarea la următorul Mondial dacă vor învinge în meciul următor Italia.

"Cred că vom aborda altfel meciul cu Italia. Contra Canadei am stat 60 de minute lenți, dar după aia am arătat ca o echipă. Dacă batem Italia e echivalent cu victoria Japoniei în fașa Africii de Sud. E o națională care a participat la Turneul celor 6 națiuni. Ar fi o victorie fantastică.

Pachetul de înaintare, marginea sînt punctele noastre forte. Avem un selecționer foarte titrat. E tot ce aveam nevoie la echipa națională. Am lăsat acasă încă doi jucători care puteau fi buni la Cupa Mondială. Contează foarte mult că avem și jucători de alte naționalități. Această combinație de sînge ne ajută foarte mult", a spus Petrache la Digisport.

speranțe pentru viitor

Oficialul COSR e încrezător în viitorul echipei noastre naționale: "Am arătat că sîntem o echipă. Avem speranțe. Avem o grămadă foarte puternică, să nu uităm că am avut greșeli majore, dar am revenit senzațional. Avem nevoie de meciuri puternice. Nu putem să dăm piept o dată la patru ani cu echipe puternice și să facem miracole. Trebuie să ne bucurăm doar în această seară. De mîine va trebui să ne gîndim doar la meciul cu Italia. Azi a cîștigat echipa, nu vreun jucător care a jucat individual. Bugetul federației e de 750.000 de euro. Avem foarte multe echipe în campionatul nostru care se retrag din cauza costurilor foarte mari".

Dacă vom bate Italia, vom urca pe locul 3 și vom avea asigurată participarea la următorul Campionat Mondial!

CLASAMENT GRUPA D

Loc Echipa Meciuri jucate Puncte
1. Irlanda 3 14
2. Franța 3 14
3. Italia 3 5
4. România 3 4
5. Canada 4 2

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
apoca
apoca  •  07 Octombrie 2015, 13:32

vorbiti aiurea cand spuneti ca suntem ciuca batailor. la fiecare camp mondial primele 8 echipe se aleg din cele 10 considerate top tier. celelalte se lupta pentru restul de 10 locuri. noi am fost mereu in top 20 in ultimii 20 de ani si batand aseara am intrat in top 16. cu o victorie in fata italiei am imparti locurile 8-12 cu anglia, japonia, georgia si lasam sub noi o participanta in turneul celor 6 natiuni. e ca si cum ar pierde rapidul in sferturi de CL si ne-am plange ca nu suntem de nivelul lui bayern munchen. ar fi o performanta incredibila si la cum a jucat italia cu canada e posibil. la cum a jucat italia cu irlanda e greu de crezut, dar se joaca si e meciul ultimilor 10 ani pt rugby-ul romanesc. se cuvine sa ne bucuram ca am ajuns aici si sa iesim in strada daca castigam :)

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  07 Octombrie 2015, 12:12

sa fim seriosi! ne dau macaronarii 30 diferenta...

maryan72
maryan72  •  07 Octombrie 2015, 08:26
Postat de catalynn pe 06 Octombrie 2015, 23:18

Din pacate cand vine vorba de rugby difrerenta dintre cele 5+3 natiuni si restul este enorma, restul sunt ca si noi spectatori ... A ne califca la urmatorul turneu final mondial este ca si calificarea in CL, o chestie de prestigiu, in ciuda faptului ca vom fi sigur carne de tun. Romania este printre putinele, daca nu chiar singura care a participat la toate CM de rugby deci ar fi frumos sa nu ne oprim acum.

ai uitat de argentina care le tavaleste oricand pe cele 5 din europa.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează