SPORTURI  »  RUGBY  »  CANADA-ROMÂNIA 15-17

Curcubeul victoriei » România a reușit o revenire spectaculoasă în fața Canadei, 17-15

Articol de - Publicat marti, 06 octombrie 2015 22:01

Românii au jucat admirabil aseară la Leicester ultimele 30 de minute. Conduși cu 15-0, ”stejarii” s-au trezit și au întors rezultatul! Curcubeul a apărut deasupra stadionului din Leicester, la propriu.

România a obținut aseară prima victorie la Cupa Mondială 2015. A fost un meci incredibil reușit de "stejari" care, după cea mai proastă repriză la turneul final, s-au trezit și au întors scorul!

Greșeli, greșeli, greșeli

Startul partidei a fost unul foarte slab pentru România. "Tricolorii" s-au cantonat în propria jumătate și au încercat doar să se apere! Canadienii nu au așteptat invitații și au început atacurile. Românii au făcut mai multe greșeli decît făcuseră împotriva Franței și a Irlandei: ofsaiduri, greșeli de mînuire a balonului, tacklinguri ratate.

"Nu am făcut altceva decît să greșim, am intrat foarte timorați și nu am făcut decît să ne apărăm. Am suferit foarte mult", a făcut radiografia primei reprize președintele FRR, Hari Dumitraș.

Canada a schimbat tabela mai întîi printr-o lovitură de pedeapsă și apoi a venit și eseul. Același Daniel van der Merwe, canadianul cu sînge sud-african, aflat la al patrulea eseu în tot atîtea meciuri disputate! La 8-0 s-a intrat la cabine.

Cifrele primei reprize

  Canada România
Tacklinguri  31 80
Tacklinguri ratate 4 8
Baloane recuperate 3 1
Baloane recuperate în propria jumătate 1 1
Metri parcurși cu mingea în posesie 348 115
Ofsaiduri 6 3
Posesie 65 35
Dominare teritorială 67 33

În partea a doua, în primele 10 minute, nimic nu s-a schimbat. Românii nu s-au trezit, iar reprezentativa "Frunzei de arțar" a mai culcat o dată balonul în butul României. 15-0! Umilință.

Cursa de revenire

Surprinzător, din acest moment canadienii s-au retras și românii au prins curaj. Înaintarea "tricolorilor" a dat semnul relansării. În grămadă, în tușe, în moluri, nord-americanii nu au rezistat presiunii. Au venit, firesc, eseurile, amîndouă după două faze fixe, amîndouă purtînd semnătura căpitanului Mihai Macovei. "Nu au fost reușitele mele, ci ale întregii echipe. Am muncit mult ca să ajungem acolo, în terenul lor", a declarat Mihai.

Ajunși la un punct în spatele adversarei, dar cu un om în plus după eliminarea temporară a căpitanului Canadei, Cudmore, românii au continuat să preseze. Victoria a stat în gheata transformerului Florin Vlaicu. Și "Americanu'", cum e poreclit centrul României, nu și-a dezamăgit colegii. A trimis printre "bețe" de la 40 de metri.

"Ca în ultimele minute nu am avut niciodată așa emoții, în viața mea! Băieții au dat însă dovadă de caractere puternice, au crezut pînă la capăt în șansa lor și pentru asta mă bucur. Au fost fantastici", a subliniat Hari Dumitraș.

Lumea rugbyului a fost și ea entuziasmată: România a reușit cea mai spectaculoasă revenire din istoria Cupei Mondiale! E un motiv de mîndrie.

Cifrele meciului

  Canada România
Tacklinguri 86 116
Tacklinguri ratate 10 19
Baloane recuperate 5 6
Baloane recuperate în propria jumătate 6 5
Metri parcurși cu mingea în posesie 497 241
Ofsaiduri 7 4
Posesie 54 46
Dominare teritorială 50 50

Recorduri doborîte de "tricolori"

România nu se va califica în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2015, dar a intrat deja în istorie. La meciul cu Irlanda, disputat pe Wembley, s-a consemnat recordul de spectatori la un meci de rugby: 89.267

"Am arătat că știm să jucăm și noi rugby. I-am măcinat pe înaintare. Mă bucur pentru oamenii din țară care i-au crescut pe acești copii. Nu le-am făcut promisiuni jucătorilor din punct de vedere financiar, există o primă de obiectiv și o primă de victorie, dar banii nu sînt pe primul loc pentru ei"
Hari Dumitraș, președinte FRR

"Nu am avut o primă repriză bună, dar în partea a doua am jucat altceva. Pentru mine e fantastic, e o senzație aparte, e prima victorie la Cupa Mondială. Sînt foarte fericit"
Mihai Macovei, căpitan România

42 de tacklinguria făcut Mihai Macovei în meciurile României. E pe primul loc în acest clasament. Pe locul 3 e un alt român, Viorel Lucaci cu 39

Primul XV aliniat de Lynn Howells:

România: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Au mai jucat: Carpo, Țăruș, A. Ursache, Rădoi, Calafeteanu, Gal / Pritchard, Ilnicki, Dala, Mack, Trainor

Au marcat: Daniel Van der Merwe 1e, Jeff Hassler 1e, Gordon McRorie 1lp, Nathan Hirayama 1t / Mihai Macovei 2e, Florin Vlaicu 2t, 1lp

CLASAMENT GRUPA D

Loc Echipa Meciuri jucate Puncte
1. Irlanda 3 14
2. Franța 3 14
3. Italia 3 5
4. România 3 4
5. Canada 4 2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
jalabert
jalabert  •  07 Octombrie 2015, 20:33
Postat de ovidiu_3003 pe 07 Octombrie 2015, 07:54

...aceasta echipa este o rusine nationala..nu ne intereseaza victoriile obtinute greu la echipele clasate in spatele nostru ...am cheltuit milioane de E degeaba...demisia la toti ...de la antrenor pana la presedinte de federatie ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

apoca
apoca  •  07 Octombrie 2015, 15:45

toti tristii isi dau cu parerea despre rugby ... ati ramas fara seminte sau ce-ati patit?

ucv1948
ucv1948  •  07 Octombrie 2015, 10:57

Cine mai credea ? FANTASTIC !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează