INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL FEMININ

Povestea primei fotbaliste din India care joacă în Anglia » Visează la prima ligă, dar ar putea fi nevoită să se întoarcă în țara natală

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 noiembrie 2015 19:54

Aditi Chauhan are 23 de ani și a scris istorie în urmă cu un an, cînd a devenit prima femeie din naționala Indiei care joacă în Anglia, la West Ham Ladies.

Peste 4 luni însă ar putea fi nevoită să-și părăsească echipa și să se întoarcă acasă din cauza problemelor cu viza, scrie The Telegraph.

Aditi a ajuns în Anglia în urmă cu un an, pentru un master în management sportiv, la Loughborough University. Tot atunci a luat contact cu fotbalul feminin din Anglia. A dat o probă pentru Millwall Lionesses, un club din liga a doua, dar nu a putut juca acolo din cauza regulamentului care spune că o jucătore care se află în Anglia grație unei vize de student nu poate evolua la o echipă din primele două ligi la fotbal feminin.

Așa a ajuns să semneze o înțelegere pe un an cu formația din liga a III-a, West Ham United Ladies. Echipa voia să o ajute pe Aditi să obțină un permis de muncă, însă fata nu poate aplica pentru așa ceva pentru că West Ham se află în liga a III-a și e club semiprofesionist.

"Nu pot face altceva decît să rîd de situația asta. La început nu mi s-a permis să joc în prima și a doua ligă, dar acum nu mai am voie să joc în nici o divizie, e ridicol! Nu cred că la bărbați există astfel de probleme, dar pentru femei e un pic mai dificil. Nu am auzit de vreun fotbalist care să fie în situația mea.

Regulile sînt aceleași și la masculin, și la feminin, dar financiar e o problemă mai mare pentru femei. Echipele feminine nu sînt foarte bogate"  Aditi Chauhan

Varianta Australia

Aditi speră să găsească, în cele din urmă, o soluție, dar și dacă nu va putea rămîne în Anglia e hotărîtă să continue să joace fotbal. "E greu pentru mine să mă gîndesc că s-ar putea să fiu nevoită să-mi părăsesc echipa, mă simt bine aici și îmi îmbunătățesc jocul cu fiecare meci. Simt că am potențial pentru a progresa și mai mult, încerc să rămîn optimistă.

Dacă va trebui să mă întorc în India, voi aplica de acolo pentru o viză. Dar dacă nu va merge nici așa, probabil voi merge în altă țară, Australia, de exemplu, și îmi voi continua cariera acolo. Nu vreau să mă opresc, nu contează unde voi merge, vreau doar să joc fotbal".

Fratele jucătoarei a creat o petiție pentru a o ajuta

Tînăra de 23 de ani a început să joace în urmă cu 8 ani, în India, la nivel de amatori. La început s-a lovit de neîncrederea celor din jur, inclusiv a familiei. "Cînd le-am spus părinților că vreau să joc, au fost foarte surprinși și le-a fost teamă. La acea vreme, nimeni nu auzise de fotbal feminin în India.

Tata voia să fac un sport individual dacă tot doream să urmez o carieră în sport, dar eu deja mă îndrăgostisem de fotbal. Mai tîrziu, cînd m-a văzut jucînd, m-a susținut foarte mult.

Acum, în India, multe fete joacă fotbal. Nimeni nu a crezut că voi ajunge atît de departe și la acest nivel. Au fost mulți care au încercat să mă împiedice să joc, dar, din fericire, am avut oameni foarte pozitivi în viața mea de care sînt foarte apropiată. Ei m-au ajutat să ajung la acest nivel", spune tînăra.

Fratele jucătoarei, Aaditya, încearcă să o ajute și a creat o petiție pentru ca guvernul indian să o ajute cu permisul de muncă.

În urmă cu o săptămînă, Aditi a fost desemnată cea mai bună fotbalistă asiatică, pe Wembley. Povestea ei a apărut în presa din India și speră ca într-o bună zi fotbalul să fie la fel de dezvoltat și de respectat în țara natală cum este în Anglia.

"Fotbalul masculin are mult mai mulți fani în India, dar nu există nici măcar un campionat pentru femei. E dificil, dar mi-ar plăcea să existe așa ceva într-o zi. Visul meu e să joc în prima ligă feminină în Anglia", spune Aditi.
sursa: telegraph.co.uk

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează