INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROBLEME MEDICALE

Probleme de sănătate pentru Dino Zoff » Fostul mare portar italian este internat de 3 săptămîni!

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 noiembrie 2015 15:38

Fostul internațional italian Dino Zoff este internat de trei săptămîni într-o clinică din Roma, din cauza unei probleme la sistemul nervos autonom.

Potrivit presei din Italia, Zoff are probleme la mers, însă medicii au situația sub control și starea fostului fotbalist este din ce în ce mai bună.

Dino Zoff, care va împlini 74 de ani în luna februarie, a cîștigat Cupa Mondială în 1982. El a fost selecționerul Italiei în perioada 1998-2000.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
vlad007
vlad007  •  29 Noiembrie 2015, 01:45

Dino Zoff si-a construit cariera cu truda si rabdare. A ajuns relativ tarziu acolo titular in poarta Italiei la Mondialul din Argentina 1978. Au avut grupa grea cu Argentina, Franta si Ungaria. Au castigat grupa si au trimis Argentina in calea Braziliei! Era o echipa ofensiva cu Benetti si Antognoni la mijloc, cu apararea beton si ambitii ofensive justificate prin Causio si Altobelli, dupa Weltmeisterschaft-ul german nereusit din 1974. Au ajuns aproape de finala dupa 0-0 cu RFG si 1-0 la pauza cu Olanda. Torpila legendara trimisa de Arie Haan de la centrul terenului si lovitura de cap a fundasului Brandts le-au anulat visul finalei. Similar inca marea echipa a Braziliei a intors scorul finalei pentru locul 3 prin golurile lui Nelinho - sut in vinclu - si respectiv Rivelino, dupa ce Causio marcase primul. Zoff era acolo - dirija apararea si apara poarta azzurrilor exemplar. Apogeul carierei sale a fost la Mondialul din 1982 in Spania. Dupa un parcurs initial de cosmar in grupe - trei egaluri cu Polonia, Peru si Camerun - nimeni nu putea anticipa urmatoarele doua victorii istorice - 2-1 cu Argentina lui Maradona si mai ales 3-2 cu Brazilia mare favorita cu Falcao, Socrates si Careca. In semifinale Polonia nu mai putea sa se opuna unei squadre azzurra invincibile. Chiar si panzerele germane dupa ce zdrobisera Franta, au fost spulberate de Italia gratie portarului Dino Zoff si golurilor memorabile marca Paolo Rossi. Tot Dino Zoff s-a vazut fulgerat de trasorul lui Boloni in 1983

Vezi toate comentariile (1)
Comentează