INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Gazeta a fost la Betis - Barcelona 0-2! Continuă lupta în 3 pentru titlu în Spania, campioana se decide în ultimele două etape

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2016 23:26

Corespondenta Gazetei Sporturilor în Spania, Diana Neacșu, a asistat live la partida Betis - Barcelona 0-2, meci care îi menține pe catalani în fruntea clasamentului

Barcelona s-a impus cu 2-0 în faţa celor de Betis, graţie golurilor marcate de Rakitici şi Luis Suarez

Catalanii şi-au complicat singuri situaţia, pierzând avantajul pe care îl aveau în faţa rivalilor din Madrid în urmă cu o lună. După victoria Valenciei pe Camp Nou, 2-1 Atletico i-a egalat la puncte, iar Real s-a apropiat la un singur punct de echipa lui Luis Enrique. Şi situaţia se menţine de trei etape.
Astfel, meciul de pe Benito Villamarin devenise capital, în faţa unui Betis motivat de revanşa pe care o datora fanilor după înfrângerea cu 2-0 din derby-ul cu Sevilla. Mai mult, alb-verzii aveau nevoie de puncte să-şi asigure şi matematic salvarea de la retrogradare.

Obligaţi să învingă
Elevii lui Luis Enrique ştiau la ora startul ca punctele de azi erau vitale, pentru ca Bale şi Griezmann semnaseră deja succesele echipelor de pe podium.
Orice pas greşit înseamna şi pierderea primul loc. Barcelona a trimis "11"-le de gală, cu tripleta Messi-Neymar-Suarez pregatită să desfacă apărarea construită de Merino. În prima repriză însă, s-a dovedit foarte dificil. Doar şuturile lui Iniesta (19) şi Neymar (29) l-au pus la încercare pe Adan. Ruben Castro, veteranul din atacul alb-verzilor semnase deja două ocazii de gol în minute 5 şi 6.
Împinsi din spate de aproape 45.000 de oameni, jucătorii lui Merino au blocat bine acţiunile ofensive ale echipei blaugrana. Până în minutul 35, când Westermann a fost eliminat după două galbene. Acelaşi Westermann marca în propie poartă golul care deschidea tabla pe Camp Nou în victoria Barcelonei cu 4-0 din tur.

Rakitici deschide tabela
Catalanii au ieşit mult mai motivaţi după pauză, încercând să profite de avantajul omului în plus. Suarez a şutat pe lângă în minutul 47, dar două minute mai târziu, Rakitici a deschis scorul, acompaniat de fluierăturile fanilor lui Betis. Pentru că nimic nu e mai dureros pentru ei ca un gol marcat de fostul căpitan al rivalilor de la Sevilla. A fost momentul în care Merino l-a chemat de la încălzire pe Musonda, puştiul de 19 ani împrumutat de la Chelsea, pe care Barcelona a fost aproape să-l transfere în 2012.

Messi, târziu
Messi s-a făcut remarcat abia în minutul 56, când şutul său a fost deviat în corner. Neymar l-a deschis perfect pe Suarez (66), dar fundaşii lui Merino au blocat din nou. Nici brazilianul n-a putut să-l învingă pe Adan cu lovitura de cap din minutul 71.

Trei minute mai târziu, fostul goalkeeper al Realului s-a dovedit din nou providenţial la şutul expediat de Suarez din interiorul careului. Barcelona continua să trăiască periculos în faţa unui Betis care nu dădea impresia că joacă în 10, reuşind să blocheze cu succes acţiunile ofensive ale catalanilor.

Suarez semnează sentinţa
Merino a împrospătat ofensiva cu Ricky Van Wolfswinkel şi atacantul olandez i-a dat emoţii lui Bravo (79). Însă golul a venit la cealaltă poartă, unde Suarez l-a învins pe Adan şi a semnat golul cu numărul 35 în acest sezon de La Liga.
Uruguayanul se detaşează în clasamentul golgeterilor, lăsându-l pe Cristiano Ronaldo la patru goluri distanţa, pe poziţia secundă.
Lupta pentru titlu rămâne deschisă însă, iar programul cel mai uşor în ultimele etape pare să-l aibă Atletico Madrid, care întâlneşte Levante în deplasare şi Celta Vigo acasă.

Echipe:
BETIS: Adán - Bruno, Pezzella, Westermann, Montoya - Cejudo, Petros, N'Diaye, Ceballos (Portillo 66), Joaquín (Musonda 55)- Rubén Castro (Van Wolfswinkel 78)

BARCELONA: Bravo (Ter Stegen 88)- Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Rakitic (Arda 87), Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Clasament:
1. Barcelona - 85 de puncte
2. Atletico Madrid - 85 de puncte
3. Real Madrid - 84 de puncte

Programul ultimelor două etape:
Etapa 37:
Real Madrid - Valencia
Levante - Atletico Madrid
Barcelona - Espanyol

Etapa 38:
Deportivo - Real Madrid
Atletico Madrid - Celta Vigo
Granada - Barcelona

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
redshow
redshow  •  01 Mai 2016, 09:00

Sper sa castige Atletico sa moara de ciuda bernabeii :)))

laurcrist
laurcrist  •  01 Mai 2016, 03:53

L-a vazut live, pii niet...

vladutz13
vladutz13  •  01 Mai 2016, 01:49

Nu vad cum ar putea sa mai piarda titlul... ar fi culmea sa le strice Galca petrecerea... ar fi erou

Vezi toate comentariile (6)
Comentează