SPORTURI  »  TENIS  »  CORESPONDENȚĂ DIN MADRID

Madridul cucerit de românce » Halep și Begu joacă azi pentru un loc în semifinale

Articol de , - Publicat joi, 05 mai 2016 00:00

Fanii români au avut ieri o zi plină. Au început-o cu Irina Begu pe Terenul 4, cel care e afară, la soare.

După mai mult de două ore în care s-au bronzat și au încurajat-o pe Irina, au căutat umbra pe Centralul din Cutia Magică, acolo unde Simona Halep o înfrunta pe Timea Bacsinszky, cea care o învinsese în sferturi de finală la Miami. Faptul că partida nu era atât de departe în timp, și mai ales că a fost un meci în care românca a pierdut după ce a avut 1-0 la seturi, a făcut-o să-și dorească revanșa și mai mult.

În cutia cu magie și mușcate roșii și albe, Simona s-a prezentat într-o altă variantă, adoptând un altfel de joc, potrivit pentru o jucătoare inteligentă ca Timea. Simona și Darren Cahill au stabilit că trebuie să joace cu mai puțină forță, să fie creativă pe teren, să deschidă unghiurile, să o surprindă pe adversara sa. De data aceasta, Simona a avut răspunsul adecvat pentru mingile înalte și pentru slice-urile elvețiencei. Într-o oră și 12 minute, a șaptea jucătoare a lumii a demonstrat că poate avea și un plan B și s-a impus cu 6-2, 6-3. "Mi-am dorit mult să câștig, a fost o revanșă bună. Am făcut un joc solid și mă bucur că o să joc din nou sferturi aici, la Madrid. Am schimbat tactica, am fost mai creativă pe teren, știam că îi place să răspundă din forța loviturilor mele. De aceea în primul set am avut unele dificultăți pentru că am început să dau tare din nou în minge, dar după acea am schimbat ritmul și a fost bine pentru mine ca să rup un pic jocul ei", a rezumat Simona. La final, Timea, care are bunici români, i-a spus mulțumesc și bravo. Pentru că așa trebuie să termine un meci între două jucătoare care se respectă.

Azi, nu înainte de ora 15:00, pe arena Manolo Santana, Irina și Simona își vor disputa un loc în semifinale. "E o provocare pentru mine, mă aștept un meci foarte dificil, ea joacă foarte bine pe zgură. Meciul e deschis, dar cu siguranță voi lupta să câștig", a spus Simona. Singurul meci dintre ele în circuitul profesionist a avut loc în 2012, la Hobart, când Halep s-a impus în două seturi. De atunci au trecut patru ani și amândouă s-au transformat. Ce e cert e că România ca avea o reprezentantă în penultimul act.

Meciul dintre Simona Halep și Irina Begu se va disputa astăzi, de la ora 15:00, pe DolceSport 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
597667370336981
Kitty Mace  •  05 Mai 2016, 14:33

Bravo fetelor, o premiera istorica in tenisul romanesc, bafta si astazi! oricum ar fi , avem o tenismena in SF! o saptamana frumoasa dupa Paste..good luck!

catalynn
catalynn  •  05 Mai 2016, 09:22

Un duel romanesc mi-as fi dorit doar ca finala, asa oricare pleacă la Roma mai devreme este o pierdere ... Interesant e ca am putea avea parte si de o semifinala romanesca. Bafta fetelor, si nu lăsați ca acest moment sa fie unicat, țineți-o tot asa macar anul asta! :-)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează