SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Tensiune în Cutia Magică » Simona Halep a câștigat duelul cu Irina Begu și e din nou în primele 4 la Madrid

Simona Halep și-a folosit din plin lovitura de dreapta
Simona Halep și-a folosit din plin lovitura de dreapta

Articol de , - Publicat vineri, 06 mai 2016 00:00

Simona Halep a câștigat ieri, 6-3, 0-6, 6-1, sfertul de finală cu Irina Begu și e iar între primele 4 la Madrid.

Parcă o senzație stranie plutea peste Terenul Central de la Caja Magica înaintea ciocnirii românești dintre Simona Halep și Irina Begu. Un aer de crispare în așteptarea unui meci mare, tensionat, plin, de ținut minte.

În același timp, gândul că miza întâlnirii, două românce pentru o semifinală Premier Mandatory, va apăsa pulsatil peste emoții, provocând salturi. Și strigătele din tribună au fost răzlețe și împărțite.

E greu să joci contra unei compatrioate. E greu să-ți îngheți trăirile, să fii calculat, ferm, decisiv. Și totuși, cineva trebuia s-o facă.

Start ferm

Simona și Irina nu se mai întâlniseră oficial din 2012. Bilanțul lor din turnee nu era, oricum, unul bogat, dar se știu atât de bine. De atât de mult timp. Amândouă pregătiseră meciul, tactica, voiau să arate cât mai hotărâte pe teren pentru a onora ocazia.

Halep a început mai bine, scurtând timpii, găsind mai ușor drumul către finalizări cu lovituri câștigătoare, intrând în teren. Begu parcă a acuzat o anume lentoare, provenită și din multele ore petrecute în turneu în cele 3 meciuri memorabile pe care le jucase.

Două break-uri, unul la început de set, altul exact ca încheiere, reușite de Simona, au pecetluit setul la 6-3 și un mic gest de triumf.

Setul alb

A venit însă răsturnarea. Ca la vasele comunicante, scade nivelul într-unul, crește în celălalt, până când se ajunge la un eventual echilibru. Irina a început să lovească mai lung și mai apăsat, în timp ce adversara ei a alunecat tot mai tare pe toboganul erorilor neforțate.

O deconectare de la priză. A fost un act scurt, sec, 6-0 pentru sfertfinalista de anul trecut. "Un fel de cadou de Paște", l-a caracterizat Halep. "N-am jucat decât un game acolo, apoi m-am pierdut".

"Eu cred că am jucat mai bine, mai lung, am intrat în teren. Ca să câștigi un set trebuie să muncești", a fost părerea Irinei. Și a venit rândul ei să strângă pumnul.

Iar în careu

Până la urmă, decisivul n-a adus echilibrul, ci o altă detașare. Numărul 7 mondial a făcut break-ul devreme, apoi și pe al doilea, tot mai încărcată pozitiv. La 5-1, când Simona a servit pentru meci, a apărut o tresărire de orgoliu a lui Begu. Cât o scânteie, căci Halep a revenit și a închis cu o lovitură câștigătoare. 6-1 și o nouă semifinală la Madrid, după 2014.

1h:36'a durat confruntarea românească de la Madrid

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  06 Mai 2016, 09:26

Adevarul e undeva la mijloc: Begu a jucat ceva mai bine in setul 2, insa realitatea e ca Halep a cazut total psihic, facand greseli nefortate la foc automat!Problema este insa la Halep: e greu de inteles aceste caderi pshihice, starea de iritare aparuta aproape din senin si care a facut-o sa nu mai joace tenis timp de o jumate de ora! E o problema mai mare decat imi imaginam, iar imaginea ei din setul 2, replicile acide aruncate lui Cahill, gesturile de solicitare a aplauzelor m-au lasat perplex! Trezeste-te Simona, esti jucatoare de tenis, lasa orgoliul de 2 bani si concentreaza-te pe joc! Cand jucai cu Sarapova inghiteai toate mizeriile acesteia, strangeai din dinti si luptai ca sa o bati fara sa comentezi prea multe, acum te inflamezi aiurea si jignesti pe cei din jur fara niciun motiv serios! In rest, iti tin pumnii maine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează