SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Relație specială » Cahill despre provocările cu Simona Halep: ”Totul pornește de la încredere”

Darren Cahill și Simona Halep la turneul de la Miami // FOTO AFP
Darren Cahill și Simona Halep la turneul de la Miami // FOTO AFP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2016 00:00

Darren Cahill a vorbit din nou despre provocările pe care le presupune colaborarea cu Simona Halep.

Simona Halep joacă azi de la 12:00, pentru calificarea în turul al treilea contra Zarinei Diyas, o jucătoare pe care a mai întâlnit-o de două ori și a învins-o de fiecare dată. După meciul dintre primul tur, a șasea jucătoare a lumii a vorbit despre încredere și a spus că abia așteaptă să vină următorul meci.

Darren Cahill, cel care a devenit antrenorul său full time de la începutul anului, a fost invitat luni la Radio Roland Garros și a dezvăluit și alte aspecte din colaborarea lui cu Simona.

Australianul a fost întrebat cum a reușit să-i redea fluența și libertatea în joc româncei. "Totul pornește de la încredere, iar titlul de la Madrid a ajutat-o mult. Până la urmă, e și treaba antrenorului să-l facă pe jucător să se relaxeze, să gândească pozitiv. Și aici am noroc pentru că Simona e în proporție de 98 la sută o astfel de persoană", a spus el.

Cahill a spus că există și momente mai puțin plăcute. "Antrenorul trebuie să livreze și mesaje mai puțin convenabile. După turneul de la Roma am stat de vorbă și i-am transmis unele lucruri mai dure. Uneori, antrenorul poate să nu aibă dreptate, vede lucrurile din afara terenului. Simona înțelege foarte bine, e un talent extraordinar și o persoană minunată", a explicat Cahill.

Legături cu Australia

Cahill a spus că Simona și el se înțeleg din ce în ce mai bine. "În ultimul an engleza ei s-a îmbunătățit și prinde umorul meu. Cred că are ceva de australiancă în interiorul ei", a spus el. Darren a făcut mai multe vizite în România.

"Au o cultură fascinantă. Simona e aromâncă. O cultură care se construiește în jurul locului unde s-au născut, cu greu pleacă de acasă, iar legătura ei cu familia e foarte importantă. E foarte asemănătoare cu cea australiană. Și nouă ne place să rămânem în locul în care ne-am născut și să fim aproape de familie".

"Se baza prea mult pe mine"

În discuția de la Radio Roland Garros, antrenorul australian a fost întrebat din nou despre momentele în care poate coborî în teren pentru a o sfătui pe Simona. Fapt care nu se poate petrece la turneele de Mare Șlem.

"Pentru mine treaba antrenorului se întâmplă înainte de intrarea pe teren. Noi trimitem jucătorii în luptă având la dispoziție planul A, planul B și planul C, dacă nici unul nu merge e greu să rezolvi ceva în cele câteva secunde pe care le ai la dispoziție. Dacă antrenorul își face treaba în mod eficient, el trebuie să-și învețe elevul să se antreneze singur. La un moment dat Simona ajunsese să se bazeze prea mult pe mine în timpul partidelor. La Madrid, am coborât doar de două ori să vorbesc cu ea".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mplttev
mplttev  •  25 Mai 2016, 23:22

N-a învățat-o nimic. Nu știe smash nu știe atac la fileu nu știe stop la fileu iar serva este din ce în ce mai slabă. Dă-i 'nainte cu filozofia și-o să câștigi RG-ul.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  25 Mai 2016, 09:43

...mare dreptate are ...elevul sa se antreneze singur ...corect ...insa sa si plateasca antrenor ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close