FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Omul care l-a antrenat 12 ani pe Bogdan Mitrea povesteşte cele mai importante momente din cariera fotbalistului » Dificultăţile care l-au marcat

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2016 20:10

Patronul Stelei a anunţat astăzi transferul fundaşului Bogdan Mitrea (28 de ani), de la Ascoli. În cadrul unui interviu acordat Gazetei în 2014, primul antrenor al lui Mitrea povesteşte momentele care i-au definit cariera fostului jucător al celor de la U Cluj şi Viitorul.

"L-am avut de la «legatul de şireturi» şi pînă cînd a plecat de la U Cluj. 12 ani în total", spune, cu glasul răguşit, Daniel Sima.

Răguşit de atîtea antrenamente, fiindcă a scos, la centrul "şepcilor", fotbalişti precum Alex Curtean, Andrei Cordoş ori Laurenţiu Buş.
La fel şi pe băiatul "new entry", Bogdan Mitrea, 28 ani.

"Ţin minte tot parcursul lui, încă din prima zi. L-am luat la o selecţie de la Şcoala numărul 10".

"Ore în şir de exerciţiu"

Puştiul i-a atras atenţia datorită "piciorului stîng, avea o tehnicitate deosebită". Aşa că o bună parte a junioratului a jucat pe postul de mijlocaş central! "Mai ales că nu era foarte înalt, nu părea că va merge spre 1,85m, cît are acum", completează Sima.

Poate de aici pofta de gol. Mitrea mai are un secret. "Rămîneam după antrenament şi exersam orice. Lovituri libere, penalty-uri, faze fixe. Stăteam cu el pe actualul teren «Dan Anca» ore în şir. Doar pentru asta!".

Din junior la U în L4

Antrenamentele s-au intensificat după un moment dificil al copilăriei lui Mitrea.

"Mama sa s-a îmbolnăvit, a stat mult la pat. L-am susţinut din punct de vedere moral, însă pasiunea lui pentru fotbal era mai puternică decît orice. Pînă la urmă, femeia a murit", oftează, cu amărăciune sinceră, Sima. Şi n-a fost singura lovitură din tinereţea viitorului fundaş de "naţională". "La terminarea junioratului, la fel ca multe alte talente, n-a fost păstrat la U Cluj. A ajuns la Bihorul Beiuş, în divizia a patra!".

Retragerea ruşilor, benefică

Sima face o pauză. "E nevoie de putere şi pasiune, lucrurile care i-au definit cariera. A avut caracter nemţesc. De obicei, la liga a patra, chiar şi la a treia, intervine plafonarea. La el n-a existat!"

Marele noroc a fost cînd, în "C", jucînd la o echipă de sat, SESO Iara, compania rusă Mechel s-a retras de la Cîmpia Turzii. Iar cele două cluburi s-au unit!

"Acolo s-a cunoscut cu antrenorul Marius Popescu, omul care i-a deschis drumul către Moldova. Astfel a ajuns la CSMS Iaşi". De-aici, urcarea a continuat lin şi firesc. "Şi m-a făcut mîndru de el", conchide antrenorul.

"Curtean şi Homei au stat la mine acasă"

Sima a cîştigat titlul naţional cu generaţia '89, din care făcea parte fostul stelist Mihai Onicaş, în 2005: "Îmi creşteam jucătorii ca pe copiii mei. De exemplu, pe Curtean, care era din Sibiu, l-am ţinut la mine acasă timp de jumătate de an. Pe Homei, din Năsăud, 2 ani! La stadion nu erau condiţii, nu îi puteam ţine sub tribună."

"Bogdan e un băiat atât de bun, mă sună şi acum după meciuri să vorbim! Mi-a dat şi tricourile echipelor pe la care a jucat. Aştept cel de «naţională», cînd o să debuteze. Convocări a tot avut."
Daniel Sima, primul antrenor al lui Mitrea

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Iulie 2016, 23:09

...nici asta nu a reusit in Vest...

749913671784643
Razvan Marcel  •  28 Iulie 2016, 21:28

Becali,nu ai nevoie de mine,am peste 100 kg,haha,cum pleaca jucatori romanii,vin cu coada intre picioare.Jucatori de mana a doua.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează