FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Becali s-a amuzat pe seama celor de la CSA: "Pentru ce să dau 37 de milioane de euro?"

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2016 21:36

CSA a emis astăzi o somație în care se arată că FC Steaua București, clubul de fotbal condus de Gigi Becali, trebuie să plătească 36.826.310 euro în următoarele 30 de zile.

Patronul Stelei însă s-a amuzat pe seama acestei somații și spune că nu trebuie să plătească niciun ban celor de la CSA.

"Nu am primit nicio notificare. Din moment ce nu există o hotărâre judecătorească... Eu am notificare, de acum două zile, dar în sens invers, că pot folosi. Din moment ce hotărârea de la Registrul Comerţului spune că noi, Steaua Bucureşti, deţinem palmaresul de 15 ani... În altă ordine de idei, aceste 37 de milioane de euro, pentru ce să îi dăm? Să zicem că avem deja un exemplu al celor de la Rapid, care sunt aproape morţi ca echipă, care se desfiinţează pentru patru milioane de euro.

Sau Dinamo care este în insolvenţă. Dacă avem un om care ţine un brand în picioare, cu demnitate, ce vrem noi în ţara asta? Eu nu ştiu ce se mai vrea. Prin hotărârea din 2014 pot să fac zece desene, pe care noi le-am înregistrat la Registrul Comerţului, dar care mi-a dat dreptul să folosesc denumirea de Steaua Bucureşti, eu aşa mă numesc, cu niciun fel de siglă, joc cu tricoul gol", a declarat Becali la Digisport.

Gigi Becali susține că instanța a anulat marca, însă palmaresul e în continuare al lui: "Ar putea intra Becali în Liga Campionilor, poate îi punem poprire pe fonduri, aşa s-au gândit ei. Ei fac în legea lor, ei sunt judecători, ăsta e prejudiciul, atât le dau. În ce calitate cer ei banii? Este un prejudiciu dacă nu ai voie, dar dacă instanţa spune că am voie? Instanţa a anulat marca, nu palmaresul, nicio instanţă din lume istoria nu le dă dreptate".

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (90)
ticbis
ticbis  •  30 Iulie 2016, 10:04
Postat de borat101 pe 30 Iulie 2016, 07:45

Esti chiar penal la cat o lungesti si o intorci ca la Ploiesti, doar doar sa fie "basma curata". Oriunde in Lume, cand vrei sa cumperi o Societate, Club, Firma, etc se fac hartii legale, cu cumparare/vanzare, pe termen, etc.. etc.. Becali acum peste 14 ani nu a facut asa ceva cu Ministerul, iar Ministerul nu putea sa faca asa ceva acum 14 ani, clubul trebuia bagat la o evoluare si pus la LICITATIE PUBLICA! Nu vii in birouri peste cap la oameni si ii ameninti ca vrei sa iei tu ce vrei tu la influenta mafiei LPF (Dragomir) si FRF (Sandu), ca asa cere UEFA. DA ASA CERE UEFA CA CLUBURILE SA NU FIE ASOCIATE CU STATUL, DAR TREBUIA FACUTA IMEDIAT o evoluare a tuturor cluburilor din Romania si puse la LICITATII, TOTUL TREUBIA FACUT "OMENESTE" dupa LEGE si LEGI, NU DUPA LEGEA MAFIEI.

N-ai inteles nimic din ce-am scris eu! Nu ca m-as fi asteptat, dar... Intelege, pentru a continua sa functioneze conform regulamentelor impuse de UEFA, CSA-ul a fost obligat sa-si cedeze activitatea sportiva a sectiei de fotbal unei societati private. A facut asta catre asociatia infiintata de Paunescu in care MAPN-ul si-a pastrat totusi puterea de decizie prin prezenta in Consiliul de Administratie a mai multor generali si angajati ai CSA. Asa au procedat si Rapid si Dinamo. Dupa cativa ani in care toate incasarile clubului din vanzari de jucatori, drepturi TV, sponsori, etc. au intrat direct in buzunarele generalilor si ale lui Paunescu, clubul ajunsese in prapastie si cu datorii neplatite de milioane de dolari. Atunci Paunescu l-a atras pe Becali in ciorba si asta a inceput sa finanteze din banii lui activitatea sportiva, desi n-avea niciun statut oficial in club. Cand s-a ajuns la limita si s-a pus problema desfiintarii (nu exista atunci nici legea insolventei si nici cea a falimentului), Becali si-a facut o firma si a cerut preluarea clubului in contul banilor pe care-i bagase si s-a angajat sa sustina in continuare financiar echipa. Aia n-au avut incotro si au acceptat. Becali a preluat cublul pe noua societate si cea a lui Paunescu si a generalilor s-a desfiintat, cu tot cu datoriile catre stat si catre terti. La vremea aia legile permiteau chestia asta. Mai departe stim ce s-a intamplat...

ticbis
ticbis  •  31 Iulie 2016, 07:20
Postat de adrian008 pe 30 Iulie 2016, 11:24

Cum palmaresul e la Becali?Citeste ce spune el.,,Palmaresul din ultimii 15 ani ne apartine,,Deci din ultimii 15 ani.Ce evita Becali sa spuna e ca atunci cand a luat Steaua aceasta avea drept de folosire a numelui ,palmaresului si siglei pe 10 ani.Cand au expirat cei 10 ani armata l-a dat in judecata.Durata procesului ,faceti un calcul.In plus armata a dat dreptul de folosinta a numelui,siglei si insemnelor societatii facuta de armata impreuna cu Paunescu.Apoi prin superfugii Becali i-a scos din acea societate.Problema e mai ampla.

Faci niste confuzii. Acele dreptuuri de folosinta au fost stipulate in contractul incheiat de armata cu societatea lui Paunescu. Mai mult, se acorda si dreptul de folosinta gratuita a bazei sportive si a stadionului Ghencea. Toate aceste drepturi au devenit nule in momentul in care Becali a preluat clubul lui Paunescu si nu au mai fost incluse in actele de cedare a acestuia catre Becali. Drept dovada, Becali a fost nevoit sa plateasca chirie pentru baza sportiva si stadion chiar de a doua zi! A facut contracte de inchiriere cu armata! Becali a preluat clubul in 2003 si daca ar fi fost asa cum sustii tu insemna ca a avut dreptul la folosirea siglei, nume culori, etc. timp de 10 ani, deci pana in 2013. Ori armata ii solicita despagubiri incepand din 2004!!! Este o aiureala! Armata nu va putea face nimic altceva decat cel mult sa-l determine pe Becali sa desfiinteze echipa, dar palmaresul din 1948 si pana in prezent va ramane la Becali! Orice alta noua Steaua se va infiinta o va lua de la zero, atat pe plan intern cat si international!

adrian008
adrian008  •  30 Iulie 2016, 11:24
Postat de ticbis pe 30 Iulie 2016, 10:18

Continuare: Deci palmaresul echipei de fotbal Steaua de la infiintare si pana in prezent e la Becali si va ramane la el chiar daca va fi obligat sa desfiinteze actualul club, pentru ca el a preluat activitatea fotbalistica si a asigurat continuitatea pe linie sportiva a acesteia, atat pe plan intern cat si international. Orice alta echipa isi va face CSA-ul si oricui ii va vinde/inchiria de acum incolo marca Steaua va avea palmares ZERO si va fi nevoita sa inceapa din liga a V-a. Ce fac Talpan si Boroi e o prostie crunta, niciodata nu-si vor recupera palmaresul fara acceptul lui Becali. La fel, Rapid daca va fi radiata din scriptele comerciale si juridice in urma falimentului isi va inceta si activitatea fotbalistica, iar palmaresul va ramane la ultimul proprietar, adica la Moraru! Orice alt Rapid nou infiintat o va lua de la ZERO, va putea folosi brandul si marca cu acceptul clubului sportiv ce-l detine, dar fara palmares! Pricepusi?

Cum palmaresul e la Becali?Citeste ce spune el.,,Palmaresul din ultimii 15 ani ne apartine,,Deci din ultimii 15 ani.Ce evita Becali sa spuna e ca atunci cand a luat Steaua aceasta avea drept de folosire a numelui ,palmaresului si siglei pe 10 ani.Cand au expirat cei 10 ani armata l-a dat in judecata.Durata procesului ,faceti un calcul.In plus armata a dat dreptul de folosinta a numelui,siglei si insemnelor societatii facuta de armata impreuna cu Paunescu.Apoi prin superfugii Becali i-a scos din acea societate.Problema e mai ampla.

Vezi toate comentariile (90)
Comentează