FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

UPDATE EXCLUSIV Scandal la nivel înalt în fotbalul românesc: FRF umilește arbitrii! Informația a fost confirmată

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2016 00:56

O lună și opt zile au trecut de la primul meci oficial al actualului sezon din Liga 1, iar din acel moment niciunul dintre arbitrii delegaţi de către Comisia Centrală a Arbitrilor nu și-a primit remuneraţia, fie că vorbim despre “centrali” sau despre asistenţi!

15:30

UPDATE / După dezvăluirile din Gazeta de astăzi, FRF a reacționat și a admis că arbitrii sunt neplătiți!

"Este adevărat că, la începutul sezonului 2016-2017 al Ligii I, s-a produs un blocaj al plăţilor baremurilor arbitrilor ca urmare a adoptării de către cluburile din Liga I a unei decizii de Adunare Generală a LPF, prin care LPF urma să vireze cluburilor drepturile de televizare în integralitatea acestora, iar cluburile urmau să plătească direct către FRF-CCA sumele datorate cu titlu de barem de arbitraj.

Această decizie a condus la imposibilitatea FRF-CCA de a emite facturi către LPF în conformitate cu modul de lucru stabilit, aşa cum am arătam şi mai sus, încă din anul 2012 şi implicit nu s-au putut achita baremurile aferente jocurilor din Liga I. În cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 26.08.2016, nu a fost adoptată nicio modificare a modului de lucru şi prin urmare modalitatea de plată a baremurilor arbitrilor urmează să fie efectuată conform celor stabilite încă din 2012 (LPF va vira către FRF-CCA sumele datorate cu titlu de barem de arbitraj, urmând că CCA să efectueze plata în conturile arbitrilor).

Situaţia plăţii baremurilor urmează astfel a fi soluţionată în cel mai scurt timp posibil", se arată în comunicat.

S-a ajuns în această situație după ce s-a luat decizia ca plata să nu se mai facă din conturile CCA, ci direct de către Federație. 

Arbitrii au trimis nenumărate solicitări, dar până în acest moment nu au primit niciun leu din întârzierile financiare. Situația a condus și spre un conflict între FRF și LPF!

Toate detaliile din acest scandal, la cât se ridică datoria totală + reacții, doar în ediția tipărită! Gazeta e la chioșc de la prima oră, iar pe net e disponibilă AICI după ora 1:00. 

 

Citește în ziarul tipărit și: 

» Tabloul complet al unei afaceri impresionante: Stanciu la Anderlecht, cel mai scump export din istoria fotbalului nostru

» Steaua atacă de pomană: adevăratul motiv pentru care roș-albaștrii se chinuie să înscrie

» Reportaj inedit » Duelul cu Muntenegru văzut prin ochii reporterilor GSP care au luat la pas țara de nici 700.000 de locuitori. 3 adevăruri despre fotbalul muntenegrean

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
811730288915362
Constantin Luca  •  29 August 2016, 17:58

ma-m plictisit de o serie de arbitri,chiar de cei din poza,afara arbitreaza cumva,ln tara daca nu esti la inima lor te fac de nu te vezi.daca vor disparea acestia+coltescu,tudor,balaj,m.avram,r.dumitru+marele diaconu,fantasticul burleanusi sforarul iorgulescu,fotbalul nostru ar fi mult mai frumos si mai curat,chiar adevarat,spectatorii ar fi mai multi,fericiti,bucurosi de spectacolul prezentat de fotblistii nostri.!!!

sakamoto
sakamoto  •  29 August 2016, 13:40

Sint arbitri de fotbal in Romania, mai bogatzi decit...Cresus! Au averi de zeci de milioane de euro! Evident:de la matusha...Tamara! Cine afirma ca din trintitul meciurilor, este invidios, dushmanos, fara scrupula. Pardon, fara scrupule! Arbitrii din fotbalul romanesc, sint onesti, sinceri, omenoshi, incoruptibili, neprihanitzi-precum fata mare inainte de maritat-responsabili, familisti convinsi, cu frica lui Dumnezeu si nu in ultimul rind patrihotzi. Pardon-mea culpa-am vrut sa scriu patriotzi! Dragii de dinshii! Nu le-ar muri nimeni inainte!Ciao!

khal_37
khal_37  •  29 August 2016, 11:08
Postat de montgomerry pe 29 August 2016, 11:04

Arbitrii la cate luni de neplata,devin liberi de contract?

Depinde de anghelache si negoita, cand le vireaza banii in cont...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează