INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP

SONDAJ » El a fost ales cel mai bun număr 9 din istoria fotbalului! I-a depășit pe Van Basten și Batistuta

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2016 19:14

Brazilianul Ronaldo (40 de ani) a fost ales cel mai bun număr 9 din istoria fotbalului. Omul care reuşea să aducă trofeul Cupei Mondiale în Brazilia, în 2002, a fost votat de peste 60% dintre vizitatorii site-ului goal.com.

Ronaldo a depăşit atacanţi precum legendarii Gerd Muller, Marco Van Basten sau Romario, ultimul cu peste 1.000 de goluri în carieră.

La sondaj au participat aproximativ 10.000 de cititori, iar mai mult de jumătate dintre aceştia l-au votat pe Ronaldo. Următorii clasaţi au fost Van Basten, cu peste 1.000 de voturi, şi Gabriel Batistuta. Atacanţii legendari care au mai particiapat la sondaj au fost Eusebio, Ferenc Puskas sau George Weah.

Cel poreclit ”Fenomenul” şi-a încheiat cariera de jucător după ce a reuşit să cucerească 19 trofee. Cele mai importante sunt cele două finale de Cupă Mondială pe care le-a câştigat, în 1994 şi 2002. În 2002 a ieşit cel mai bun fotbalist al turneului, după ce a reuşit să marcheze de două ori în finala cu Germania, scor 2-0. Tot la turneul organizat în Coreea de Sud şi Japonia, Ronaldo a ieşit golgeter, cu 8 reuşite.

Deşi a jucat pentru cele mai bune echipe ale Europei, Ronaldo nu a reuşit să cucerească vreun trofeu al Ligii Campionilor.

(Răzvan Stîngă)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
adicn
adicn  •  26 Septembrie 2016, 09:48

Ganditi-va ca cei care i-au vazut pe Puskas, G.muller, Eusebio, nu prea stau ei pe internet..

plischi
plischi  •  26 Septembrie 2016, 06:09

...si marica, marica, nimic?!

the_gunner
the_gunner  •  25 Septembrie 2016, 23:05

Am vazut la viata mea toti marii no9 . De la Dumitrache si Asparuhov la James Vardy si Mario Gomez .De-a lungul timpului s-au perindat multi asi ai postului ,dar ,in opinia mea ,cel mai bun este ,totusi, Luiz Suarez de la Barcelona .Are cea mai mare rata de gol/meci .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează