INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - VILLARREAL, JOI, 20:00, PROTV, DOLCE ȘI LIVETEXT GSP.RO

4 lucruri care s-au schimbat la Steaua de la ultimul meci cu Villarreal, din 2005

foto: Mediafax
foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 17:49

Steaua va juca joi în grupa L din Europa League împotriva lui Villarreal, de la ora 20:00, în direct la Protv, Dolce și liveTEXT pe GSP.RO, la peste un deceniu de la confruntarea cu "Submarinul Galben" din 2005.

Iată 4 lucruri care s-au schimbat de la ultima confruntare dintre cele două formații.

  • 1.Suporterii s-au indepărtat de echipă

Meciul din optimile Cupei Uefa cu Villarreal stârnea un interes deosebit în rândul fanilor steliști. Peste 27.000 suporteri se strânseseră în Ghencea, la meciul amânat din cauza ninsorii abundente. Aceștia nu și-au pierdut însă interesul, fiind prezenți într-un număr foarte mare și la data rejucării meciului.
Lucrurile s-au schimbat drastic de atunci, din cauza conflictului dintre Gigi Becali și Armată. Cele două "peluze" nu mai vin la meciuri, iar la partidele Stelei mai asistă acum maximum câteva mii de oameni. Interesul este scăzut inclusiv pentru meciul de joi cu Villarreal, conducerea clubului hotărând să deschidă doar inelul unu de pe Arena Națională.

  • 2. Din proprietari au ajuns chiriași

Tot din cauza conflictului patron-armată, Steaua nu mai joacă pe stadionul pe care a făcut istorie. Duelurile în care stadionul din Ghencea era arhiplin par doar niște amintiri îndepărtate, echipa fiind acum nevoită să joace pe Arena Națională sau în provincie.
Nici mirajul noului Stadion Național nu mai e același pentru fanii steliști, care vin într-un număr din ce în ce mai mic la meciurile echipei favorite.

  • 3. Nici sigla nu mai e aceeași

De aproape doi ani, Steaua este nevoită să joace pe piept cu o altă emblemă, care nu este pe placul fanilor. Armata și-a atribuit marca și vechea siglă a Stelei, echipa fiind nevoită să conceapă și să adopte una nouă. Acesta este unul din principalele motive pentru care ultrașii Stelei nu mai vin la meciuri, ei considerând că nu se simt reprezentați de actualual logo al clubului.

  • 4. Rezultatele din Europa, în scădere

Cu excepția sezonului în care au eliminat-o pe Ajax și au ajuns până în optimile Europa League, steliștii au avut prezențe șterse în competițiile europene. La momentul meciului cu Villarreal din 2005, "roș-albaștrii" erau în plină ascensiune în Europa, la doar un an distanță reușind să ajungă până în semifinalele Cupei UEFA. 
Ultima victorie în grupele Champions League datează tot de acum un deceniu, 4-1 în deplasare cu Dinamo Kiev.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
xray
xray  •  28 Septembrie 2016, 19:15

Articol de 2 lei. 1) 27.000 mii in Ghencea in 2005, dar peste 37.000 cu Sparta, 45.327 cu Man City, peste 30.000 vor fi cu Villarreal, numai in 2016. Nu confunda suporterii cu ultrasii din galerie! 2) Retine! Din 1998, de cand s-a desprins de CSA, FC Steaua nu mai era proprietara. Din 1998-2003 a folosit baza cu titlu gratuit, iar din 2003, chirie de 26.000 euro/luna. 3) Consulta statistica. Steaua are acelasi numar de spectatori si fara sigle. Cu sigla si campioana, Ghencea era aproape goala in al doilea sezon cu Reghe (2013-2014) mai ales dupa Steaua-Chesea 4-0. Nu mai are galerie organizata, dar are fani. Dupa 7 etape in Liga 1 au asistat în jur de 15.000 de suporteri, din care 5.000 au fost la Viitorul-Steaua, meci jucat cu casa închisă. Compara cu 37.000 doar la meciul cu Sparta. 4) Eliminarea lui Sparta Praga, sfert finalista EL 2015-16, ti se pare rezultat in scadere fata de Ajax. Ce-a facut Ajax sezonul asta sau precedent? Este in grupe EL ca Steaua.

700965866674997
Lucian Dumitrescu  •  28 Septembrie 2016, 18:47

Eu cred ca jocul foarte slab a alungat spectatori dovada ca la meciul cu City spectatori au venit dar cand tu fotbalist te plimbi pe teren in loc sa dai totul e normal sa stau acasa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close