FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi, TROMBON! Becali promite iarăși o Academie, dar cine îl mai crede?! Ăsta e bilanțul: de câte ori a spus că investește în juniori și nu a ridicat niciun deget!

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2016 09:00

Gigi Becali a anunţat încă o dată că aruncă sume uriaşe în viitorul Stelei şi al fotbalului românesc. A suta oară, patronul va investi un centru de copii şi juniori. ;)

"Vreau să fac o academie. Poate să dureze 3-4 ani, dar o să am nişte reguli unice. Fără telefon mobil, stai ca la internat", a declarat războinic Gigi Becali, la TV Sport Ro, după ce FRF a aporbat regula prin care 10% din transferuri merg în centrul de copii şi juniori.

Cine îl mai crede?

Becali are un istoric cu promisiunile neonorate față de juniori. De-a lungul anilor, acesta a declarat în repetate rânduri că face un centru de copii şi juniori modern, cum nu există în ţară, dar nimeni nu a văzut nici măcar un plan al acestei Academii!

De când a întrat în fotbal, de la începutul anilor 2000, Becali repetă aceeași placă. De câte ori? GSP.RO a făcut bilanțul! ;)

ÎNCEPUTUL ANILOR 2000

Recent intrat în fotbal, Becali a promis că va pune la dispoziție unul dintre terenurile sale din Nordul Bucureștiului pentru a construi un cantonament de lux. A spus-o în mai multe interviuri la TV și în presa scrisă, a spus-o și în discuții cu suporterii, i-a promis lui Pițurcă, i-a promis lui Olăroiu. Nu s-a apucat de construcție însă.

2007

După semifinala de Cupa UEFA din 2006, Gigi Becali era pe cai mari. Piața imobiliară era în plin boom, la fel și declarațiile patronului:

"Voi face ceva cum nu există în Europa! Nu mai obosesc jucătorii prin hoteluri, pleacă de acolo în ziua meciului, se suie în avion și gata. Fac și centru de recuperare. E la nivel de proiect, dar în doi ani e gata. Va fi și un bloc operator, și ceva de medicină sportivă. Costă mult, doar hotelul va fi 30 de milioane, terenul face și el 40 de milioane. Totul e peste 70 de milioane. Va fi cel mai frumos centru sportiv din Europa, vizavi de Școala Americană".

2011

Becali anunța că vrea să defrișeze o porțiune din pădurea Băneasa, unde are un teren de 10 hectare, pentru a construi baza de pregătire. "Am trimis deja cerere de aprobare la Romsilva".

2012

Gigi era iar în contre cu MApN. Soluția? O bază în afara orașului :) Mai exact, un hotel de 7 stele și o clinică medicală. Criza își făcea simțite efectele, sumele din promisiuni coborâseră un pic :) "Este un proiect care se va face în 2-3 ani, la Pipera. Eu nu voi da bani, sunt de la Europa cadou. Na, Gigi Becali, cadou. Pentru construcţii de bază sportivă sunt bani europeni. Am dat deja 50.000 euro pentru proiect. Va fi cea mai modernă bază de pe tot globul pământesc! Hotelul se va numi Becali, iar lângă va fi Hotel Steaua".

2013

Impresionat de performanțele perechii Reghecampf - Neubert, Becali readucea pe tapet ideea investiției într-o bază cu dotări de ultimă oră. "I-am promis lui Reghe și mă țin de cuvânt. O sa fie cea mai frumoasă bază din toată Europa! Pe mine mă cheamă Becali şi tot ce am promis am făcut".

2014

Pare-se că Reghecampf l-a crezut pe Gigi. Pentru că a tot insistat. Deși era după gratii, Gigi coordona de acolo promisiunile :) Noul proiect era un picuț schimbat față de precedentele: o sală şi două terenuri, unul natural şi unul artificial, plus un hotel.

O nouă bază de pregătire, ediția 2016, este pe care de a fi construită. Așa a susținut public Becali aseară. E adevărat însă că declarațiile sunt pe gratis, în timp ce ridicarea unui complex multifuncțional pentru o echipă de fotbal ar costa ceva ;)

2016

Becali i-a ameţit şi pe cei din jurul Stelei. În vara acestui an, Anamaria Prodan, soţia antrenorului, anunţa o superinvestiţie: "Becali face la Steaua o superacademie. Am înțeles că Becali face o academie foarte modernă și va aduce cei mai buni jucători din țară. O să fie senzațională. Nu are nimeni în România așa ceva, nici măcar Hagi".

Şi Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, anunţa aceleaşi planuri măreţe ale lui Gigi: "Vom avea o echipă secundă, care va lua startul în Liga a 3-a. Va avea ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a. Este ceva ce trebuia făcut. Să facem academia de juniori este mai greu. Trebuie să ai posibilități materiale. Dacă ai bani, în 2-3 se poate face. Vom avea și o baza sportivă a noastră, la Berceni. Va fi a clubului Steaua. Nu va fi închiriată"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  26 Octombrie 2016, 03:26
Postat de risc_mix pe 25 Octombrie 2016, 20:36

Esti prost.PUNCT.Bai ***,citeste ROAF FRF.Acolo,la art.33vei gasi ceea ce nu stii tu.Ca echipele din L1 SUNT OBLIGATE sa aiba cel putin 5(CINCI) echipe de juniori(juniori A,B,C,D,E,F).Asa ca...nu mai face pe grazavu' ca esti prost.PUNCT

NUMAI LUANDU NE DUPA ACEST ARTICOL..FICISIBI..M TREBUIA RETROGRADATA DE MUUUUUUULT..

risc_mix
risc_mix  •  25 Octombrie 2016, 20:36
Postat de dincolodenori pe 25 Octombrie 2016, 10:48

O societate comerciala isi organizeaza activitatea asa com doreste in limitele legii.FCSB poate sa aiba sau nu lot de copii si juniori PUNCT.restul este Can-Can

Esti prost.PUNCT.Bai ***,citeste ROAF FRF.Acolo,la art.33vei gasi ceea ce nu stii tu.Ca echipele din L1 SUNT OBLIGATE sa aiba cel putin 5(CINCI) echipe de juniori(juniori A,B,C,D,E,F).Asa ca...nu mai face pe grazavu' ca esti prost.PUNCT

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  25 Octombrie 2016, 19:31

GIGI, ca fost puscarias pentru masluirea campionatului, poate oricand sa promita ca va fi onest in fotbal, dar la el una e promisiunea publica si alta e valiza de culise :D hahaha

Vezi toate comentariile (21)
Comentează