FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII 3-1

VIDEO Brânză-n burduf roş-albastru » Steaua s-a chinuit o repriză, dar s-a descătușat în cea de-a doua: 3-1 cu Pandurii

Golul lui Enache, din prima repriză, a deblocat un joc anost
Golul lui Enache, din prima repriză, a deblocat un joc anost

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2016 00:00

Steaua s-a chinuit o repriză, după care s-a detaşat datorită unui gol fabulos al lui Pintilii, dar mai ales a improvizaţiilor din defensiva adversă şi a tânărului Brânzan, care a făcut un meci execrabil.

Brânzan, Trocan, Hlistei, Trifu, Dodoi. Nu sunt porecle, sunt numele fotbaliştilor cu care Pandurii a venit aseară pe Arena Naţională să-i dea replica unui club care şi-a permis să transfere ce a vrut şi ce n-a vrut în acest sezon. Şi tot continuă să se chinuiască pentru a câştiga un titlu ce ar trebui să-i fie la îndemână.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dar cu fiecare meci jucat pare tot mai greu de luat. Şi nu neapărat din cauza adversarilor, ci mai ales a ceea ce arată Steaua. Care nu doar că nu progresează, dar faţa ei devine tot mai urâtă şi de neprivit.

Man, assist

Să ai în faţă o defensivă formată din Brânzan, Piţian şi Mrzljak şi să marchezi un singur gol în 45 de minute, şi acela pe contraatac, înseamnă că ai o reală problemă în a reuşi să produci fotbal de calitate. Enache a fost singurul care s-a apropiat periculos de poarta lui Stanca în prima repriză. A reluat cu capul puţin alături centrarea lui Momcilovici (8), după care a fructificat o pasă a lui Man, venită la finalul unei curse de 40 de metri a puştiului care a costat 300.000 de euro (20): 1-0!

Tamaş, eroare la gol

Pandurii a evoluat fără presiune şi la fiecare recuperare pe care a făcut-o a încercat să joace rapid. Şi a surprins-o pe Steaua. Tamaş s-a clătinat la propriu în faţa unei mingi aeriene, n-a atacat-o, Ţucudean a fost mai prompt, i-a pasat pe culoar lui Herea, care şi-o mai fi pierdut din motivaţia şi vivacitatea de altădată, dar execuţia finală încă o are. O poate confirma Stăncioiu. Care a scos balonul din plasă (33): 1-1!

Eurogol Pintilii, gafă Brânzan

La pauză, Reghecampf l-a lăsat pe Tamaş la cabine. Oricum, cam acolo fusese şi în primele 45 de minute. Şi meciul s-a tranșat în decurs de 3-4 minute. Dar nu în urma unor lucruri deosebite făcute din punct de vedere colectiv de Steaua, ci pe realizări individuale şi mai ales pe "spatele" unor erori ale unui copil.

Brânzan n-a ştiut să se apere în faţa lui Pintilii, care a şi prins un şut de zile mari, iar mingea s-a oprit exact în vinclu. Apoi, pe puştiul din defensiva lui Grigoraş l-a trădat lipsa de experieţă şi l-a faultat âinutil pe Momcilovici în careu. 11 metri clar! Balaj a fluierat, Enache a transformat şi partida practic s-a terminat!

Man, bară

Până la final, oaspeţii au fost pradă uşoară pentru oamenii lui Reghe. Steaua ar mai fi putut marca, însă De Amorim, Jakolis şi mai ales Man au ratat ocazii importante. Ultimul a nimerit şi transversala. Important pentru el e că în 90 de minute a arătat că poate juca fotbal mai bun şi poate produce mai multe lucruri pozitive pentru echipa sa decât au făcut-o Golubovici şi Tudorie în tot sezonul, luaţi împreună.

Lung jr. avertizează

Denis Alibec a fost cumpărat de Gigi Becali şi va trece sub comanda lui Reghecampf în pauza de iarnă. Unul dintre colegii atacantului de la Astra, Silviu Lung jr. a ţinut să-i dea câteva sfaturi Stelei pentru a reuşi să-l pună în valoare pe Alibec. "Steaua să aibă grijă de el! Să îi înţeleagă capriciile şi dacă o să şi-l apropie o să dea un randament foarte bun şi acolo", a spus portarul giurgiuvenilor.

Out cu Astra

În startul reprizei secunde, Pintilii a fost avertizat de Balaj cu un cartonaş galben din cauza unui fault asupra lui Sânmărtean. Acesta e cel de-al 4-lea "galben" din actualul campionat, iar Mihai va fi suspendat în etapa viitoare. Când trupa lui Reghe are un meci extrem de important, cu Astra, la Giurgiu, duminică, de la 20:30.

Golul 50 în L1, al 3-lea cu Steaua

Ovidiu Herea a marcat din nou împotriva Stelei, la 3 ani de la ultima reuşită. Mijlocaşul a bifat cel de-al treilea gol contra roş-albaştrilor, precedentele două fiind izbutite pe când evolua în tricoul Rapidului. Herea a ajuns la cel de-al 50-lea gol pe prima scenă fotbalistică din România.

"Am căzut fizic în repriza a doua, a fost un dezastru modul în care am arătat în ultimele 45 de minute"
Lucian Sânmărtean, mijlocaş Pandurii

"Am avut o linie de apărare cu foarte multe improvizaţii, era de aşteptat să pierdem, mai ales că nici n-am mai avut prospeţime după pauză"
Ovidiu Herea, mijlocaş Pandurii

"Brânzan probabil că a fost fascinat de decor, a stat să se uite la tabelă, la scaune, la tribune şi a uitat ce trebuie să facă pe teren. Te doare inima când vezi că o echipă precum Pandurii, care 3-4 ani a fost la nivel înalt, trece prin aceste chinuri groaznice"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

"După gol am avut o reţinere pentru că Pandurii e a doua mea casă, e echipa unde am petrecut o perioadă fantastică"
Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua

"Nu sunt mulţumit fiindcă ar fi trebuit să marcăm 5-6 goluri la modul în care s-a prezentat azi Pandurii. Jucătorii trebuie să înţeleagă să nu trateze cu lejeritate astfel de jocuri"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

3ani trecuseră de la precedenta "dublă" reuşită de Enache, în meciul Astra - Botoşani 5-0, noiembrie 2013

70de zile trecuseră de la anteriorul meci în care trupa lui Reghecampf marcase 3 goluri, Voluntari - Steaua 2-3, pe 25 septembrie

INBOX

  • Aproximativ 1.000 de suporteri au asistat la meciul de ieri cu Pandurii! În premieră în ultimii 15 ani, Steaua a decis deschiderea caselor de bilete doar în ziua meciului.
  • Şumudică despre duelul de etapa viitoare: "Nu cred că o să-l folosesc pe Alibec cu Steaua. Cred că nici el nu prea vrea să joace". Din ianuarie atacantul e jucătorul vicecampioanei.

steaua pandurii 3 1

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
juliusmad
juliusmad  •  05 Decembrie 2016, 12:58
Postat de icostin66 pe 05 Decembrie 2016, 12:47

Cei doi pe care i-am nominalizat, sunt niste jucatori de baza ai Pandurilor. Nefolosirea lor a dus la improvizatiile din apararea Pandurilor, care au facilitat o victorie ''zdrobitoare'' a nenorocitei trupe a puscariasilor. Era chiar atat de greu de priceput?!

Pandurii sunt pe locul 8 . Cine a vrut, i-a batut. Nu te duce mintea sa vezi realitatea din teren? Nu, nu te duce

icostin66
icostin66  •  05 Decembrie 2016, 12:47
Postat de juliusmad pe 05 Decembrie 2016, 10:05

plesca si vasilievici sunt cr7 si messi? :))

Cei doi pe care i-am nominalizat, sunt niste jucatori de baza ai Pandurilor. Nefolosirea lor a dus la improvizatiile din apararea Pandurilor, care au facilitat o victorie ''zdrobitoare'' a nenorocitei trupe a puscariasilor. Era chiar atat de greu de priceput?!

valiza.epo
valiza.epo  •  05 Decembrie 2016, 11:22

O, BLAT frumos!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează