SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Selecționerul cu emoții » Xavier Pascual tremură pentru calificarea Barcelonei în Final Four-ul Ligii Campionilor

Xavier Pascual antrenează Barcelona din 2009 și a câștigat Liga Campionilor de două ori: 2011 și 2015
Xavier Pascual antrenează Barcelona din 2009 și a câștigat Liga Campionilor de două ori: 2011 și 2015

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2017 00:00

Catalanul a pierdut meciul tur, de la Kiel, 26-28, dar joacă azi decisivul în Palau.

Antrenorul "naționalei" masculine a României, Xavier Pascual, joacă azi meciul sezonului cu FC Barcelona. Catalanii sunt în fața partidei decisive pentru calificarea în Final Four-ul de la Koln, 3/4 iunie.

După ce au pierdut în tur, 26-28, la Kiel, barcelonezii trebuie să câștige la cel puțin trei goluri diferență în Palau Blaugrana.

Pasqual a fost extrem de nervos după meciul din Germania, luându-i la țintă pe arbitrii partidei, letonii Zigmars Sondors și Renars Licis. "Este o rușine ceea ce au făcut ei", a spus catalanul, înfierând maniera de arbitraj, acuzându-i pe letoni că au închis ochii la jocul extrem de dur al nemților.

"Am revăzut meciul de câteva ori și pot spune că sunt mai nervos decât înainte. Regret că am fost prea liniștit în declarații după meci. În sport există mai multe persoane responsabile pentru protejarea integrității fizice a jucătorilor. Asta nu s-a întâmplat însă la Kiel", a spus Xavi Pascual.

"Nu mă plâng că arbitrajul a fost favorabil sau împotrivă, mă plâng de faptul că la Kiel nu s-a jucat handbal. Am înțeles că pot exista erori, unele greu de explicat, dar nu înțeleg cum este permis un astfel de handbal, la intimidare", și-a continuat tirada antrenorul Barcelonei.

Selecționerul României e încrezător totuși că echipa sa va prinde Final Four-ul, după ce și ediția trecută l-a ratat, fiind eliminați în "sferturi" chiar de Kiel: 24-29 în Germania, 33-30 la Barcelona.

Apoi vine la Baia Mare

Imediat după jocul de la Barcelona, selecționerul "tricolorilor" vine în România pentru dubla cu Serbia din preliminariile Euro 2018.

România va juca pe 4 mai, la Baia Mare, al treilea meci în grupa a doua de calificare, contra Serbiei, iar pe 7 mai, la Kragujevac, se va disputa returul.

România e lider în grupă, cu 4 puncte, după două jocuri, învingând în Belarus și pe teren propriu Polonia. Primele două clasate se califică la turneul final.

Program "sferturi"

  • azi, ora 19:30 FC Barcelona- THW Kiel    (în tur: 26-28)
  • azi, ora 21:45 PSG-Pick Szeged (în tur: 27-30)
  • mâine, ora 19:30 Montpellier-Veszprem (în tur: 23-26)
  • Vardar Skopje s-a calificat după 35-27 și 26-24 cu Flensburg.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează