INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  QATAR

GALERIE FOTO » Xavi Hernandez a câștigat primul sau trofeu în Qatar » Contribuție importantă a lui Hamroun în finala Cupei

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 30 aprilie 2017 22:20

Al Sadd a câștigat Cupa Qatarului, după ce a învins-o în finală, cu 2-1 pe El Jaish.

Golul victoriei formației antrenate de Jesualdo Ferreira a fost marcat în minutul 73 de Jugurtha Hamroun, care este împrumutat în acest sezon de la FCSB. Al Sadd trebuie să-i plătească lui FCSB 1 milion de euro dacă vrea să-l păstreze pe algerian.

Al Sadd deschisese scorul printr-un alt algerian, Baghdad Bounedjah în minutul 21, în timp ce El Jaish a egalat prin internaționalul urzbek, Sardor Rashidov în minutul 38.

Este primul trofeu câștigat de fostul jucător al Barcelonei, Xavi Hernandez în cei aproape doi ani la formația qatareză.

Xavi a fost crescut de Barcelona de când avea 11 ani. Fostul internațional spaniol a părăsit după 17 sezoane echipă catalană, semnând în iulie 2015 cu fosta formație a lui Cosmin Olăroiu.

24 de meciuria disputat Xavi în acest sezon în toate competițiile reușind 9 goluri și 12 assist-uri

Cupa Qatarului s-a numit până în 2013 Cupa Coroanei Prințului Qatarului. Aceasta este o competiție înființată în 1994 și care se dispută după terminarea fiecărui sezon al primei ligi din Qatar.

Echipele participante în această competiție sunt primele patru clasate din primul eșalon qatarez.

În urma victoriei din finală, Al Sadd ajunge la 6 trofee câștigate, având cele mai multe din această competiție în timp ce El Jaish rămâne cu 2 trofee.

În perioadă iunie 2012- ianuarie 2014, El Jaish a fost pregătită de tehnicianul român Răzvan Lucescu, care a câștigat Qatari Stars Cup, o competiție desființată în 2014.

surse: goal.com, gulf-times.com, thepeninsulaqatar.com

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
adriann_
adriann_  •  01 Mai 2017, 03:30

Ai idee cati ani avea omul cand a semnat cu camilarii? ==))) A vrut sa mai ia niste bani, poate il santaja si pe e Karim B ==))

iosif_vs
iosif_vs  •  30 Aprilie 2017, 22:48

Uitati-va ba nemernicilor si haterilor minamovisti! De Xavi mai ziceti ca e camilar, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează