FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

GALERIE FOTO Contra s-a săturat și amenință cu plecarea » Când poate Dinamo să rămână fără antrenor + reacția lui Mutu

FOTO: Alex Nicodim +4   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2017 09:18

Cosmin Contra poate părăsi Dinamo după cupele europene dacă nu i se fac transferurile dorite sau la prima ofertă din străinătate. Adrian Mutu promite rezolvarea a două mutări.

Înfrângerea din primul amical al verii, 1-4 cu NK Osijek, a readus în prim-plan discuţiile despre transferurile ce întârzie să se perfecteze, greşelile individuale trecând în spatele cortinei.

Cosmin Contra a trimis din nou un mesaj ferm către Bucureşti, solicitând mişcări de trupe, reiterând ideea că "fiecare zi fără întăriri e o zi pierdută", ceea ce afirmase şi sâmbata trecută. "Guriţă" a accentuat în discursul său termenul "întăriri" pentru ca apelul să fie clar.

Negru pe alb

Antrenorul de 41 de ani îşi face normal programul de pregătire aşa cum crede şi cum interacţionează cu colaboratorii, chiar a transmis că nu este impacientat deloc.

Dar mesajele sale ascund o altă idee: e greu de crezut că tehnicianul va mai continua după meciurile din cupele europene ale verii în cazul în care nu se fac transferurile dorite de el sau că nu va pleca la prima ofertă concretă pe care o va avea din străinătate!

Dinamo va juca în turul 3 preliminar al Europa League în "dubla" din 27 iulie/3 august, după o absenţă de 5 ani din cupele continentale. "Eu nu vreau să mă fac de râs nici în Europa, nici în campionat!", anunţa "Guriţă" la începutul lunii iunie, semn că nu e dispus să facă vreo concesie în cazul în care nu va fi cum vrea el.

Conducerea clubului acuză că fotbaliştii de valoare pe care Dinamo i-a luat în calcul solicită salarii exorbitante, de peste 25.000 de euro, în condiţiile în care Adam Nemec, cel mai bine plătit "câine", are 11.000 de euro pe lună.

Mutu face transferuri ofensive

Adrian Mutu lucrează în aceste zile la aducerea unor jucători pentru compartimentul ofensiv, considerând că acolo este necesar în acest moment să facă întăriri. Cu toate că după plecarea lui Dielna - şansele ca francezul să semneze cu Dinamo fiind zero, doar dacă nu-şi va găsi altă echipă până în septembrie mai pot exista discuţii! - compartimentul defensiv este avariat.

Stoperi au rămas Nedelcearu şi Marici, Mihai Popescu îşi revine după o accidentare, iar Dudea a fost retras acolo, ca-n perioada junioratului la Craiova, deşi "Guriţă" ar mai vrea să-l testeze ca fundaş dreapta. Greşelile din partida cu Osijek (1-4) au arătat că în zona fundaşilor centrali e imperios necesar un implant cu un fotbalist de calitate.

"Trebuie să ne întărim serios!"

Discursul oficial al lui Cosmin Contra? "Trebuie să ne întărim serios! Tinerii sunt talentaţi, dar mai au mult de muncă să joace la nivel înalt. Trebuie să ne întărim serios pentru campionat şi, mai ales, pentru cupele europene. Vom avea probleme în a-i pune pe jucătorii noi la acelaşi nivel cu ceilalţi.

Să vedem ce e va întâmpla în următoarele zile. Vom avea de suferit mult dacă nu facem întăriri. Trebuie să alegem cu atenţie, vreau să aducem calitate, nu cantitate!", a spus "Guriţă" după primul amical al verii. 

"Adam Nemec e jucătorul lui Dinamo, se pregăteşte foarte bine, este cel mai important jucător al echipei pe faza ofensivă. Dacă îl pierdem şi pe el, atunci ar trebui să plecăm toţi acasă!" Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Nu dăm nume acum, o vom face în câteva zile, când vor fi semnaţi jucătorii. Rezolvăm un mijlocaş şi un atacant , o să-i aduc în Slovenia. Nemec are o ofertă, dar nimic concret, oricum nu pleacă absolut nimeni până nu vom juca meciurile din Europa League!"
Adrian Mutu, director general Dinamo, la fanatik

60.000 €este clauza eliberatoare a lui Cosmin Contra

Bokila va fi vecinul lui Contra

Eşecul transferului lui Jeremy Bokila nu este pus de Cosmin Contra pe seama conducerii, iar antrenorul a avut o reacţie dură la adresa congolezului: "Nu mai există pentru mine ca fotbalist şi ca om, fiindcă el ne-a fost propus, nu mai joacă de multă vreme, vorbisem ceva, apoi a ieşit altceva.

N-am ce discuta cu el, mai ales că de pe urma mea a câştigat bani frumoşi în România şi în China!". Bokila va sosi sâmbătă cu CFR Cluj în Slovenia, la Maribor, la hotelul Arena, care este la doar o sută de metri de cel al dinamoviştilor, iar cele două echipe se vor antrena pe terenuri alăturate! z

"Ruşine, bine că a fost în amical!"

Dan Nistor a digerat cu greu eşecul din primul amical al verii. "O înfrângere ruşinoasă pentru noi, bine că a fost doar amical! Au fost antrenamente grele, ne-au obosit şi de aceea s-a ajuns la acest rezultat. Mister e foarte supărat după acest 1-4 care pică foarte prost echipei. Au intrat câţiva tineri interesanţi, dar au nevoie să mai capete experienţă", a spus decarul roş-albilor. z

Inbox
- Rivaldinho n-a jucat în amicalul cu Osijek din cauza suprasolicitării la antrenamente după prima săptămână la Maribor, în timp ce Bawab a ieşit în minutul 75 după ce a fost lovit în mai multe rânduri de adversari. Pot fi luaţi în calcul pentru următorul amical, mâine, cu Lokomotiva Zagreb.
- Penedo, Nedelcearu, Hanca şi Olteanu, care se antrenează de marţi cu lotul, după ce au mai avut câteva zile de vacanţă, vor fi folosiţi mâine cu Lokomotiva Zagreb, cu NK Osijek fiind menajaţi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
ion_palnie
ion_palnie  •  23 Iunie 2017, 18:23
Postat de John Milne pe 23 Iunie 2017, 15:22

Impotrive nu pleca . Branescu a zis ca intrati in grupele EL . Asa ca......

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  23 Iunie 2017, 16:30

Ia cu piine, clono!

1425838917717550
John Milne  •  23 Iunie 2017, 15:22

Impotrive nu pleca . Branescu a zis ca intrati in grupele EL . Asa ca......

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close