INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA - GERMANIA, MARȚI, 19:00

Anglia și Germania se pregătesc de semifinala EURO U21 » Englezii dau ochii cu ”călăul” din 1996

Stefan Kuntz, în dreapta // FOTO: Guliver/GettyImages
Stefan Kuntz, în dreapta // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2017 11:16

Anglia și Germania se vor duela marți, de la ora 21:00, în semifinala Campionatului European sub 21 de ani.

Stefan Kuntz, selecționerul nemților, a decis semifinala turneului de acum 21 de ani, la seniori, cu un gol și un penalty transformat la loviturile de departajare.

Pentru englezi, semifinala pierdută în fața dușmanului de moarte Germania la Euro 1996 (1-1, 5-6 la penalty-uri), chiar pe Wembley, a fost dezastrul absolut. Iar Stefan Kuntz, cu un gol marcat și un penalty transformat la loviturile de departajare, călăul perfect.

25 de selecții și 6 goluri a bifat Kuntz la naționala Germaniei

Deja vu?

Mâine, Anglia și Germania se întâlnesc din nou într-o semifinală de campionat european. E adevărat, la "tineret". Alți fotbaliști, alt context. Dar britanicii tot nu scapă de Kuntz. Are 54 de ani și se află pe banca adversarilor! "În ceea ce ne privește, sunt multe similitudini între cele două turnee. Ca și în urmă cu 21 de ani, am întâlnit Cehia și Italia în faza grupelor. Iar acum, Anglia. Vrem să triumfăm și de data aceasta", a comentat selecționerul Germaniei.

"Inima în chiloți"

Kuntz a dezvăluit că jucătorii săi au fost curioși să afle cum a fost atunci, în '96: "Îmi amintesc că la loviturile de departajare i-am cerut antrenorului să trag printre ultimii. Mizam pe faptul că englezii nu știu să bată penalty-uri și calificarea va fi decisă pînă se va ajunge la mine. N-a fost așa. Am executat al cincilea, dar știți unde era inima mea? În chiloți!". Germania a câștigat apoi și finala cu Cehia, 2-1, devenind campioana Europei pentru a treia oară. 

"Euro 1996 a fost cel mai mare succes din cariera mea. Ce-ți poți dori mai mult decât să bați Anglia în semifinale și apoi să câștigi trofeul pe Wembley?" Stefan Kuntz, selecționer Germania Under 21

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează