FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

Luptă în 4 la titlu? Viitorul, FCSB, Dinamo și CFR Cluj par desprinse de pluton, la jumătatea pregătirii de vară » Argumente + echipe-tip

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iunie 2017 13:24

Sezonul 2017-2018 al Ligii 1 va debuta oficial pe 14 iulie. În acest moment, se disting 4 mari favorite la titlu. Câteva concluzii la jumătatea pregătirii de vară. 

VIITORUL, MAI ÎN VÂRSTĂ. ȘI mai valoroasă?

  • Hagi a jonglat cu Nedelcu și Coman la FCSB, dar și-a păstrat echipa campioană intactă, cel puțin deocamdată.
  • A făcut câteva transferuri dubioase la prima vedere. Marius Constantin și Herea vin însă cu experiență, vitală în Europa.
  • Primele jocuri-test i-au mai adus o "achiziție": a impresionat mijlocașul ofensiv Alexandru Cicâldău.

Echipa probabilă în acest moment:
Rîmniceanu - Benzar, Țîru, Boli, Cr. Ganea - N. Roșu, Nedelcu, Cicâldău (Herea) - Chițu, Țucudean, Fl. Coman

FCSB, OFENSIVĂ DE CALIBRU GREU

  • FCSB n-a început încă amicalele, iar semnele de întrebare persistă. Va implementa Dică 3-4-3-ul vehiculat în ultimele săptămâni?
  • Man, pe postul jucătorului sub 21, și subțirimea axului defensiv sunt minusurile vizibile.
  • Budescu și Teixeira au ridicat nivelul în ofensivă, iar în acest moment atacul e de 5 stele, cel mai tare din Liga 1!

Echipa probabilă în acest moment:
Niță - Bălașa, Larie, Momcilovici - Ov. Popescu (Enache), Pintilii, Teixeira, Morais - Budescu, Alibec, Man (Fl. Tănase, în Europa)

"Câini" șchiopi. Dar buni? 

  • Dinamo a început amicalele, dar s-a urnit greu cu transferurile. Au venit în 24 de ore doi "accidentați": "zvârluga" Salomao și turnul Katsikas. Inedită și riscantă strategia din Ștefan cel Mare. Fotbaliști cu CV solid, care au putut fi atrași în alb-roșu doar pentru că accidentările grave la genunchi le-au distrus și cotele.
  • În echipă e loc de întăriri și în spatele vârfului. Locul lui Nistor pare mai degrabă lângă Busuladzici, decât în spatele lui Nemec.
  • Contra a arătat că poate să facă o echipă de titlu chiar și pe ultima sută, așa că achizițiile sunt binevenite, chiar și cu întârziere.

Echipa probabilă în acest moment:
Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip - Busuladzici, Mahlangu - Hanca, Nistor, Salomao - Nemec

CFR, GATA DE ASALT

  • CFR Cluj e tanc, cel puțin pe hârtie, după o nouă campanie maraton, așa cum e tradiția, vara, în Gruia. Dan Petrescu are lot pentru două echipe solide și a început să testeze în amicale 4-4-2 și 4-2-3-1. Primul sistem atrage parcă mai mult ochiul. Conștient de forța ofensivă, Dan the man vrea să mizeze pe sistemul "tupeist" cu două vârfuri, Omrani și Bokila. Congolezul e marcator full-time. Iar francezul a arătat în sezonul trecut că ajunge foarte ușor în fața porții, dar ratează pe măsură. Rămâne de văzut dacă "Bursucul" va reuși să-i facă o transfuzie cu "sânge rece".
  • Golgeterul Bud pare ieșit din calcule, cel puțin pe moment. Sunt informații clare că pentru el se negociază în culise un transfer în străinătate.
  • Singurul minus sesizabil e în poartă. Niciunul dintre Arlauskis, Felgueiras sau Marinovici nu a fost rezolvat deocamdată.

Echipa probabilă în acest moment:
Mincă - Cr. Manea, Horj, Vinicius, Al. Vlad - Nouvier (Al. Păun), Hoban, Deac, Camora - Omrani (Bud), Bokila


"CFR, Dinamo, Viitorul se vor bate la locul 2. Nu ai cum să faci performanță prea mare cu fotbaliști liberi. O să ne desprindem din etapa a 10-a, începem să băgăm rezervele"Gigi Becali, finanțator FCSB

"Nu FCSB e favorita la titlu. Viitorul are prima șansă, e echipa campioană"Dan Petrescu, antrenor CFR

"Ignorați-ne! Chiar nu ne băgați în seamă. Ne convine acest statut. Să fie alții favoriți"Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Care echipă ți se pare cea mai puternică în acest moment?

Viitorul
FCSB
Dinamo
CFR Cluj
Alta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
cainelup
cainelup  •  07 Iulie 2017, 09:41

fcsb cumpara in fiecare pauza competitionala tot ce misca cat de cat prin campionatul intern, isi fac, practic, alta echipa. Dinamo face cele mai putine achizitii si alea pe doi lei sau gratis, daca se poate. Si, totusi, campionatul se decide in ultima etapa sau, mai nou, la TAS. Pai cum e mai bine ?

6.6.6
6.6.6  •  04 Iulie 2017, 03:13

Viitorul? Nu cred...

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  03 Iulie 2017, 13:56

Ciobanul in pauza de iarna va mai cumpara inca o echipa fiindaca asta pe care o are acum nu o sa-i mai placa. Iar de Dica ce sa mai spunem decat: DU-TE DIIC AAA, DU-TE!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează