FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ATHLETIC BILBAO, 27 IULIE

Interviu EXCLUSIV cu Jaime Penedo » Ce anticipează cu Athletic Bilbao: ”Va fi război pe tabla de șah”

Penedo și-a prelungit, în vară, pe încă un an contractul cu roș-albii Foto: Alex Nicodim
Penedo și-a prelungit, în vară, pe încă un an contractul cu roș-albii Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2017 09:00

Portarul Jaime Penedo face avancronica întâlnirii tur cu Athletic Bilbao, de săptămâna viitoare.

Jaime Penedo a jucat un sezon în LaLiga, la Osasuna, dar n-a apucat să se confrunte cu Athletic Bilbao, adversarul "câinilor" din turul 3 preliminar Europa League. "De-abia aștept aceste confruntări!", a mărturisit panamezul din poarta roș-albilor în prefața interviului oferit Gazetei Sporturilor.

- Jaime, are Dinamo vreo șansă s-o elimine pe Athletic Bilbao?
- Nu este facil să joci contra unui asemenea adversar, nici măcar într-un amical. Dar eu sunt convins că avem șanse să trecem de spanioli. Serios! Trebuie să gândim și să muncim pentru a o învinge pe Athletic.

- Experiența voastră în cupele europene este inferioară celei a adversarilor, lotul lor e evaluat la 117 milioane de euro, de 10 ori peste al lui Dinamo, deci...
- OK, am înțeles ideea. Împreună cu staff-ul tehnic, vom analiza fiecare punct slab al spaniolilor și cu siguranță se va găsi o fisură, o posibilitate de a le face rău. Totodată, vom face tot ceea ce este posibil ca ei să nu ne surprindă. Avem o echipă talentată, care poate surprinde pozitiv. În asemenea meciuri cu adversari redutabili trebuie să avem ordine pe teren, pentru ca adversarul să nu aibă posibilitatea să-și pună în lucru ceea ce are el mai bun. Va fi ca un război pe o tablă de șah.

- Cine crezi că reprezintă cel mai mare pericol pentru voi? Aduriz? Muniain?
- N-aș spune doar de Muniain sau Aduriz, pericolul poate veni din orice zonă a terenului, de la orice adversar. Și colegii mei sunt de aceeași părere, de aceea spun că e nevoie de disciplină.

- Startul de sezon din Liga 1 a fost pozitiv, ce șanse reale are Dinamo la titlu?
- Posibilități sunt, întrucât noi avem un lot foarte bun, grupul este unit. Personal, am continuat în România tocmai fiindcă eu cred în șansele la titlu.

"Antrenorul Contra, fost fundaș la Alaves, Atletico și Getafe, o cunoaște foarte bine pe Bilbao și are printre atuuri un fotbalist cu pedigree: Rivaldinho, fiul marelui Rivaldo. Un alt atu este Juan Albin, un cunoscut al ligii spaniole"
Cotidianul Marca

"Athletic va ajunge la București cu mai puține meciuri oficiale decât Dinamo, care va avea 3 săptămâni în plus de pregătire. Un alt dezavantaj pentru Bilbao va fi zborul lung, care va dura aproximativ 3 ore. Cei de la Dinamo spun că Bilbao este cel mai greu adversar posibil, iar în Spania senzația este aceeași"
Cotidianul Marca

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  18 Iulie 2017, 12:39
Postat de saviola3_4 pe 18 Iulie 2017, 09:46

Bilbao e echipa mai buna dar nu se stie niciodata, experienta lui dinamo in europa e zero, a lotului actual ma refer, cred ca singurul care a mai jucat acolo e filip, si el a jucat vreo 2 meciuri:)

Amigo, stiam ca urasti Dinamo, ceea ce oricum nu e normal, fiindca e vorba doar despre sport, dar nu banuiam ca ura iti va intuneca ratiunea pana la extinctia ratiunii. Sincer, nu e de vina Dinamo ca Steaua joaca in Divizia Satelor. pentru a dovedi inca o data ca ura te duce spre rea vointa, vom arata cifrele care te fac pilaf, in privinta afirmatiilor de mai sus : 12 jucatori din actualul lot al lui Dinamo au jucat in 107 meciuri de cupe intercluburi, respectiv UCL, EL, Uefa, CSudAm si UCL Concacaf, au marcat 13 goluri si au oferit 11 assisturi. Acesti jucatori sunt : Penedo (17-0-0), Katsikas (10-1-1), Maric (9-0-1), Filip (1-0-0), Oliva (2-0-0), Anton (4-0-1), Mahlangu (23-3-2), Hanca (1-0-0), Salomao (6-2-1), Albin (26-5-4), Nemec (2-0-1), Bawab (6-2-0). Sigur ca nu se compara niciodata cu experienta lotului lui Bilbao, de aia ei valoreaza 170 de milioane si nu 17 milioane euro, ca lotul lui Dinamo. Dar nu cumva postarea ta a fost nu dezinformanta, ci neinformata si denaturata ? Intrebarea e oricum retorica. Hai Dinamo, cei ce iubesc Dinamo au fost pe pagina.

ogica30
ogica30  •  18 Iulie 2017, 10:32
Postat de kwd2015 pe 18 Iulie 2017, 10:30

Si daca in pilif sta dinamo.... atunci poate economisi niste zeci de mii de euro si sa stea parcata. Sa piarda la 3..0. Caci filip ala e anti talent la fotbal. Nici capul nu l duce prea tare.... sa nu se bazeze pe el. Sa si schimbe strategia dinamo.

si eu zic ca daca au oferta pe filip la 1 milion euro sa-l dea ,sa-l conduca cu fanfara la aeroport,oricum oliva mi se pare putin mai bun decat filip.

ogica30
ogica30  •  18 Iulie 2017, 10:30

intradevar,bilbao e favorita,totusi nu e barcelona sau real,e cam de nivelul lui everton,cum steaua a eliminat,valencia,betis....totul e posibil,din celelalte adversare doar cu midtyland,austria viena sau mlada boleslav sansele erau 50-50,mai periculoasa mi se pare dinamo zagreb decat bilbao.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează