INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TURUL 3

Dinamo - Athletic Bilbao » Siguranță în defensivă, dar risipitori în atac » Aspectele de care Dinamo trebuie să ţină cont în duelul din Europa League

Foto: Facebook/@ATHLETICCLUB
Foto: Facebook/@ATHLETICCLUB

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2017 11:15

Trupa lui Ziganda a terminat al doilea amical la rând fără gol primit (0-0), și-a creat multe ocazii de a marca, însă le-a ratat pe toate, inclusiv un penalty inexistent, prin Aduriz.

Athletic și-a încheiat stagiul din Elveția cu al treilea test, luni seară, 0-0 contra lui Fenerbahce. Echipa pe care Juventus București o depășea cu 3-2 înainte să piardă la debutul în Liga 1 cu Dinamo (0-3), chiar adversara bascilor din al treilea tur preliminar al EL.

Tranzitivitatea nu se aplică și la fotbal, iar "câinii roșii" trebuie să se teamă de Bilbao. Pentru că în meciul de la Yverdon s-a jucat doar la o poartă, Herrerin fiind aproape șomer.

Ziganda e mulțumit

"Mi-a plăcut dispoziția echipei. Ne-am creat patru-cinci oportunități clare pe repriză, am jucat mult în terenul turcilor, doar că n-am reușit să dăm gol.

Defensiv am evoluat foarte bine, practic Fenerbahce nu a avut nicio ocazie. Sunt tare mulțumit de pregătire și de mentalitatea tuturor elevilor mei", a punctat antrenorul Ziganda.

Aduriz a irosit un penalty în minutul 15 (primit cadou de Muniain), dar bascii au combinat mai bine în partea secundă. Au jucat mai fluid și au contracarat replica fizică a turcilor.

Cum remarca AS, banda stângă a mers bine, Cordoba și Sola conlucrând eficient (ultimul cu două mari ocazii), iar Muniain și Beñat au dirijat totul

"Ziganda a strâns piulițele noului său bolid strălucitor, mizând pe continuitatea muncii lui Valverde, dar a și pus amprenta personală într-un sistem 4-2-3-1 solid" AS, cotidian spaniol

"Dispoziția echipei a fost magnifică, acum mai trebuie doar să facem mici ajustări și să îmbunătățim calitativ jocul. Avem timp în amicalele cu Bruges și Valladolid" José Ángel Ziganda, antrenor Bilbao

3 amicale a disputat Athletic în stagiul de pregătire elvețian: 2-3 cu Basel, 2-0 cu Sion și 0-0 cu Fenerbahce

Sabin Merino în dubiu la tur

După Laporte, lovit cu Sion, s-a accidentat și Sabin Merino. Schimbat în minutul 44 cu Susaeta, mijlocașul acuză supraîncărcarea mușchilor ischiotibiali ai pulpei drepte, prezența la București fiind incertă.

Bilbao a început luni cu:
Herrerin - De Marcos, Etxeita, San José, Balenziaga - Vesga, Beñat - Sabin Merino, Raúl García, Muniain - Aduriz
După pauză au intrat: Bóveda, Saborit, Rico, Iturraspe, Sola, Aketxe, Cordoba 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează