INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING, 23 AUGUST, 21:45, PROTV, DOLCE SPORT, GSP.RO

FCSB - Sporting » Antrenorul portughez și-a pregătit tactica pentru retur: "Dacă românii se închid, e cea mai bună strategie"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 august 2017 10:44

Bruno Fernandes, atacantul cumpărat cu 8,5 milioane de la Sampdoria, șutează excelent de la distanță, marcând două goluri cu asemenea execuții în ultima etapă. "Se potrivește perfect pentru returul de la București", anunță antrenorul lui Sporting.

Bruno Fernandes nu a fost titular nici cu Setúbal, înainte de Liga Campionilor, nici la prima manșă cu FCSB. Dar, de fiecare dată când a intrat, a adus superioritate în faza ofensivă. Și dinamism. Jorge Jesus a început cu el în ultima etapă, 5-0 la Guimarães, și jocul său l-a convins pe antrenor că este omul ideal pentru returul de la București, din play-off-ul Champions.

Fotbalistul de 22 de ani, transferat în vară cu 8,5 milioane de euro de la Sampdoria, s-a adaptat deja cu stilul alb-verzilor. E folosit într-un 4-4-2, sistem în care Dost e vârf și Bruno vârf fals, mezzapunta, după modelul Adrian Mutu. Un atacant ce se descurcă excelent în careu, pe suprafețe mici, dar care devine și mai periculos când avansează din linia mediană, încheind acțiunile cu șuturi de la distanță uluitoare. La Guimarães, a marcat de două ori cu asemenea "rachete".

"Dacă FCSB se închide, folosirea lui Fernandes e cea mai bună strategie", spune un jurnalist portughez. Așa gândește Jesus. În cazul în care Dică alege să se apere din nou supraaglomerat, Bruno va încerca să-l surprindă pe Niță cu execuțiile sale.
"Se potrivește perfect pentru un meci cum este cel de la București", admite Jesus. Va fi primul joc ca titular al lui Bruno Fernandes în Liga Campionilor. 

100.000.000 €este clauza de reziliere a contractului lui Bruno Fernandes 

5 ani este durata angajamentului lui Fernandes cu Sporting (expiră pe 30 iunie 2022)

Mathieu poate juca

S-a speriat puțin antrenorul Jorge Jesus când Mathieu s-a plâns de dureri la glezna dreaptă, cerând schimbarea la Guimarães în minutul 84. Dar stoperul francez nu va lipsi de la București. Potrivit cotidianului Record, Mathieu și-a reluat pregătirea normal alături de coechipieri și, aproape sigur, va fi în primul "11" al alb-verzilor pe Național Arena. 

William nu e în lot

Absent în tur din cauza suspendării, William Carvalho nu e în lotul lui Sporting nici pentru manșa secundă a play-off-ului Ligii. Presa lusitană susține că are o leziune la coapsă. Dar, foarte probabil, Jesus nu îl mai folosește așteptând finalizarea transferului la West Ham. Care se va încheia pentru o sumă ce se apropie de 40 de milioane de euro. 

Sporting ajunge în această seară

Delegația portugheză va părăsi Lisabona în această după-amiază, decolând de pe aeroportul Humberto Delgado la ora locală 14:00 (16:00 la noi) pentru un zbor de 4 ore spre București. Marți dimineață va face un scurt antrenament de recuperare la baza Concordiei Chiajna, iar după-amiază are progamate conferința (18:30) și ședința de pregătire oficială (19:00). 

Președintele Carvalho nu lipsește

Sporting va fi condusă la București chiar de președintele său. Bruno de Carvalho, 45 de ani, ex-lider al galeriei "leilor", tocmai a fost suspendat 6 luni de federația portugheză, pentru că l-a scuipat pe președintele clubului Arouca. "Suntem mai uniți și motivați ca niciodată. Următoarea stație: București", a scris Carvalho pe Facebook. 

  • FCSB - Sporting Lisabona se joacă miercuri, 23 august, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Dolce Sport și LookTV.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
valentinn10
valentinn10  •  21 August 2017, 14:03

Daca nu are mingea nu are cum sa traga iar daca nu-l uiti singur pe la 35 de metri cu culoar de sut trebuie sa intoarca asa ca marcaj om la om pe toata durata meciului, sa alergam mai mult ca ei, mult mai mult. CURAJ BAIETI, FORTA STEAUA...2-0, stiu ca e greu dar e posibil si trebuie sa credem, altfel...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close