FOTBAL  »  NATIONALA  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu la "naţională", antrenor-surpriză la CFR Cluj!

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2017 00:23

Conducerea lui CFR Cluj ar fi antamat deja o discuție de principiu cu Edward Iordănescu, antrenorul Astrei, pentru a-și asigura varianta de rezervă dacă ”Bursucul” pleacă la lotul național. FRF încearcă să numească noul selecționer până la sfârșitul acestei săptămâni!

Subiectul selecționerului rămâne deocamdată în stand-by până la finalizarea rezilierii contractului lui Christoph Daum. Neamțul e așteptat să sosească în această seară la București, urmând ca mâine să aibă întâlnirea decisivă cu Răzvan Burleanu pentru a se ajunge la un eventual consens privind întreruperea anticipată a angajamentului. Momentan, șeful FRF și-a făcut de treabă ieri la Deva, unde a asistat la meciul de futsal România - Georgia, baraj pentru Euro 2018.

"Comisia Tehnică nu are puterea de a lua decizii. Doar președintele federației poate adopta o hotărâre, după ce se consultă cu mine și cu cei din Comitetul Executiv. Trebuie să se găsească o soluție potrivită pentru toată lumea. Totul va fi de comun acord", a subliniat actualul selecționer într-o declarație oferită pentru "Bild".

Cine face convocările săptămâna viitoare?

Oricum, după ședința de luni a Comisiei Tehnice, conducerea FRF a rămas într-o reuniune prelungită până aproape de miezul nopții la sediul de la Casa Fotbalului. S-au pus pe tapet variantele aflate acum la dispoziție și s-au centralizat voturile din CT. Ar fi reieșit o listă cu 10 antrenori nominalizați, opțiunile majoritare mergând, în ordine alfabetică, spre Contra, Hagi și Petrescu.

"Sunt șanse considerabile să avem un nou selecționer până la finalul acestei săptămâni, în funcție de modul în care vor decurge discuțiile cu Daum pentru reziliere", au dezvăluit surse federale pentru GSP. Federația e grăbită și de faptul că se apropie partidele din finalul campaniei CM 2018, cu Kazahstan (acasă, 5 octombrie) și cu Danemarca (deplasare, 8 octombrie), iar convocările trebuie deja trimise în cursul săptămânii viitoare.

Postură sensibilă pentru Dan

În condițiile în care Hagi s-a exprimat public despre faptul că e exclus să preia acum naționala, reduta numărul unu ar rămâne Dan Petrescu, pentru care FRF va trebui să-și facă niște calcule financiare la sânge. "Bursucul" e un antrenor scump, cu 400.000 de euro salariu la CFR Cluj, plus bonusuri consistente de performanță, astfel încât e de așteptat că va discuta de pe poziții similare și la FRF.

"Dan e acum destul de indecis, pentru că se află într-o situație delicată. Clubul i-a făcut toate mofturile, i-a adus ce jucători a dorit, iar o despărțire așa rapidă îl pune într-o postură sensibilă față de conducere. Pe de altă parte, ar vrea să preia naționala", spun apropiații lui Petrescu.

Clauză de 120.000 euro la Astra

Tocmai pentru a se pune la adăpost în cazul plecării lui Petrescu, CFR și-ar pregăti deja cu discreție o versiune de rezervă pentru banca tehnică. Și ar fi antamat chiar, în urmă cu câteva zile, o discuție de principiu cu Edward Iordănescu, antrenorul Astrei! Fiul "Generalului" are la Giurgiu o clauză de reziliere de 120.000 de euro, pe care Clujul va trebui s-o achite dacă va dori să-l aducă imediat pe tehnician.

"Am fi foarte bucuroşi să nu avem parte de un interimat. Sper ca FRF să stabilească mai multe amicale în care noul selecţioner să-şi facă mâna. În mod normal, succesorul lui Daum ar avea la dispoziţie vreo patru meciuri în această toamnă"
Mihai Stoichiță, președinte Comisia Tehnică FRF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
ray51
ray51  •  14 Septembrie 2017, 09:08

'Bursucul' ar trebui sa mai astepte o legislatie pana sa ocupe acest post. Deocamdata ar fi benefic 'ochiul' lui Gica si aportul 'nervosului' Cosmin. Daca ar fi sa numesc eu selectioner, acesta ar fi Olaroiu.

1576164249379310
Florin Bălănescu  •  13 Septembrie 2017, 13:17

Ce petarde de "ştiri" şi ce porcărie de "ziar"! Între timp, prostovanii ăştia au şi dat dezmințirea. Ce surse de doi bani şi cîtă minte înapoiată au fecesebiştii ăştia fanatici deghizați în "jurnalişti"! Are marele Petre Țuțea o vorbă de duh pe care a rostit-o în timp ce-şi arunca privirea pe un exemplar din jesepe în care un discipol îi împachetase nişte salam: "Aflarea în treabă e metodă de lucru la români".

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  13 Septembrie 2017, 11:49

Pai eu traiesc in Vest de zeci de ani dar motivul principal pentru care nu m-am intors in Ro este lipsa de educatie . Asta e si motivul pentru care nu aveti servicii de calitate . In plus lipsa de seriozitate . Peste 20 de ani Ceausescu va fi reabilitat in ce priveste fotbalul romanesc si sportul in general . In rest vorba voastra celebra . Hei rup !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează