FOTBAL  »  NATIONALA  »  SE CAUTĂ SELECȚIONER

EXCLUSIV Cosmin Contra e pro! Când ar putea fi prezentat ca selecționer + Toate detaliile mutării

La 41 de ani, Contra e în fața celei mai importante provocări din cariera de antrenor  FOTO Cristi Preda
La 41 de ani, Contra e în fața celei mai importante provocări din cariera de antrenor FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 16 septembrie 2017 09:00

Șefii FRF s-au întâlnit cu antrenorul lui Dinamo pentru a afla dacă e disponibil pentru națională, iar Negoiță a discutat ieri cu Burleanu termenii eliberării tehnicianului: ”Guriță” ar avea liber către lot după meciul cu FCSB, din 24 septembrie.

Apele naționalei par să se îndrepte către Cosmin Contra. Tehnicianul lui Dinamo a admis, ieri, într-o conferință de presă că, joi seara, a avut o întâlnire scurtă cu Andrei Vochin și cu Mihai Stoichiță, fără să intre însă în detalii legate de posibila preluare a naționalei: "Nu pe mine trebuie să mă întrebați ce șanse am, ci pe cei ce m-au căutat! A fost un prim contact, dar nicio negociere. M-au întrebat doar dacă sunt dispus să vin, nu s-a vorbit de durată, de bani, de detalii. Gândul meu e la Dinamo acum, dar sunt onorat să fiu pe lista FRF".

Și a completat: "Cine mă cunoaște știe că sunt dedicat sută la sută muncii la echipa mea. N-aș fi deziluzionat dacă nu voi fi ales, sunt fericit că mă număr printre candidați! Înseamnă că mi-am făcut treaba bine ca antrenor până acum. Da, aș fi pregătit să conduc naționala! Vochin și Stoichiță au vrut să afle punctul meu de vedere, nu mi-au zis că există vreun termen în care să anunțe noul selecționer. E normal ce fac, iau contact cu mai mulți antrenori, apoi vor lua decizia".

Vizită-blitz a lui Negoiță

A mai strecurat însă un detaliu: "Probabil au întrebat și la club, cred că vor lua legătura și cu domnul Negoiță dacă eu voi fi ales". Semnul că FRF avansează pe pista Contra e că, în cursul după-amiezii, a avut loc la FRF o întrevedere între acționarul dinamovist și președintele federației, cel mai probabil pentru a discuta termenii mutării lui "Guriță" din Ștefan cel Mare în fruntea "tricolorilor". Negoiță n-a zăbovit la Casa Fotbalului mai mult de un ceas, iar la final a refuzat să facă orice comentarii.

Toate indiciile arată însă că părțile sunt aproape să bată palma și rămâne de stabilit momentul în care Contra va prelua efectiv frâiele reprezentativei. Negoiță ar fi comunicat șefilor FRF că ar agrea varianta de a-l elibera pe tehnician doar după Derby-ul cu FCSB, programat pe 24 septembrie. Și, evident, cu condiția ca federația să achite clauza de 60.000 de euro.

Se discută în CEx din 21 septembrie

Oricum, FRF va trebui să treacă prin Comitetul Executiv toate schimbările de la reprezentativă. Iar următoarea ședință e joia viitoare, pe 21 septembrie, când pe agenda CEx vor intra rezilierea contractului cu Daum și propunerea pentru noul selecționer.

Momentan, Contra evită să mai discute amănunte legate de postul de selecționer până după partida de la Turnu Severin: "Mintea mea e acum doar la meciul cu Craiova. Vom vedea după aceea ce se va mai întâmpla".

Doi spanioli în staff

Contra intenționează ca, în situația în care va prelua naționala, să-i aducă în staff și pe cei doi spanioli cu care lucrează în prezent la Dinamo. E vorba despre preparatorul fizic Javi Reyes și specialistul în recuperări Luis Villalobos. Primul are un contract de 10.000 de euro pe lună în Ștefan cel Mare.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
1059109910783295
Luci Luci  •  17 Septembrie 2017, 16:45

Contra. Aliniaza echipa pe care ti-o scriu acuma. Formatia 4-3-3, Portar: Tarasanu; Fundasi: fundas dreapta, Sapunaru, fundas central pe partea dreapta Chiriches, fundas central pe partea stanga Alin Tosca, fundas lateral pe partea stanga Latovlevici; Mijlocasi: mijlocas dreapta Chipciu, mijlocas central Nicusor Stanciu, mijlocas stanga Maxim; Atacanti: pe dreapta Budescu, pe centru Florin Andone sau Claudiu Keseru, pe stanga Denis Alibec; Rezerve: Portari: Pantilimon, Silviu Lung; Fundasi: Benzar, Gardos, Moti, Steliano Filip; Mijlocasi: Razvan Marin, Dorin Rotariu, Gabriel Torje; Atacanti: Stancu, Raul Rusescu, Andone/Keseru. (Desigur, se pot renunta si adauga de fiecare data jucatori, mai ales la rezerve, insa ca si line-up de start cred ca am aliniat cea mai buna echipa la ora actuala).

fangigi
fangigi  •  16 Septembrie 2017, 23:22
Postat de liviuemil pe 16 Septembrie 2017, 12:14

Nici o diferenta intre Daum si Contra. Fara stelisti la nationala!

Care stelisti? Aia sunt in liga a 4-a! Daca te referi la fcsbisti, adica aia care iau cate 5 acasa, mai bine abtine-te!

jalabert
jalabert  •  16 Septembrie 2017, 14:57
Postat de vyyllyy pe 16 Septembrie 2017, 14:13

Asa cum trebuie sa fie ,fara fc5b'isti la Nationala , ce sa caute rupti de la fc5b ?, sau ati uitat ca suntem pe locul 5 intr'o grupa in care trebui'am sa fim cel putin pe 2.

bai *** deocamdata steaua e singura echipa in grupele competitiilor europene. ce vrei la nationala, rinamovisti care nu sunt in stare sa treaca de un tur preliminar sau vrei jucatori din liga 4-a?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează