SPORTURI  »  BOX  »  CANELO VS. GOLOVKIN

Gennady Golovkin vs. Canelo Alvarez. VIDEO+FOTO Se decide altădată » Marea confruntare dintre Golovkin și Canelo s-a încheiat la egalitate! Diferențe șocante între scorurile celor 3 arbitri

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2017 09:24

Mult așteptata confruntare între Gennady Golovkin, 35 de ani, campionul mondial WBA, WBC, IBO și IBF la categoria mijlocie, și Canelo Alvarez, 27 de ani s-a încheiat indecisă, după ce fiecare dintre cei trei arbitri a acordat un verdict diferit.

Rezultatul final n-a fost unul neașteptat, însă scorurile arbitrilor au fost de neînțeles. Dacă Don Tella a văzut o remiză, 114-114, iar Dave Moretti i-a acordat victoria la limită lui GGG, 115-113, Adalaide Byrd a ”lovit” cu un 118-110 în favoarea mexicanului! Asta înseamnă că a văzut 10 runde câștigate de Canelo! Golovkin își păstrează astfel toate cele patru centuri mondiale.

În fața a 22.358 de fani prezenți la T-Mobile Arena, Canelo și Golovkin au oferit un adevărat spectacol. Canelo a pornit ca din pușcă cum a auzit primul gong și a început să-l atace pe campion. Mult mai pragmatic, GGG a așteptat ca adversarul său să se lase descoperit pentru a arunca un jab decisiv.

Viteza lui Alvarez i-a pus ceva probleme lui Golovkin în prima parte a meciului, însă kazahul a reușit treptat să crească intensitatea loviturilor sale. Golovkin l-a prins în corzi pe Alvarez în runda a patra și l-a zguduit serios cu loviturile sale. Forța e un mare atu pentru Golovkin, care e obișnuit să își execute adversarii în ring.

Canelo a resimțit serios loviturile primite și pumnii săi și-au mai pierdut din viteză în partea a doua a meciului. Golovkin a părut mult mai bine pregătit fizic decât în meciurile precedente, iar asta l-a ajutat enorm într-o confruntare cu un boxer ca Alvarez.

Finalul de meci a fost ceva mai tacticizat pentru Golovkin, care a început să-l pedepsească pe Canelo pe contre. Loviturile mexicanului au devenit din ce în ce mai haotice pe măsură ce începea să obosească. Chiar și așa însă, Golovkin a avut probleme și a fost zguduit serios în runda a zecea. Ultimele două reprize au fost destul de echilibrate și au lăsat impresia că războiul va fi decis într-o altă confruntare, una care să le aducă și mai mulți bani celor doi pugiliști.

5.000.000 €a fost bursa lui Canelo, cu două milioane peste cea a campionului mondial

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  19 Septembrie 2017, 11:52

Alt meci dominat de arbitri! Daca Golovkin la 35 de ani l-a zguduit bine pe Alvarez e clar: mexicanul nu va ajunge niciodata un mare campion. Ghinionul lui Alvarez a fost cand staff-ul lui a decis sa-l arunce prea de timpuriu intr-o lupta cu Mayweather in care nu avea nicio sansa. Acolo s-a terminat cu visele lui. Acum, cu cat inainteaza in varsta inainteaza si-n greutate si chiar daca mai pastreaza ceva din rapiditatea loviturilor, trebuie sa remarc ca nu are deloc forta necesara KO-ului. De partea celalata, Golovkin a aratat de ce detine 4 centuri: e agresiv si isi domina mereu adversarii in ring. Ce mi se pare mie amuzant la organizatorii acestui meci e faptul ca au decis sa-i dea lui Alvarez cu 2 milioane mai mult decat...campionului :D Si poate-mi explica si mie cineva de ce?

brancusi
brancusi  •  17 Septembrie 2017, 17:09

1)O rusine si o grosolanie pentru televiziunile de sport care ne-au privat in acest an de cateva gale pugilistice de top mondial,indopandu-ne insa la greu cu fotbal din ligile inferioare,volei desfasurat doar cu neamurile sportivilor in tribune si alte asemenea aberatii! 2)Un Golovkin evident imbatranit,dar inca un supercampion,invingator indubitabil,dar furat de odioasa mafie a boxului,ce tinde sa asfixieze acest sport! 3)Mult supralicitat si ajutat acest mexican,nu va fi niciodata gaina cu oua de aur la care viseaza promoterii!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close