SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Mihaela Buzărnescu uimește din nou! A învins dramatic o fostă jucătoare de top 10 WTA și e în semifinale la Linz

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 17:45

Mihaela Buzărnescu, 29 de ani, își continuă parcursul excelent la turneul de la Linz, Austria. Românca, locul 105 WTA, s-a calificat în semifinale după ce a trecut de Belinda Bencic, locul 228 WTA, scor 6-4, 5-7, 7-6 (4), după două ore și 31 de minute de joc. 

Setul unu a fost echlibrat, cele două jucătoare având un joc sigur, fără greșeli. Totuși, românca de 29 de ani a făcut un break, suficient pentru a se impune.

Setul al doilea s-a desfășurat după același scenariu. În debutul setului, Buzărnescu a făcut un break și până la finalul meciului a servit fără emoții. La 5-3, românca a servit pentru meci, dar elvețianca de 20 de ani a făcut break. În game-ul următor, Buzărnescu a ratat două mingi de meci, iar Bencic a câștigat setul, trimițând meciul în decisiv.

Cele două jucătoare au oferit un decisiv extrem de disputat, care a ajuns în cele din urmă în tie-break, după ce Bencic salvase la 5-6 două mingi de meci ale româncei. Buzărnescu a avut nervii mai tari și a câștigat tie-break-ul la patru, obțințând astfel calificarea în penultimul act de la Linz. 

Grație acestei performanțe, Buzărnescu va intra pentru prima dată în Top 100 WTA, urcând până pe locul 88. În februarie 2016, Bencic era pe locul 7 WTA, dar din cauza unor probleme medicale a căzut în clasament, iar acum încearcă să revină în vârful ierahiei. Pentru un loc în finală, Buzărnescu se va duela cu învingătoarea meciului Tatjana Maria - Barbora Strycova.

La turneul de la Linz mai este și Sorana Cîrstea, românca urmând să joace în această seară, de la ora 21:00, cu Magdalena Rybarikova, principala favorită a turneului.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (15)
anditu2003
anditu2003  •  13 Octombrie 2017, 20:48

Jalnic sa se faca atata tam tam pt un rezultat mediocru intr un turneu f. subtire doar ca e in Linz si nu in Varna ... Pe Simona o critica ziaru daca pierde finala la RG sau W si aici osanale gratuite . Dar alte realizari in sport ciu ciu si atunci ne bucuram si la maruntisuri .Altfel un rezultat meritoriu pt Buzi.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  13 Octombrie 2017, 19:33

asta-i jornalist nu jurnalist!!!?

sakamoto
sakamoto  •  13 Octombrie 2017, 19:03

Pacat ca Mihaela nu are 20 de ani. Ii doresc multe succese, o cariera sportiva indelungata si nu in ultimul rind, multa sanatate!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează