INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Incendiile fac ravagii în Portugalia! Un cunoscut fotbalist a trăit momente de groază: "Totul era înconjurat de flăcări, nu aveai unde să fugi. Valuri de foc, haos"

Stadionul din Tondela // FOTO: Facebook
Stadionul din Tondela // FOTO: Facebook

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2017 12:07

Portugalia, devastată de flăcări într-o imagine apocaliptică! Duminică, a fost dezastru în vestul continentului. 440 de focare de incendiu, pompierii au fost copleșiți de furia focului! 36 de oameni și-au pierdut viața, alți șapte au fost dați dispăruți. Și sunt 63 de răniți, 16 în stare gravă.

Ricardo Costa, fost internațional lusitan (22 de selecții, un gol), acum la micuța echipă CD Tondela, a trăit clipe înfiorătoare. De-abia a scăpat! ”Am avut probleme încă de pe drum. Autocarul a fost lovit de crengi mari care ardeau. Când am ajuns la hotel, lângă stadion, totul ardea, iar flăcările se apropiau cu repeziciune. Valuri de foc peste tot, a fost haos”, a povestit fundașul central în vârstă de 36 de ani, ex-Porto, Wolfsburg, Valencia și PAOK.

Costa și-a amintit că ”hotelul era încercuit de limbi gigantice de foc, nu aveai pur și simplu unde să fugi. Era plin de fum, dar ne-am acoperit fețele cu prosoape ude și ne-am refugiat la subsol. A fost un stres uriaș, o căldură incredibilă și un miros extrem de puternic. De-abia puteai să respiri”. 

 

”E imposibil să stai indiferent la o asemenea tragedie. Sunt alături de familiile și prietenii victimelor. Îi susțin pe pompierii care își riscă viața pentru a salva oamenii” Cristiano Ronaldo, căpitanul ”naționalei” Portugaliei

”Flăcările s-au oprit în zidurile stadionului”

Vitor Ramos, ofițerul de presă de la Tondela, a dezvăluit că ”jucătorii n-au dormit toată noaptea de duminică spre luni. A doua zi, nu ne-am putut antrena. Nu aveam acum. Aerul era irespirabil și nu doar la noi, ci în toată zona”. Ca prin minune, stadionul João Cardoso din Tondela n-a fost afectat. ”Flăcările s-au oprit în zidurile arenei”. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  17 Octombrie 2017, 14:09

Din poza se vede ca aveau pe unde sa fuga....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează