SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ ÎN KAIAC

EXCLUSIV Președintele federației de kaiac iese la atac după scandalul din dosarul dopajului juvenil: "Nu sunt sănătoși la cap"

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 11:20

Președintele federației de kaiac, Ion Bârlădeanu, se arată scandalizat de dosarul dopajului juvenil de la CSȘ Orșova, aflat în curs de investigare la Agenția Națională Anti-Doping.

- Domnule Bârlădeanu, kaiacul reapare în prim-plan cu un nou scandal de doping. ANAD investighează un potențial caz de dopaj în masă printre juniori, cu Danabol!
- Am fost informați despre aceste demersuri, dar așteptăm și noi rezultatele. Oricum, condamnăm total aceste practici și suntem partizanii dictării unor suspendări cât mai drastice. Dacă există vinovați, ar trebui suspendați pe 20 de ani, nu pe 4! Să nu mai aibă nicio șansă să mai facă sport. E regretabil că încă mai există sportivi care n-au înțeles nimic din cursurile de informare ținute constant.

"Dispare oricine greșește!"

- Ați discutat cu conducerea de la Orșova? Există vreo anchetă internă?
- Da, am vorbit cu președintele Ghițoaica și sunt și ei în așteptarea datelor de la ANAD. Vă garantez însă că dispare oricine greșește pe acest domeniu! E și o situație mai delicată, fiindcă e vorba despre minori, pe care nu putem nici să-i certăm fără să fie de față părinții. Dar mă feresc să fac orice speculații, discut numai pe hârtii oficiale.

- Știți ce efecte grave are acest Danabol asupra sportivilor?
- Sigur, e o substanță foarte periculoasă pentru organism! Pe vremea mea, se numea Naposim. Habar n-aveam că mai există produsul ăsta! N-am folosit niciodată, dar auzeam pe la alții. E o prostie să iei așa ceva! Nu sunt sănătoși la cap dacă au luat Danabol! La juniori nu prea avem cum să acționăm asupra sportivilor, fiindcă nu avem contracte cu ei, dar pentru cei peste 18 ani introducem în curând în regulament o prevedere prin care cei găsiți vinovați vor fi obligați să returneze toate costurile cu pregătirea făcute până la acel moment.

- Fostul director, Ilie Bănăduc, a plecat de la lotul olimpic și s-a întors la CSȘ Orșova, unde e acuzat că trage, de fapt, toate sforile la club, știind foarte bine ce se întâmplă. De ce nu mai e la lotul feminin?
- Una dintre sportive, Irina Lauric, a refuzat să mai lucreze cu dânsul, iar alte două fete au zis că renunță la sport. El a avut mână liberă la pregătire, a explicat că pune accent pe disciplină și volum mai mare de muncă. S-a retras însă invocând că federația nu-l ajută și că indemnizația e prea mică față de salariul pierdut la Orșova. I-a fost teamă să nu-i recidiveze și o boală dificilă pe care a avut-o în urmă cu câțiva ani.

"Nu mai avem ce să discutăm! Ați lovit în cel mai puternic club nautic din Europa. La revedere!" Alexandru Ghițoaica, director CSȘ Orșova

 

 

 

 

 

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  16 Noiembrie 2017, 11:04

De la sute de km distanta miros ca Alexandru Ghițoaica nu e strain de ce se intampla acolo. 'Curatirea' trebuie inceputa cu domnia sa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează