FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cine e Inzaghi de Berceni? Are instinct de "vulpoi"! Jucătorul lui Becali care a dat peste cap statistica

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 09:00

FCSB și-a revenit în campionat cu prima victorie după două înfrângeri surprinzătoare, 0-2 la Giurgiu și 1-2 la Iași, și reforma a fost posibilă grație lui Florin Tănase.

Atacantul crescut la Viitorul etalează un instinct fantastic pentru un fotbalist care nici măcar nu evoluează ca "număr 9" în mod obișnuit, e cel mai des în linia de trei oameni din spatele vârfului.

Antrenamente pentru "heading"

Tănase și-a dezvoltat un simț al porții care-l ajută să înscrie des chiar dacă postul nu-i permite să se afle mereu în careu. Cu Juventus a înscris de două ori, ambele goluri cu lovituri de cap. E înalt de 1,85, dar statura nu-l ajutase până acum în duelurile aeriene, rar era implicat în astfel de faze, de obicei evita să sară la cap.

"Am muncit în plus în ultima vreme, am rămas după antrenamentele echipei alături de secundul Viorel Tănase special ca să-mi îmbunătățesc jocul de cap", a povestit Florin.

Pe lângă curajul de a lovi mingea cu capul, are și talentul să se afle exact unde trebuie. Adică el e invers decât Alibec, care nu izbutește să marcheze fiindcă joacă mai tot timpul departe de poartă. Denis nu are niciun gol cu capul de când joacă fotbal profesionist!

Instinctul marchează, talentul, nu!

Tase are 8 goluri în acest sezon din Liga 1 și doar două au fost date din afara careului. O dată a punctat așa contra lui Gaz Metan, cu un șut de la 20 de metri. Al doilea caz, o execuție de la 17 metri împotriva Botoșaniului, o reușită la care coautor a fost portarul Cobrea, care a plonjat ciudat și balonul a trecut pe sub el.

În rest, goluri de aproape, marcate grație flerului de a ghici traiectoriile din careu.
Florin concurează pentru statutul de golgeter al echipei cu Gnohere. Românul are 8 goluri, francezul a înscris de 11 ori, cu precizarea că "Bizonul" evoluează întotdeauna mai avansat când se află împreună pe teren.

"Bizo e ca Inzaghi!", s-a mirat Tănase după ce ex-dinamovistul a marcat golul de 4-0 cu Juventus cu mare noroc. A tras Coman și mingea l-a lovit în spate pe Gnohere înainte să intre în poartă. Duelul speculanților pentru titlul de golgeter va continua și în 2018. Alibec nu a marcat încă în campionat. 

15 goluri 
a marcat Florin Tănase în cel mai bun sezon din cariera lui, 2015-2016. Atunci evolua pentru Viitorul și a provocat mânia lui Hagi, supărat că jucătorul lui n-a fost inclus în lotul pentru Euro 2016

12 goluri 
are Tănase în 40 de partide bifate în Liga 1 în tricoul FCSB. A fost cumpărat de la Hagi, în 2016, cu 1,5 milioane de euro

Cum a marcat Tănase cele 8 goluri:

FCSB-Juventus 4-0 (Două goluri cu lovituri de cap din careu)
CSU-FCSB 2-5 (Șut de la 13 metri)
FCSB-Timișoara 7-0 (Penalty)
Sepsi-FCSB 0-4 (Penalty)
FCSB-Mediaș 4-0 (Șut de la 6 metri și apoi încă unul de la 20 de metri)
FCSB-Botoșani 2-0 (O execuție de la 17 metri facilitată de greșeala portarului)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
936901769693416
Predan Mihai  •  06 Decembrie 2017, 14:48

:))) gsp= penibili!!!

956583927831322
Iliuta Pintilie  •  06 Decembrie 2017, 10:55

O rușine .......

956583927831322
Iliuta Pintilie  •  06 Decembrie 2017, 10:54

Cel mai mare simulant din Liga1, au ajuns arbitrii, înainte de meciurile in care joaca, să facă ședințe vizavi de cum ar putea să se arunce în careu. O pt. Hagi și el și Mbape de România.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează