FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ VIDEO

EXCLUSIV LPF introduce arbitrajul video în Liga 1! » Măsura va fi implementată în acest play-off

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 13:12

Astăzi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut loc o Adunare Generală Extraordinară, în care s-a decis introducerea arbitrajului video pentru un meci/etapă din play-off. 

 

update 13:35

"Toți membrii Adunării Generale au fost de acord. Trebuie să vedem metodele de finanțare. Nu vrem să prejudiciem cluburile. E nevoie de finanțare. Căutăm surse pentru a nu pune în pericol banii cluburilor.

Estimativ, e nevoie de doi arbitri în plus și doi operatori. După ce ne-am consultat cu niște specialiști de la noi am ieșit la 6-700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă și până la 1,5 milioane de euro. Noi vom încerca să luăm varianta cea mai ieftină

Nu vom fi de acord ca un patron sa plătească totul. A fost doar o vorbă aruncată a lui Gigi, dar nu vom accepta așa ceva. Încercăm ca în play-off, măcar la un meci pe etapă, să fie testat acest arbitraj", a spus Gino iorgulescu la conferința de presă.

Știrea inițială:

Potrivit surselor GSP.RO, reprezentații celor 14 cluburi din Liga 1 au votat în unanimitate măsura, luând exemplul campionatelor din Italia și Germania. Inițiativa se va pune în aplicare începând cu play-off-ul acestui sezon, urmând ca un singur meci din play-off să dispună de VAR.

LPF și cluburile urmează să decidă cum se va implementa arbitrajul video în sezonul viitor și dacă VAR va fi valabil la fiecare meci sau doar la cele mai importante.

După ce a fost ales președinte LPF, pentru a doua oară, Gino Iorgulescu vorbea despre introducerea arbitrajului video, spunând că ar fi necesară o investiție de 1,8 milioane de euro.

Mai multe cluburi din Liga 1 au cerut în acest sezon arbitraj video, printre care FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova și CSM Poli Iași.

Din campionatele tari, arbitraj video există în Italia, Germania și Olanda, și a fost testat și la Cupa Confederațiilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
2092449174374841
Gavril Nagy  •  06 Decembrie 2017, 19:57

Foarte bine!Sa vedeti ce galagie vor face ***(in activitate sau retrasi)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  06 Decembrie 2017, 18:50
Postat de valentinn10 pe 06 Decembrie 2017, 14:57

Ba prostule, bai chiorete, mai citeste ba odata si comenteaza dupa aia, feisbucar prost, citesti doar titlu ?, tu auzi ca MARELE PATRON AL TUTUTOR TIMPURILOR a vrut dar n-a vrut Liga?, frustratule...prost.

prostovane, stii ca "odata" e ceva si " o data" altceva ? :)

lapusneanul
lapusneanul  •  06 Decembrie 2017, 18:42
Postat de Viorel Stelistul pe 06 Decembrie 2017, 18:22

***

ai vorbit cu tanase ? ce zice, se lasa de sarituri in bazin?...:)

Vezi toate comentariile (43)
Comentează