SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - ANGOLA 27-24

ROMÂNIA - ANGOLA 27-24 Interviu cu Eliza Buceschi: "Am avut un deja-vu cu portarul lor"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2017 22:08

Eliza Buceschi, una dintre cele mai bune jucătoare ale naţionalei în partida câştigată cu Angola, scor 27-24, a acordat un interviu la câteva minute de la terminarea partidei.

  • *Marian Ursescu, specialistul GSP în  handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

-A fost un meci mai greu decât vă aşteptaţi?
-Ne aşteptam să fie un meci dificil. Ştiam că Angola este o echipă foarte bună, chiar dacă nu avea nicio victorie până acum. A fost aproape de celelalte 3 echipe bune din grupă. Poate că am fost puţin relaxate când am aflat că suntem deja calificate, însă ne-am dorit mult victoria pentru a fi sigure de primele 2 poziţii după terminarea grupei. În al doilea rând ne-am amintit că din cauza înfrângerii suferite la Olimpiadă în faţa lor am ratat calificarea în sferturile de finală. Pentru noi a fost o motivaţie în plus.

- V-aţi fi aşteptat la începutul turneului să câştigaţi primele 4 partide?
- Nu se aştepta nimeni când am plecat de acasă. La început speram doar să evităm Norvegia în optimi. Acum suntem sigure de unul dintre primele 2 locuri. Suntem fericite. La Campionatul Mondial nu este nimic sigur. Poţi să joci 5 meciuri foarte bune la început şi să îl pierzi pe cel mai important, pe al şaselea, cel din optimi.

-Aţi revenit în fiecare partidă de până acum...
-Nu mă aşteptam, suntem o echipă cu jucătoare tinere. De obicei formaţiile mai
experimentate reuşesc asemenea reveniri. Este bine că facem faţă presiunii şi că am fost mai proaspete în ultimele 10 minute. Deja intervine oboseala şi nu ştim ce se poate întâmpla mai departe. Ne simţim obosite după meciul cu Spania, care s-a jucat la o oră foarte târzie. Am reuşit să adormim foarte greu, mult după miezul nopţii. Încă nu ne-am revenit. Sperăm ca în seara asta să fie mai bine şi să ne prezentăm proaspete la meciul cu Franţa.

-Pe cine preferi în optimile de finală?
-Şansele sunt aceleaşi indiferent de adversarul pe care îl vom avea mai departe. Nu pot să aleg între Cehia şi Ungaria. Dacă ne prezentăm în formă, avem şanse mari să mergem mai departe.

-Ce părere ai despre adversarul de mâine?
Am văzut meciurile cu Slovenia şi Angola. Franţa a fost întotdeauna un adversar
dificil pentru noi. Acum este în creştere de formă.

-Partida de astăzi a semănat până la un moment dat cu cea de la Jocurile Olimpice...
-Am avut un deja-vu când portarul lor a început să apere în situaţii de unu la unu.
Trebuie să trăim prezentul şi astăzi am demonstrat că suntem mai puternice decât Angola.

REZULTATE

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28
România - Spania 19-17
România - Angola 27-24
vineri - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. România 8p, 4j 
2. Slovenia 6p, 4j 
3. Franța 4p, 3j
4. Spania 4p, 3j
5. Angola 0p, 4j
6. Paraguay 0p, 4j

Citeşte şi: ROMÂNIA - ANGOLA 27-24 » VIDEO + FOTO Neagu SUPREMĂ în 5 minute de vis! Condusă aproape tot meciul, România o întoarce pe Angola într-un final electrizant! CLASAMENTUL grupei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Decembrie 2017, 23:45

mariane ce ochelari folosesti....are 2goluri...si multe greseli iar maine pe teren nu mai intram ca suntem obositi..iar restul sunt turiste...strategia lui martin

Vezi toate comentariile (1)
Comentează