SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA 27-28

Eliza Buceschi are propria versiune asupra ratării calificării: "Cred că din acest motiv am pierdut"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2017 22:41

Eliza Buceschi a vorbit după înfrângerea suferită în fața Cehiei, scor 27-28, sinonimă cu eliminarea României de la Campionatul Mondial de handbal

Eliza, cum putem să pierdem un meci în care am condus 56 de minute?
- Din păcate, cred că nu am gestionat momentele-cheie ale acestei partide, am condus în permanență, am avut multe ocazii să ne desprindem, însă nu am făcut-o. Cred că din acest motiv am pierdut.

- V-ați pierdut luciditatea pe final, încrederea?
- Cum spuneam, le-am condus aproape tot meciul, linia se trage însă după 60 de minute, iar noi am pierdut. Cred că este doar vina noastră, am ratat prea mult, am făcut greșeli inexplicabile, poate ne-am dorit prea mult, în unele momente ne-am avântat parcă fără să gândim în atac și ele au fost mai înțelepte.

- Veneați după ce câștigaserăți grupa, încrederea era mare.
- Acum doi ani noi eram Cehia, Brazilia era România, azi suntem noi și numai noi. Am mai pățit-o și acum patru ani, în Serbia, cu Polonia. Nu știu ce s-a întâmplat, e prea devreme să spun ceva, cu siguranță vom analiza și vom găsi motivele. Singurul lucru care contează cu adevărat este că pentru noi competiția s-a terminat și nu mai avem nimic de făcut.

- A contat în vreun fel și arbitrajul, au fost zece eliminări de două minute la noi și doar trei la ele?
- Nu vreau să comentez arbitrajul. Se poate vorbi însă și despre asta. Ar fi tardiv și nu are nici un sens să vorbesc acum. Am avut victoria în mâinile noastre, trebuia să ne desprindem la 4-5 goluri când am avut ocazia.

- Au fost și emoțiile de vină, în ultimele minute?
- Nu știu, normal când vezi că jocul este pe final și scorul este egal, pe undeva în subconștient se instalează teama. Este greu să joci un meci decisiv, jucătoarele care au fost pe teren au însă experiență și nu putem să dăm vina pe acest lucru. Știam că meciul e de totul sau nimic și am fost pregătite din punct de vedere psihic. 

Citește și: Plângând în hohote, la final, o jucătoare a naționalei a luat povara eliminării asupra ei: ”Eu sunt principala vinovată”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
sakamoto
sakamoto  •  12 Decembrie 2017, 15:32

Un antrenor de slaba calitate. De ce a jucat fara extreme? Au fost complet neglijate fetele din laterale si s-a jucat NUMAI pe centrul terenului. Practic am jucat 4 contra 6! Usurind sarcina adversarelor, care au stiut ca NUMAI pe centru, jucam. Am primit goluri de la extremele adversarelor, caci in handbal, jocul extremelor, este foarte important. Plus ca cele doua valori ale echipei Romaniei Neagu si Pintea, au jucat si in aparare si in atac, cam tot meciul. Pina la epuizare. Spaniolul care antreneaza in Ungaria, nu este o solutzie viabila , ca antrenor al selectionatei Romaniei. Face experimente paguboase. Ce-i pasa? Banii vin, responsabilitate O barat.Altul la rind, caci spaniolul si- a aratat limitele. Cu el antrenor, Romania a pierdut meciuri la scor umilitor. Astalavista Martin! Du-te si nu mai veni! Mai pacaleste pe altii.

tihi
tihi  •  12 Decembrie 2017, 09:56

Nu este nimeni de vina,aceasta este nivulul nostru.In afara de Neagu nu exista o certa valoare in echipa.Toate meciurile din calificari am castigat in ultimile secunde si cu Franta nu am jucat aproape nimic...am fost umiliti cu 10 goluri.Trebuie refacuta echipa nationala cu un antrenor roman,care cunoaste realitatile interne! Potential avem ! Am avut asteptari prea mari de la aceste jucatoare ...aici se vede ca avem un campionat intern slab. In afara de CSM,unde s-au adunat o parte din crema europeana,nu exista o echipa buna, toate sint mediocre. Din pacate noi inainte de meci am declarat echipa Romaniei ca medaliata.Este o greseala foarte mare !! In sport nu se prognozeaza !! In sport nu se stie nicodata cine iese la final invingatoare.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  12 Decembrie 2017, 09:17
Postat de mokinio pe 12 Decembrie 2017, 09:11

Daca era tactu' antrenorul nationalei, te-ai fi mobilizat, asa....Putintica rusine elizo!!!Cat priveste antrenorul, pt noi(la nationala), exista doar TADICI!

pai de aia si este luata la nationala. e pilangioaica. si ea si geiger si paluga aia din pivot si florianu aia, vai ce catastrofe de jucatoare. angola le spulbera pe cehoaice. nu mai zic de nationale care joaca super handbal. nationala romaniei are o singura jucatoare, e drept, chiar pe cea mai buna din lume. dar in rest nu are nimic. nu tu extreme, nu tu puvoti, niste portarite modeste, fara extreme, fara inter dreapta, deci fara centru, practic te si miri ce dumnezeu cauta astea la mondiale.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează