FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL 2-0

VIDEO+FOTO Cadou de la Tordai » FCSB o învinge în inferioritate numerică pe Viitorul și se apropie la două puncte de CFR

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +19   FOTO
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 decembrie 2017 22:03

FCSB a câștigat ultimul meci al anului 2017, scor 2-0, deși din minutul 44 roș-albaștrii au jucat în 10 oameni după eliminarea lui Gnohere. 

Talentul unui ”wonderkid”, Man, a deschis scorul. Alt tânăr, Tordai, a gafat și a mărit diferența în favoarea FCSB, care stă mai bine, a ajuns la doar două puncte de liderul CFR

Balanța afacerilor dintre cluburi arată că Viitorul a încasat bani, iar FCSB a primit fotbaliști. Când privești pe teren, te îndoiești de cifre sau nu mai pricepi nimic din efectul pe care-l au transferurile din fotbal. Pare că Hagi a ales pe cine a vrut de la Becali, nu invers!

PlayStation

Albaștrii pasează mai curat și peste traseele lor mai intervin și atingerile fine și spectaculoase ale lui Eric. Brazilianul nu s-a luat în serios, a jucat doar din talent și a lăsat și așa o amprentă pe campionatul românesc.

Un Ronaldinho de la nivelul Ligii 1 ajuns la 32 de ani. Hagi îi cere să și alerge, așa că trebuie schimbat după o oră. I se duce benzina, nu e suficient să te apuci de antrenamente și să slăbești abia când te-ai trezit aproape de finalul carierei.

Eric mângâie mingea ca pe un ghem, Cicâldău și Ganea contribuie la construcția din pase multe, o pânză pe care păianjenul Hagi o țese fără ca el să participe direct la trasul firelor. J

Jucătorii Viitorului sunt ca dresați, au învățat pe de rost traseele dictate. Se mai uită la margine doar când nu sunt singuri de soluție, ca niște elevi care răspund cu bănuiala că e corect ce spun, dar nesiguranța îi face să șoptească.

Eric și Ganea așteaptă ca Hagi să le indice de la margine metoda de executare a unei lovituri libere. "S-o dăm cu exteriorul?", face semn brazilianul.

Patronul-președinte-antrenor controlează și execuțiile, ca un om cu un joystick fantastic conectat la oamenii vii de pe teren. Gică a mutat jocurile, simulatoarele de fotbal pentru PC și pentru console în viața reală.

Scurtcircuit

Desenele prestabilite ale Viitorului produc ocazii, creativitatea liberă a lui Man aduce primul gol. Denis pleacă bine pe un culoar, Pintilii îi pasează excelent, arădeanul îl întoarce pe Hodorogea și profită că adversarul direct din teorie, De Nooijer, e prea departe.

Încheie cu un șut pe colțul scurt. 1-0 pentru experiență grație golului înscris de un tânăr. FCSB are nume mai mari decât sunt ale constănțenilor, însă puștiul Man e cel care inventează ceva. Ai lui Hagi reiau atacurile programate, cărora steliștii tot nu le dau de capăt.

Eric ratează o ocazie, Ganea șutează în bară, pe urmă scapă singur cu portarul, dar se gândește să mai întoarcă un adversar și stinge ocazia imensă. La o lovitură de cap a lui Țucudean, Niță sare cu un reflex de pisică obișnuită să se joace. Oprește balonul.

Portarul de dincolo face diferența definitiv. Centrează Man din corner, Tordai pierde mingea din mâini, o prelinge pe piciorul lui Țâru, până la Momcilovici. 0-2. Programarea roboțeilor lui Hagi s-a scurtcircuitat. FCSB joacă mai mult după ureche decât după plan, însă ea are punctele și continuă lupta pentru titlu. 

FCSB - VIITORUL 2-0  VIDEO / TEXT
Au marcat: Man 20, Momcilovici 65

3.350 de spectatori au fost prezenți la acest meci

clasament

Echipele de start:

FCSB: Niță - Enache, Larie, Nedelcu, Momcilovici - Pintilii, Filip - Man, Tănase, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: Andrei Vlad, Morais, De Amorim, Achim, Golofca, Ov. Popescu, D. Benzar

Viitorul: Tordai - D. Lopez, Țâru, Hodorogea, De Nooijer - Cicâldău, Mladen, Cr. Ganea - A. Chițu, Țucudean, Eric
Rezerve: Buzbuchi, Ghiță, Horj, Cr. Băluță, Ciobanu, Vînă, Drăguș

 
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (437)
393751597746971
Cătă George  •  19 Decembrie 2017, 13:44

La Craiova s-a jucat cu casa inchisa, 26.900 spectatori (restul pana la 30.500 au fost bilete pt. clujeni care n-au venit la meci) iar FCSB a jucat cu 3.300 de spectatori! Asta e diferenta dintre suporterii celor doua echipe!!!

blocatu
blocatu  •  18 Decembrie 2017, 12:47
Postat de blocatu pe 18 Decembrie 2017, 12:44

Tordai ala saracu` nu stie ce cauta pe teren! de cand apara el, se iau in medie 2-3 goluri pe meci! Ramniceanu nu ar fi luat niciodata gol de la Man pe coltul scurt si nici nu ar fi avut degetele rare la golul 2, care astia zic ca a fost al lui Momcilovic, dar de fapt a fost al lui Tordai! Hagi, pentru prima oara cum vad eu, s-a dat la o parte prin deciziile pe care le-a luat! adica Ramniceanu e accidentat, dar era pe teren, ca a dat declaratie la tv, eric iese si intra Dragus, care desi e atacant, joaca la mijloc si tu joci cu Tiru varf????

Ah, si Chitu , sa nu il uitam pe Chitu cel cu picioarele scurte de 50 de cm, ca nu mai face un joc bun de 30 de etape!

blocatu
blocatu  •  18 Decembrie 2017, 12:44
Postat de haideusicfr pe 18 Decembrie 2017, 07:31

Ieri am vazut meciul Bruges-Anderlecht. La prima au un jucator de 41 de ani. N-a prins lotul ,dar e in tem. Ca tot veni vorba despre tineri de succes .Gen Tordai .Si mai este un portar la FCSB .

Tordai ala saracu` nu stie ce cauta pe teren! de cand apara el, se iau in medie 2-3 goluri pe meci! Ramniceanu nu ar fi luat niciodata gol de la Man pe coltul scurt si nici nu ar fi avut degetele rare la golul 2, care astia zic ca a fost al lui Momcilovic, dar de fapt a fost al lui Tordai! Hagi, pentru prima oara cum vad eu, s-a dat la o parte prin deciziile pe care le-a luat! adica Ramniceanu e accidentat, dar era pe teren, ca a dat declaratie la tv, eric iese si intra Dragus, care desi e atacant, joaca la mijloc si tu joci cu Tiru varf????

Vezi toate comentariile (437)
Comentează