SPORTURI  »  TENIS  »  PROBLEME MEDICALE

Dezvăluiri dureroase făcute de Serena Williams: "Vreau o tomografie şi un anticoagulant"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 11 ianuarie 2018 12:27

Serena Williams (36 de ani) a dezvăluit într-un interviu acordat celor de la Vogue problemele medicale avute imediat după naștere.

Serena Williams a spus pas turneului de la Australian Open, susținând că nu este complet pregătită. Ieri, într-un interviu acordat reviste Vogue, americanca a dezvăluit și motivele. Nașterea fiicei sale, Alexis Ohanian Jr., a avut loc după o operație de cezariană. Medicii au considerat că totul a decurs normal, însă a 2-a zi Serena a avut probleme de respirație, temându-se de o recidivă a problemei pulmonare suferite în 2011.

Serena povesteşte cum a ieşit din camera de spital fără ca mama ei să o vadă şi a mers la cea mai apropiată asistentă: "Vreau o tomografie şi un anticoagulant". Asistenta a considerat că Serena este ameţită din cauza medicamentelor, însă la insisteneţele americancei, a cedat. Rezultatul a confirmat prezenţa unor cheaguri de sânge la plămâni. A fost prima parte a unei drame de 6 zile, cât urma să dureze spitalizarea.

A fost nevoie de o nouă intervenţie medicală. În timpul procedurii a fost descoperit un hematom de dimensiuni mari. Un filtru a fost inserat în venă, pentru a preveni apariţia mai multor cheaguri. Din cauza acestor complicaţii, Serena a fost incapabilă să se mişte din pat în primele 6 săptămâni de la naştere: "Uneori îmi spuneam, «Doamne, nu pot face asta». Era aceeaşi atitudine negativă pe care o aveam uneori pe teren. Cred că asta sunt".

Mats Wilander crede că Serena Williams își poate recăpăta dominația în 2018, chiar dacă fostul lider mondial nu participă la Australian Open.

"Nu are nevoie de prea multe antrenamente, ci doar de câteva meciuri ca să reintre în formă. Are tot ce-i trebuie, are tehnica, lovituri, tot de ce are nevoie este încredere și liniște. De aceste două lucruri depinde revenirea sa la un nivel înalt"

"Întrebarea e cât de important va mai fi pentru ea să câștige un meci de tenis având un copil și un soț care o așteaptă la hotel. Evident două persoane mai importante decât o victorie. E de văzut ce lucruri s-au schimbat în mintea sa având în vedere că a devenit soție și mamă, mai ales că va da peste un meci complicat din punct de vedere tactic, când va trebui să fie fără milă, să treacă peste orice fel de emoții, să nu se simtă rău dacă la un moment dat va pierde. E interesant cum va face față acestor situații"

Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei, a spus că aceasta poate reveni pe teren în luna martie pentru dubla Indian Wells-Miami.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
capca1
capca1  •  12 Ianuarie 2018, 10:46

De unde știți voi ce-o fi vrut de fapt cerînd ”tomografie” și ”anticoagulant” ?!

kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  11 Ianuarie 2018, 16:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

baruch
baruch  •  11 Ianuarie 2018, 14:29
Postat de dakesis pe 11 Ianuarie 2018, 14:21

Serena e atat de puternica incat si-a facut singura operatia. Nu sta la discutii:)

serena e asa de puternica incat a facut operatia si cand a nascut-o maica-sa!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează