SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - ITALIA

Start lansat pentru “tricolori”! România debutează cu o victorie în preliminariile pentru Campionatul Mondial de handbal masculin

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2018 21:26

Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019 împotriva Italiei, scor 34-24.

În primul meci din turneul de calificare de la Bolzano, România a spulberat echipa gazdă la 10 goluri diferență. Vineri întâlnim Insulele Feroe (ora 17.30), iar sâmbătă Ucraina (19.15)

România a fost încurajată joi seară la Bolzano, de aproape 500 de români care au venit să-I susțină pe băieții lui Xavier Pascual. Și Popescu și compania nu i-au dezamăgit.

Românii au condus de la un capăt la altul, desprinzându-se rapid în prima repriză. A fost 14-8, dar italienii au mai reușit să reducă din diferență, iar la jumătatea partidei diferența a fost de 5 goluri: 18-13.

Paradele portarului Postogna și golurile lui Morreti au dat speranțe gazdelor. Italia a venit la 19-21, iar antrenorul Barcelonei a luat foc la time-outul cerut imediat. Pascual a țipat la “tricolori” care s-au trezit parcă. Alex Simicu și Demis Grigoraș și-au calibrat aruncările, iar România s-a desprins încă o dată, 23-19, iar apoi 27-20!

Antrenorul Italian Riccardo Trillini a riscat, a scos portarul și a trimis 7 jucători în atac. O șansă în plus pentru români, care au recuperate mingi în apărare și au marcat rapid cu poarta goală sau pe contraatac.

Dan Racota a închis tabela la 34-24, o diferență de 10 goluri care spune totul despre diferența de forțe din teren. În celalalt meci al zilei, Ucraina a trecut de Insulele Feroe cu 30-22.

Romania mai are de jucat la Bolzano cu Insulele Feroe (vineri, ora 17:30) și cu Ucraina (sâmbătă, 19:15). Prima clasata se califica in play-offul pentru Campionatul Mondial din 2019.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
corectu
corectu  •  12 Ianuarie 2018, 07:39

In play-off va fi stop joc.Valoare modesta.

magura
magura  •  12 Ianuarie 2018, 01:39
Postat de caminero pe 11 Ianuarie 2018, 22:06

Domle, s-a jucat într-un oraș care avea o sală acoperită cu un teren de hadbal înăuntru, de dimensiuni ... ăăă ... de niște dimensiuni potrivite, firește, cu un semicerc la șase metri, o dîră de vopsea la șapte metri și niște porți de 3 pe 2 metri, aliaj fero-feric produs la Arcelor Mittal . Acest oraș avea o populație de mai mulți locuitori, care unii din ei au fost prezenți la meci. Și cu asta basta, ce atîtea întrebări, că îi doare pe capul pe redactori, măi ...

:)))))))))))))))))))))))))))

onduku
onduku  •  12 Ianuarie 2018, 01:16

E ciudat ca nu ne calificam la turnee finale cu o asemenea echipa completa. Pai Humet sau Racotea nici nu prind loc de titulari. Suntem acoperiti si in poarta, si pe pivot, oriunde, mai ales la linia de 9 m.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează