FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

EXCLUSIV Reacția ministrului Tineretului și Sportului după cooptarea lui Gică Popescu în proiectul Euro 2020: "E o plusvaloare! Își face echipa lui" » Ce atribuții va avea

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2018 13:41

Marius Dunca, ministrul sportului, a vorbit despre cooptarea lui Gică Popescu în proiectul Euro 2020, din funcţia de consilier de stat al premierului Tudose.

Preşedinte al Comitetului interministerial pentru organizarea Euro 2020, din postura de şef al MTS, Marius Dunca consideră că "venirea lui Gică Popescu este o măsură extrem de bună. Va fi implicat total, este un profesionist".

- Domnule ministru, cum aţi aflat că Gică Popescu va fi implicat în proiectul Euro 2020?
- La o întâlnire în patru pe care am avut-o cu domnul prim-ministru Mihai Tudose, cu Gică Popescu şi cu vicepremierul Marcel Ciolacu. Am discutat, i-am prezentat toţi trei dosarul, l-a studiat şi a fost de acord să facă parte din acest proiect.

- Ce a spus Gică?
- După ce a văzut documentele, actele, a zis: "Gata! Hai să trecem la treabă, că timpul e scurt!". Mi-a plăcut această determinare pe care ştim cu toţii că o are.

- Mai concret, ce va face Gică Popescu?
- Drept consilier de stat al premierului, va face parte din Comitetul interministerial de organizare a Euro 2020. Va colabora direct şi cu grupul de lucru desemnat de acest Consiliu. Practic, dacă ar apărea disfuncţionalităţi de comunicare, blocaje între ministere, Gică le va aduce la cunoştinţa primului ministru pentru a putea fi rezolvate cât mai rapid. Mai mult, va merge el la ministere să rezolve orice problemă, ca reprezentant al premierului. În plus, va ţine legătura şi cu UEFA, unde, datorită carierei sale de excepţie, are foarte multe legături. În limbaj sportiv dacă vreţi, Gică Popescu este o plusvaloare în echipa de lucru pentru Euro 2020. Care este un proiect extrem de important, o prioritate de interes naţional pentru Guvern, pentru România.

"Gică îşi va face propria echipă"

- Apropo de timpul scurt amintit de Gică Popescu, nu suntem cam în întârziere cu cele 4 stadioane pe care trebuie să le facem?
- Să nu ne mai gândim la trecut, prezentul şi viitorul contează. Se pot face stadioanele, dar trebuie să conştientizăm că nu puteam aştepta să ne ajungă cuţitul la os. Tocmai de aceea, prin venirea lui Gică Popescu, lucrurile vor merge mai bine. El nu va fi singur, îşi va face o echipă care să-l ajute. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire şi vom vedea cum va proceda, pentru că are deja nişte planuri. O să vi le dezvăluie curând chiar el.

- Comitetul interministerial nu s-a reunit decât o singură dată în 2017.
- Da, dar există un grup de lucru, format din specialiştii diverselor instituţii implicate, un grup care munceşte. Comitetul se reuneşte doar dacă apar probleme între instituţii, dacă, de exemplu, e nevoie de o modificare legislativă, lucruri de acest gen.

- Credeţi că Dinamo mai prinde proiectul Euro 2020 să îşi facă noul stadion?
- Eu sper că da, deşi ei sunt în întârziere. Dar trebuie ca mai întâi cei implicaţi din Ministerul de Interne să rezolve situaţia. Din câte ştiu, s-au mai făcut câţiva paşi. Ar fi păcat ca Dinamo să piardă această oportunitate.

- Sunt voci care spun că arenele respective vor fi doar pavoazate, revopsite, că nu se vor face unele noi.
- Nu este adevărat! Există un plan de investiţii, ne-am luat acest angajament faţă de UEFA şi trebuie să îl ducem la bun sfârşit. Pentru două arene, Arcul de Triumf și Steaua, sunt deja gata planurile de fezabilitate, iar Rapidul este foarte aproape să încheie această etapă.

"Nu am discutat despre acea condamnare a lui Gică Popescu. Eu spun că acel episod nu va afecta proiectul nostru. Gică Popescu este o valoare a sportului românesc, are prestanţă, inspiră încredere" Marius Dunca, MTS

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
haideusicfr
haideusicfr  •  13 Ianuarie 2018, 19:48

4 stadioane ? In ""intarziere"? Pe banii cui?

kingdon
kingdon  •  13 Ianuarie 2018, 15:33

Din pacate calafeteanul a muscat-o !!! Vor sa-l compromita definitiv. Isi va rupe gatul, proiectul este in intarziere, 0 sanse sa reuseasca.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează