INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - LAZIO, JOI, 15 FEBRUARIE, 22:05, PRO X, TELEKOM SPORT, GSP.RO

FCSB - LAZIO // FCSB, copy paste Lazio » Asemănarea izbitoare dintre cele două echipe înainte de meciul din Europa League

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2018 13:46

FCSB și Lazio se vor întâlni joi, de la ora 22:05, în turul 16-imilor Europa League. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV TelekomSport și ProTV.

FCSB versus Lazio pare din start un duel disproporţionat. O recunoaşte inclusiv Mihai Stoica: "Întâlnim o echipă care ne este net superioară". Totuşi, spre deosebire de alte situaţii, acum, măcar din perspectiva cifrelor, cele două echipe au avut trasee aproape identice. Roş-albaştrii au început sezonul cu 3 săptămâni mai devreme ca italienii, însă în această iarnă au existat 4 săptămâni de pauză pentru trupa lui Dică, nu şi pentru cea a lui Simone Inzaghi. 

Parcurs asemănător

În actualul sezon, cele două echipe au un parcurs aproape identic. La numărul total de meciuri disputate, conduce FCSB: 36 versus 34, în toate competiţiile. Acelaşi număr de succese, dar şi de înfrângeri, iar linia de clasament în campionat e destul de asemănătoare. Ambele au disputat câte 24 de runde, iar roş-albaştrii au un surplus de 5 puncte, însă Lazio e mult mai bună ca ofensivă: 59 de goluri marcate, faţă de numai 48 FCSB. 

În momentul de faţă, Lazio e în criză. A pierdut ultimele 3 meciuri de Serie A, iar în deplasare a suferit mult, indiferent de competiţie. O singură victorie pe teren străin în 7 partide afară în lunile decembrie, ianuarie şi februarie:

Deplasările lui Lazio în ultimele 3 luni

Zulte Waregem - Lazio 3-2
Atalanta - Lazio 3-3
Inter - Lazio 0-0
SPAL - Lazio 2-5
Milan - Lazio 2-1
Milan - Lazio 0-0
Napoli - Lazio 4-1

FCSB, 36 de meciuri oficiale

  • 21 victorii
  • 8 remize
  • 7 înfrângeri

LAZIO, 34 de meciuri oficiale

  • 21 victorii
  • 6 remize
  • 7 înfrângeri

Europa League, miză sporită

După etapa din acest wekeend în Serie A, Lazio a căzut pe locul 5, primul sub linia care asigură participarea direct în grupele Champions League în viitorul sezon. Echipele de imediat deasupra nu sunt la distanţă mare, Roma are un singur punct peste, iar Inter, două. Europa League e a doua rută pe care Lazio ar putea să-şi asigure participarea în UCL.

Condiţia: să câştige competiţia, aşa cum s-a întâmplat sezonul trecut cu Manchester United! Sunt însă în cursă şi alte nume mari: Atletico Madrid, Arsenal, Dortmund, Napoli, Milan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
mosvasile
mosvasile  •  13 Februarie 2018, 20:27

Cum isi incepe tanarul fcsb-ist Craitoiu "articolul"?Evident,cu un citat din...MM Stoica!Care,auziti cata intelepciune:"Intalnim o echipa net superioara"!Acum,se mai indoieste cineva ca acest Craitoiu e "purtatorul de cuvant al lui MM Stoica?Cum ar veni,sluga slugii lui GG!Dar acel "guru",nu degeaba e imbatranit in rele!Deja a inceput propaganda!Mai pe intelesul gugustiucilor,daca fcsb ia bataie,domle am intalnit o echipa net superioara,daca fcsb obtine vreun rezultat bun,va dati seama ce va fi la gura lor!

zorrozabal
zorrozabal  •  13 Februarie 2018, 20:16

Acuma,microfonul e la fcsb-isti!Dupa meci...vom vedea!

its1134
its1134  •  13 Februarie 2018, 17:41
Postat de bazileon pe 13 Februarie 2018, 15:29

Craitoiule, cauta-te, nepoate. Am tot crezut ca e un deficit cognitiv, dar acum sesizez idei delirante. Ai incredere, iatrochimia poate face minuni.

Păi dacă te suspectai de deficit cognitiv iar acum ai și idei delirante, mergi ***. Nici chiar faptul că ești dinamovist nu poate explica astea. ***, d0bitoc.. înțelegem. Dar idei delirante?! Oh, nu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează