FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Stoica îl exclude pe Duckadam: "Nu înțeleg de ce vă mirați"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 17:25

MM Stoica și antrenorul de portari Marius Popa încearcă să corecteze jocul lui Andrei Vlad. Managerul nu l-a enumerat pe Helmuth printre persoanele specializate și capabile să-l influențeze pe goalkeeperul de 18 ani.

Marius Popa e specialistul de la care Mihai Stoica așteaptă ameliorarea calităților lui Andrei Vlad. Goalkeeperul de 18 ani a fost slab în victoria cu Mediaș, 2-1, apoi a greșit decisiv la golul marcat de CFR în remiza, 1-1, din runda trecută. Două apariții care au șubrezit încrederea într-un tânăr care oricum nu prezenta destule garanții atunci când fusese desemnat urmașul lui Florin Niță în poarta vicecampioanei.

Specialistul "Popică"

MM a explicat într-o emisiune de la TV Digi Sport care e strategia: "Cu CFR, Vlad nu a mai părut atât de nesigur ca la Mediaș. Va crește de la meci la meci. Deja a fost mult mai bine de data asta, am avut discuții cu el și noi, și Marius Popa, antrenorul de portari, care i-a explicat unde a greșit".

Nimic despre Duckadam. Portarul-legendă nu face parte din echipa care trebuie să-l "repare" pe Vlad. Helmuth e goalkeeperul cu care Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, în 1986. Prestația lui de atunci, patru lovituri de departajare apărate, l-a înscris în istoria fotbalului. Acum lucrează pentru club, e angajat într-un rol pentru imagine, reprezintă brandul FCSB drept continuator al Stelei istorice. Duckadam a făcut parte din delegația roș-albaștrilor inclusiv la partidele pe care formația lui Dică le-a disputat în Europa League în deplasare. Pentru că e suficient de cunoscut încât să atragă atenția și în afara României.

Cine e "profesorul"

Doar în club e ignorat, chiar dacă e vorba despre portari! Nu apelează la el nici MM, nici Dică. Nici specialistul pe care l-a pomenit managerul, Marius Popa. Acesta e un fost goalkeeper bun din Liga 1. Doar bun, nu foarte bun! A apărat multă vreme la FC Național, apoi s-a transferat la Poli Timișoara. Și a prins lotul României pentru Euro 2008, unde a participat ca al treilea portar, după Lobonț și după Stăncioiu, pe care-l antrenează în prezent. 

"Nu mă bag eu peste antrenor"

Duckadam e resemnat cu rolul său, care nu-i permite nici măcar să-i dea un sfat portarului FCSB.

- Domnule Duckadam, aveți vreo soluție pentru Andrei Vlad?
- Nu, n-am eu nicio soluție. E un antrenor de portari, nu trebuie să am eu soluția. Și nici nu-mi permit să vin cu soluții.

- OK, există un antrenor de portari, dar sunteți Duckadam, asta nu vă dă dreptul să îi dați un sfat lui Andrei?

- Nu, nu! Nu-mi dă niciun drept, nu am nicio autoritate! Nu înțeleg de ce vă mirați, când eu n-am fost consultat nici la vreun transfer vreodată!

- Fără să-i dați sfaturi lui Vlad, cum vi se pare prestația lui până acum? Aveți vreo explicație pentru slăbiciunile pe care le-a arătat?

- Nici nu-mi permit să comentez, serios! Ți-am zis, e antrenorul de portari care poate să analizeze situația. Eu am o relație foarte bună cu Popică, așa că n-aș vrea să comentez despre munca lui. 

11 luni au trecut de la ultima partidă pe care a disputat-o Stăncioiu în Liga 1. Rezerva are 36 de ani, dublul vârstei lui Andrei Vlad, și n-a mai evoluat din martie 2017, de la un FCSB-ASA Târgu Mureș 1-1, un joc împotriva formației de la care fusese adus

Gigi își permite să dea sfaturi

Duckadam nu poate interveni în dezvoltarea lui Vlad fiindcă rolul lui nu conține asemenea atribuții tehnice. Și pentru că nimeni nu-i cere părerea. Becali, în schimb, știe cum poate să-l scape de emoții pe portarul de 18 ani: "I-am zis că singura soluție e rugăciunea. Să se roage în poartă! Când se apropie adversarul de poarta ta, altfel îl aștepți când tu ești în rugăciune, nu-ți mai e teamă de nimic".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
939271716140965
Manu Ion  •  15 Februarie 2018, 10:49

Cancan marca gsp !! In afara de scandal,mai stiti sa faceti altceva ??? Sunteti penibili domnilor gazetari,cu asemenea articole .

356623354529695
Constantin Marinescu  •  15 Februarie 2018, 10:26

Pai ce a jucat Dukadam fotbal la ninelul lui mm stoica. Ducadam a câștigat o serie de trofee în Europa în timp ce *** de stoica apucat la avatu prăbușirea în seria inculților. Cat ai căutat în România nu găsești un PROST mai mare ca mm.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

913722238801815
A Ion Cornel  •  15 Februarie 2018, 09:29

SA SE ROAGE DAR SA IA ȘI LUMÂNAREA APRINSĂ IN MÂNA!!! SI O ICOANA ÎN BRAȚE!!!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close