SPORTURI  »  HANDBAL  »  ALEGERI FRH

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile din culisele alegerilor de la FRH » Personajele care au decis rezultatul: "Veniți să votați, altfel vă desființează!"

Narcisa Lecușanu (stânga) și Alexandru Dedu (dreapta) au dus o luptă acerbă pentru președinția FRH // FOTO: Cristi Preda
Narcisa Lecușanu (stânga) și Alexandru Dedu (dreapta) au dus o luptă acerbă pentru președinția FRH // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2018 15:13

Ce telefoane s-au dat? Cu cine au votat cluburile din prima ligă? Ce promisiuni s-au făcut? S-a implicat iar politicul în votul cluburilor?

Alegerile de la Federația Română de Handbal au trecut. Alexandru Dedu a câștigat un nou mandat de președinte, devansând-o pe Narcisa Lecușanu cu un singur vot: 100-99. Asta după ce a fost nevoie de două tururi de scrutin!

Acum, toată lumea se întreabă cine a făcut diferența, cât s-a implicat politicul în această luptă, ce promisiuni pe ultima sută de metri s-au făcut? Sunt lucruri care ies la iveală. Ambele tabere și-au jucat cartea. Totul s-a rezumat, la final, la un joc de poker. Alexandru Dedu a riscat. All-in! I-a ieșit însă și va mai fi cel puțin patru ani președinte!

Narcisa Lecușanu a acuzat, la final, că politicul s-a implicat și de această dată. "Știu de telefoanele care s-au dat în spate. E foarte bine, că trebuie să ai și sprijin politic. Majoritatea structurilor sunt finanțate de autoritățile locale și acestea vor să aibă și ele un cuvânt de spus", a declarat la finalul alegerilor Narcisa.

Alin Petrache a avut un mare rol!

Miercuri, fosta are internațională a detaliat pentru Gazeta Sporturilor. "Când am spus telefoane nu m-am referit la faptul că domnul Dragnea sau domnul Tăriceanu au sunat. Știu foarte bine ce vorbesc.

Eu am discutat personal cu Alin Petrache și mi-a recunoscut că a sunat la mai multe cluburi. Nu mai vorbesc că s-a sunat de la Ministerul Educației, să se schimbe câte un delegat, câte un vot! Nu mai spun că secretarul de stat, Cosmin Butuza a dat telefoane la cluburile Ministerului. S-au promis multe. Au reușit. Pentru mine nu mai contează. Așa cum am spus, eu i-am vrut, ei nu m-au vrut. Înseamnă că lumea handbalului e mulțumită și eu mă dau de-o parte", a declarat Lecușanu.

"Merg eu la alegeri, că mă duc la meci!"

Tabăra Narcisei Lecușanu a dat și câteva exemple de schimbări de delegați. "Alin Petrache a sunat la LPS Tg. Mureș și în cele din urmă s-a schimbat omul care trebuia să vină la vot. Era o profesoară care avea și biletele de tren cumpărate. Dar a intervenit directorul, am înțeles, și i-a spus: «Merg eu la alegeri, că și așa mă duceam la fotbal, la Steaua cu Lazio!»", a declarat un om important din echipa Narcisei.

Și Alexandru Dedu a intervenit pe unde a putut. "La Colegiul Tehnic Media a fost sunat directorul și rugat să vină personal pentru că altfel, «Lecușanu vă desființează!»", a mai dezvăluit sursa Gazetei.

Cum să stai 7 ore în sală!

Interesul pentru alegeri a fost unul extraordinar. Și taberele au pus pe masă toate pilele și relațiile. Cum se explică faptul că oameni importanți din sportul românesc au stat câte 6-7 ore în sală, la Adunarea Generală, pentru a vota la cele două tururi? E cazul Gabrielei Szabo, directorul general de la CSM București, al comandantului CSA Steaua București, Cristian Petrea, al vicepreședintelui CS Dinamo București, Marian Ștefan.

Gabriela Szabo se știe că e un opozant clar al lui Alexandru Dedu, din perioada în care șeful de la handbal l-a susținut în cursa de președinte al COSR pe Mihai Covaliu. Szabo nu a avut încredere în nici un angajat de la CSM, mai ales că în tabăra adversă era și Steluța Luca, soția managerului secției de handbal, Nicolae Luca. Și a vrut să voteze personal împotriva lui Dedu.

De partea cealaltă, așa s-a întâmplat și cu CSA Steaua, comandantul Petrea dorind să dea votul lui Alexandru Dedu, deși echipa de handbal era un contestatar vehement al președintelui. La Dinamo, Marian Ștefan care se ocupă de volei, a venit să voteze la handbal. Probabil cu Narcisa Lecușanu!

"Votați cu noi, scăpați de retrogradare!"

S-a ajuns cu promisiunile foarte departe. CSM Slatina, club aflat pe ultimul loc în Liga Națională, la mare bătaie cu Rapid București, Danubius Galați, CSM Slobozia sau U Cluj Napoca, era inițial de partea Narcisei Lecușanu.

Un telefon a schimbat însă totul. "O persoană influentă din club a fost sunată și i s-a spus foarte clar: «Votați cu noi și scăpați de retrogradare! »", a dezvăluit o altă sursă. Slatina a votat cu Dedu, așteptând acum să se împlinească și promisiunea. Rapid București și CSM Slobozia sunt cluburile cărora ar trebui să le fie frică acum, mai ales că au votat-o pe Lecușanu!

10 din 17 membri ai vechiului Consiliu de Administrație au rămas!

S-a tot vorbit în vechiul mandat, președintele Alexandru Dedu fiind atacat pe acest punct, că în Consiliul de Administrație și-au făcut loc foarte mulți arbitri.

Șapte din cei 14 membri ai CA trecut erau foști arbitri. "Nu eu i-am votat. Lumea handbalului a votat", s-a apărat Dedu. Acum, în actualul Consiliu de Administrație, au mai intrat doar 4 arbitri. Al cincilea reprezentant va fi Sorin Dinu, cel care a câștigat postul de vicepreședinte.

Surprinzător sau nu, 8 din cei 14 membri ai vechiului Consiliul de Administrație și-au păstrat postul. La aceștia se adaugă președintele Dedu și vicepreședintele de la feminin, Steluța Luca, astfel că 10 din totalul de 17 membri rămân pe loc! 

Dedu are majoritate

Legat tot de Consiliul de Administrație, Alexandru Dedu va putea lua în continuare orice măsură vrea în Federația Română de Handbal, atât cât are majoritate în Consiliul de Administrație al FRH.

Astfel, șeful handbalului românesc are în continuare sprijinul Steluței Luca, a lui Gheorghe Bejinariu, Daniel Kotecz, Doru Manea, Vasile Pavel, Jean Mateescu, Flavius Sâsâeac, Nurhan Ali, la care se mai adaugă acum și Claudiu Evi. La prima vedere, 9 din cei 16 membri cu drept de vot. Iar votul președintelui, în caz de egalitate valorează dublu! 

Bătaie pe Comisii

Rămâne de vazut acum și cum se vor împărți comisiile în Federația Română de Handbal. Alexandru Dedu a anunțat, înainte de alegeri, că în federație vor fi mari schimbări la nivel de organigramă. Rămâne de văzut însă cum vor fi dați la o parte oamenii care au dus greul la alegerile actuale.

S-a zvonit că Mihai Bocan, fostul secretar general, se va pensiona, iar în locul său va fi numită Cristina Vărzaru, care a și ocupat un post nou-înființat, cel de secretar general adjunct! Mihai Bocan era și președintele Comisiei de Arbitri, cea mai importantă din federație, dar de delegări se ocupa mai mult vicepreședintele Vasile Pavel, cel care a fost ales membru în Consiliul de Administrație.

La fel, la Comisia de Observatori, rămâne de văzut dacă va rămâne Doru Manea, cel care a avut un mare rol în aducerea multor voturi pentru șeful FRH!

100-99
a fost scorul în turul doi de scrutin la alegerile pentru președinția FRH la care au participat Alexandru Dedu și Narcisa Lecușanu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  15 Februarie 2018, 16:27

E hilar sa spui la scorul de 100-99 ca votul a fost aranjat,ca a intervenit nu stiu cine nu stiu cum.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează