FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

Juristul devine antrenor! Cum vor Dan Petrescu și CFR Cluj să dribleze regulamentul la derby-ul cu FCSB

Articol de - Publicat marti, 13 martie 2018 13:18

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, va fi suspendat la meciul cu FCSB, de duminică. Aceeaşi situaţie s-a petrecut şi la meciul din Gruia contând pentru sezonul regulat, când Dan a stat într-o lojă şi indicaţiile lui au ajuns pe gazon pe ruta Bilaşco-juristul clubului-Bordeanu.

CFR va avea un mare handicap la derby-ul cu FCSB: Dan Petrescu nu va sta pe bancă şi nu-şi va putea conduce direct echipa! Regulamentul e foarte strict şi nu-i permite unui antrenor cu o astfel de sancţiune să intre în contact cu jucătorii, dar nici prezenţa la vestiare înainte şi în pauza jocului. Poate dribla Petrescu în vreun fel prevederile din ROAF? 

El s-a aflat în aceeaşi situaţie şi la partida cu FCSB din turul campionatului regulat, tot de pe teren propriu. "Bursucul" primise două etape de suspendare după eliminarea din meciul cu Craiova, însă la disputa cu Dică şi compania a găsit metode prin care să ofere indicaţii elevilor săi. În ce mod?

I-a fost pusă la dispoziţie o încăpere a stadionului, cu vedere spre teren. Acolo au stat doar el şi Marius Bilaşco, unul dintre oficialii formației ardelene. Bilaşco era la telefon conectat non-stop cu o altă persoană din club, care stătea fix deasupra băncii de rezerve a gazdelor. Cine era persoana respectivă? Ioan Ivaşcu, juristul firmei ce administrează CFR Cluj!

Mai departe, acesta îi transmitea secundului Valeriu Bordeanu toate consideraţiile tactice pe care le auzea în cască, iar fostul fundaş stânga al Stelei le oferea, la rândul său, fotbaliştilor.

Ivaşcu e de 6 ani juristul CFR-ului și e recunoscut în club ca fiind omul de încredere al preşedintelui Iuliu Mureşan. Măcar teoretic, prin natura funcţiei pe care o ocupă în club, el ar fi primul care ar trebui să interpreteze regulamentul şi sancţiunea lui Petrescu şi să fie împotriva unor practici prin care antrenorul să nu respecte interdicţiile ce rezultă dintr-o suspendare dictată de Comisia de Disciplină. 

04 1 cfr
Petrescu vorbeşte în lojă, Bilaşco repetă la telefon ce spune Dan

04 2 cfr
Juristul clubului a folosit sistemul hands-free pentru a-l auzi pe Bilaşco, după care îi transmitea lui Bordeanu, care era extrem de atent la personajul din spatele băncii

04 3 cfr
Apoi, Bordeanu se întorcea către teren şi le oferea jucătorilor indicaţiile pornite de la Petrescu

Niculescu a sfidat toate regulamentele

Chiar prima etapă a play-out-ului a oferit o mostră de cum sunt regulamentele încălcate în mod flagrant. Claudiu Niculescu îşi ispăşea a doua etapă de suspendare. A luat loc în tribună, dar la pauză, şi-a strâns echipa în faţa băncii şi a le-a ţinut jucătorilor o şedinţă de câteva minute (foto), lucru interzis total de ROAF. 

04 niculescu

CE SPUNE REGULAMENTUL: Articolul 19 – Suspendarea

  • Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul joc şi de a avea acces la vestiare, pe banca de rezerve şi în incinta terenului de joc.
  •  Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoţită întotdeauna de sancţiunea interzicerii accesului la vestiare, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor. 

Articolul 85 - Refuzul sau omisiunea aplicării hotărârii

Persoanele care nu au executat şi/sau respectat o hotărâre definitivă a FRF/LPF/AJF sunt sancţionate cu măsura interzicerii participării la orice activitate legată de fotbal pentru o durată de 2 ani şi penalitate sportivă de 10.000 lei. 

FRF şi LPF se invitĂ una pe alta

Niculescu a încălcat grav regulamentul, însă e posibil, aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alţi antrenori suspendaţi, Edi Iordănescu, Stoican, Dan Petrescu şi alţii, să nu aibă nimic de suferit. Nimeni din Comisia de Disciplină, for condus de Daniel Cernat, nu se poate autosesiza. Cei de la FRF au această posibilitate, însă au explicat ieri că "dacă sunt lucruri evidente de încălcare flagrantă a regulamentului, atunci dăm posibilitatea celor de la LPF să facă o sesizare fiindcă e forul care organizează Liga 1, dacă nu o vor face în câteva zile, atunci ne vom sesiza noi". De partea cealaltă, LPF a reacţionat într-un mod asemănător: "Când Federația Română de Fotbal va fi de acord ca autoritatea disciplinară să fie la Liga Profesionistă, atunci ne vom sesiza și ne vom ocupa de activitatea pe care trebuie să o facă acum domnii de la FRF".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
vasglo
vasglo  •  13 Martie 2018, 22:10
Postat de nebraska pe 13 Martie 2018, 16:17

Ma faci sa-ti reamintesc ca esti prost.

Da, recunosc nu stiu ungureste!...-:)

vasglo
vasglo  •  13 Martie 2018, 22:08
Postat de cj666 pe 13 Martie 2018, 15:38

Pai petntru sarlatanie se face puscarie... nu stiu sa fie vreunul la CFR... in schimb la fecestanabecali colcaie :))

"Am mai premiat si noi adversarele Jiului, dar altceva nu am facut!".. Cine sa-i bage la puscarie pe Muresan si Arpad, cuplul comico-fantezist Basescu @Boc?!!..-:)

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  13 Martie 2018, 20:36
Postat de cj666 pe 13 Martie 2018, 16:47

E distractiv cum toti astia, vasglo, milne, dr nu stiu cum, radoom cel inteligent si altii se impopotoneaza cu titlul de stelist... cad ei is nite bieti fecesebisti... give me five :))

Ti-as da, dar pana ealizezi tu ca ardelean ce trebuie sa faci eu sunt deja plecat de 1 ora. Nu mai e Boc premier, ma intreb cine va ajuta impunandu-le arbitrilor sa fluiere numai in favoarea voastra....

Vezi toate comentariile (49)
Comentează