INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ROMA - ȘAHTIOR 1-0 (ÎN TUR 1-2)

VIDEO A refuzat-o pe Chelsea și recunoaște: ”N-am vrut să plec în ianuarie pentru astfel de meciuri” » Roma Edin nou în ”sferturi”!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 14 martie 2018 09:52

Džeko era cu bagajele făcute pentru Chelsea, dar familia și fanii l-au ținut pe loc. Iar bosniacul, cu assist la golul din tur, i-a calificat pe giallorossi după 10 ani, fiind aplaudat în picioare pe Olimpico.

Deceniul de așteptare a luat sfârșit pentru fanii Romei. Giallorossi au suferit marți seară, dar sunt din nou în "sferturile" Ligii. Au trecut de Șahtior, cu scorul italian perfect (1-0), iar Džeko i-a făcut președintelui Pallotta cadoul visat la a 60-a lui aniversare.

Vezi VIDEO cu golul partidei!

Dar și sieși, pentru că sâmbătă împlinește 32 de ani. Tocmai bosniacul, pe care americanul era gata să-l vândă la Chelsea, la pachet cu Emerson, a răpus campioana Ucrainei. Tot Edin îi oferise, la Harkov, assistul lui Ünder, la deschiderea scorului. Și ce mult a contat golul din deplasare!

"De-asta am rămas!"

"N-am vrut să plec în ianuarie pentru astfel de meciuri. Tot sezonul aștepți momentele acestea. Să mergi cât mai departe și să te bați cu cei mai puternici adversari trebuie să fie motiv de mândrie", a explicat golgeterul lui Di Francesco.

Familia și o mare parte a fanilor l-au convins să rămână, iar el i-a răsplătit cu prima reușită în fazele eliminatorii ale Ligii. Finalizare de clasă, printre picioarele lui Piatov, după superpasa lui Strootman.

Un minut l-au aplaudat în picioare tifosii la schimbare pe Edin, care s-a luptat cât pentru doi în teren, pentru fiecare minge și șansă de gol. Bosniacul a participat la șase din cele 11 reușite ale Romei din actuala Ligă. 

4 goluri a marcat Džeko în actuala Ligă, egalându-și recordul carierei din sezonul 2009-'10, cu Wolfsburg

0 șuturi pe poartă a trimis Șahtior marți, pe Olimpico. De 13 sezoane, Roma n-a mai reușit asta în Ligă

11 ani au trecut de când Italia nu mai reușise să se califice cu două echipe în "sferturile" Ligii Campionilor

"Întreaga echipă merită un standing ovation, aplauzele nu trebuie să fie doar pentru mine. Fiecare jucător a dat maximum și am ajuns pe merit în «sferturi». Nu contează numele viitorului adversar, suntem puternici"
Edin Džeko, atacant Roma

Ferreyra a bruscat un copil de mingi

Enervați că au rămas în "zece", roșu Ordeț pentru fault de ultim apărător ('79), "minerii" au fost provocați și de copiii de mingi, întârziind auturile. Ferreyra a împins unul peste panourile publicitare și de-aici spiritele s-au aprins serios cu îmbrânceli între jucători. Arbitrul Mallenco a rezolvat conflictul, arătându-i un "galben". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează